Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΣΤΙΒΟΣ / ΔΡΟΜΟΣ

Κέρκυρα: Με επιτυχία & φέτος ο ΚόρΙσσος δρόμος στην άμμο

Στην παραλία του Ισσου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (2/9) για 11η χρονιά, ο «ΚόρΙσσος αγώνας δρόμου στην άμμο», με την συμμετοχή μαθητών δημοτικού στην κατηγορία των 1.200μ., αθλητών έως 18 ετών αλλά και ανδρών – γυναικών στην κατηγορία των 7 χλμ. 

Στον αγώνα συμμετείχαν και αθλητές από το εξωτερικό, όπως Γερμανία, Β. Μακεδονία, Σουηδία, Ιταλία, Πολωνία Τσεχία και Βουλγαρία. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε μίνι τουρνουά beach handball. Υπενθυμίζεται ότι η διοργάνωση εκτός τους αθλητικού χαρακτήρα έχει και περιβαλλοντολογικό, με κυρίαρχο μήνυμα την προστασία του οικοσυστήματος στον Ίσσο. Κατά την τελετή λήξης τιμήθηκε η μνήμη του  Σωτήρη Γαστεράτου, από τους ιδρυτές του Κόρισσου που έφυγε πρόσφατα. 

Ενώ, τιμητικά βραβεία επιδόθηκαν στον Σταμάτη Γκίνη για την διαχρονική του συνεισφορά και προσφορά στο περιβάλλον καθώς και για την συμβολή τους και συνεισφορά τους στην διεξαγωγή του αγώνα και της όλης εκδήλωσης η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, το τοπικό παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος, η  Κλινική «Αλέξανδρος Μάστορας», ο γιατρός Καββαδίας Αλέξανδρος, οι διευθύνσεις των ξενοδοχείων OLIVAR και Απόλλων Παλλάς. Ιδιαίτερη μνεία έγινε για την χειρονομία του ερευνητή συγγραφέα Σουρτζίνου Γιώργου που αθλοθέτησε για τους νικητές δυο από τα τελευταία του βιβλία, τα τοπωνύμια της Κέρκυρας και την Κέρκυρα του μεσοπολέμου.

 

 

Ικανοποίηση από τους διοργανωτές

Την ικανοποίησή του για την επιτυχία της εκδήλωσης  εξέφρασε ο πρόεδρος του διοργανωτή ΚόρΙσσου Περιβαλ. Πολιτιστ. Αθλητικού Συλλόγου , Νίκος Πέρρος: «χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την ανταπόκριση και μαζική συμμετοχή του κόσμου στον 11ο Κόρισσο αγώνα δρόμου στην άμμο φέτος διότι αυτό το στοιχείο τον κατατάσσει στις πιο πετυχημένες εκδηλώσεις των τελευταίων χρόνων. Χαιρόμαστε για την οργανωτική επιτυχία διότι από την φύση της τέτοια αθλητική εκδήλωση έχει πολλές απαιτήσεις . Και σε αυτό συνέβαλαν πάρα πολλοί, άλλοι εκπρόσωποι σωματείων και άλλοι σαν φυσικά πρόσωπα. όλοι όσοι συμμετείχαν δήλωναν με την παρουσία τους την αποφασιστικότητα της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο ο Ίσσος αλλά και όλο το οικοσύστημα που περιλαμβάνει την Λίμνη, τον Χαλικούνα και τα Λαούδια, που έρχονται από πολύ μακριά σαν δημιουργήματα της Φύσης, να φτάσουν ακόμη πολύ μακριά, στο μέλλον στις επόμενες γενεές».

Οι νικητές των αγώνων

7 ΧΛΜ

ΑΝΔΡΕΣ

  1. Βαραγγούλης Προμηθέας
  2. Σβάρνας Νικόλαος 
  3. Βασιλάκης Σταμάτης

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

1.Puszkarska Kinga

2.Λούβρου Έλλη

3.Σάμου Ευαγγελία

ΑΓΟΡΙΑ Κ18

  1. Μόσχος Γεράσιμος
  2. Γκουρδούκης Ιωσήφ
  3. Τζίμας Σωτήρης

ΚΟΡΙΤΣΙΑ Κ18

  1. Duskova Katerina
  2. Πηγή Λουκία
  3. Μίαρη Χριστίνα

1200Μ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΑΓΟΡΙΑ

  1. Καρύδης Αλέξανδρος
  2. Georgiev Vladimir

3.Μίαρης Δημήτρης.

ΚΟΡΙΤΣΙΑ

  1. Παπαβλασοπούλου Ειρήνη
  2. Κουλιουμπλά Δέσποινα
  3. Γιούργα Σπυριδούλα
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!