Quantcast
SLIDERΕΚΚΛΗΣΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Με λαμπρότητα τα Μπάσματα τ’ Αγίου Σπυρίδωνος

Με την καθιερωμένη Παράκληση, την μικρή λιτάνευση του ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος εντός του Ναού του και με την επανατοποθέτησή του εντός της λάρνακας (Μπάσματα) ολοκληρώθηκαν στην Κέρκυρα το απόγευμα του Σαββάτου  13 Αυγούστου 2022 οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την ανάμνηση του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος, διά του οποίο έσωσε το νησί στις 11 Αυγούστου 1716 από την πολιορκία των Τούρκων.

Στην ακολουθία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο οποίος ευχαρίστησε τους πιστούς για την τάξη και την ευσέβεια με την οποία προσκύνησαν το άγιο λείψανο.

Παρόντες στην περιφορά του ιερού σκηνώματος ήταν όλες οι αρχές του τόπου. Ο βουλευτής κ. Στέφανος Γκίκας, η Δήμαρχος κ. Μερόπη Υδραίου, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα, οι πρόεδροι αντιστοίχως του Περιφερειακού και Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιπεριφερειάρχες και Αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι των στρατιωτικών, αστυνομικών και πυροσβεστικών αρχών της Νήσου.
Κατά την απόλυση, ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ευχήθηκε στον ευαγή κλήρο, τον λαό και τις αρχές του τόπου να έχουν την χάρη του Αγίου Σπυρίδωνος, ο οποίος δεν παύει και σήμερα να θαυματουργεί. Αλλά έκρουσε και τον κώδωνα του κινδύνου σε όλους εκείνους οι οποίοι έχουν την ευθύνη της πατρίδος μας, να προσβλέπουν στον αγώνα του Αγίου Σπυρίδωνος, προκειμένου να διαφυλάξει απόρθητα τα όρια και τα σύνορα της χώρας μας, και να διδαχτούν με πνεύμα πίστεως στον Θεό, αλλά και με πνεύμα αγάπης και αφοσίωσης στην πατρίδα μας. Να διαφυλάξουν τα όρια και τα σύνορά της, η οποία επιβουλεύεται από πολλούς εχθρούς κύκλοθεν, και να μείνουν ανεπηρέαστοι από ξένες παρεμβάσεις προς την ακεραιότητα της Ελλάδας μας. Εμείς ως εκκλησία, προσευχόμαστε στον άγιο Σπυρίδωνα, αλλά και οι έχοντες την ευθύνη πρέπει να κατανοήσουν ότι τα όσια και τα ιερά του τόπου μας πρέπει όλοι μαζί να τα υπερασπιστούμε.

Παιάνισαν, ως είθισται, οι Φιλαρμονικές «Παλαιά» και «Μάντζαρος»

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!