Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Μοναδική η χθεσινή συναυλία της φιλαρμονικής “Μάντζαρος”

Μια μοναδική βραδιά προσέφερε απόψε στο κοινό της η Φιλαρμονική Εταιρία «Μάντζαρος» και το Μουσικό της Σώμα.
Η καθιερωμένη συναυλία της «Μάντζαρος» στα πλαίσια του εορταστικού τριημέρου του Αγίου Σπυρίδωνος, για την επέτειο του θαύματος της 11ης Αυγούστου του 1716, υπήρξε μια από τις ωραιότερες «νότες» του φετινού δύσκολου, από κάθε άποψη, καλοκαιριού.
H ανακοίνωση της Φιλραμονικής
Παρά την αισιοδοξία που ενέπνευσε η βραδιά, ο νους μας και η σκέψη μας ήταν στους πυρόπληκτους αδελφούς και συμπολίτες μας, εξ’ ου και κατά την συναυλία της η ΦΕΜ διενήργησε δράση οικονομικής ενίσχυσης τους, το αποτέλεσμα της οποίας θα τοποθετηθεί σε ειδικό λογαριασμό που εξυπηρετεί το σκοπό αυτό.
Ξεχωριστή θέση στην όμορφη βραδιά είχε η εκτέλεση του έργου του E.O. Neske «Οι τρομπετίστες στη σκοπιά» (γνωστό ως «Αλλαγή φρουράς»), που εκτελείται από την «Μάντζαρο», τέτοια μέρα, για πάνω από 70 συνεχόμενα χρόνια, με σολίστ, φέτος, την τρομπετίστα κ. Ελισσάβετ Χειμαριού, η οποία το ερμήνευσε υπέροχα, μεταφέροντας μας σε άλλη εποχή και εντελώς άλλο περιβάλλον.
Η δεύτερη ωραία και συνάμα συγκινητική στιγμή ήταν η διεύθυνση της μπάντας από τον επίτιμο αρχιμουσικό μας και παλαιό διδάσκαλο κ. Νίκο Φαρούγγια, ο οποίος διεύθυνε το έργο του «Μεσόγειος», το οποίο και έκλεισε τη βραδιά.
Την διεύθυνση του μουσικού σώματος και την επιμέλεια του ρεπερτορίου είχε ο Αρχιμουσικός κ. Σωκράτης Άνθης, τον όποιον θέλουμε να συγχαρούμε.
Επιθυμούμε τέλος να ευχηθούμε σε όλους χρόνια πολλά και είθε του χρόνου να γιορτάσουμε όλοι τη γιορτή του Αγίου μας με υγεία και κανονικά.
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!