Quantcast
SLIDERΤΟΠΙΚΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κέρκυρα: Νέο ρεκόρ αεροπορικών αφίξεων τον Ιούνιο

Με ανοδικούς ρυθμούς κινήθηκαν και τον Ιούνιο οι αφίξεις επιβατών με πτήσεις εξωτερικού στο αεροδρόμιο “Ιωάννης Καποδίστριας”.

Συγκεκριμένα, φέτος τον Ιούνιο αφίχθησαν 328.108 επισκέπτες, έναντι 298.637 πέρυσι, παρουσιάζοντας αύξηση 9,86% (29.471 περισσότεροι τουρίστες από το 2022).

 

Διαβάστε ακόμη:Kέρκυρα: Σύλληψη 34χρονου που χτύπησε με ΙΧ & εγκατέλειψε σκύλο

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ήδη από τον Μάρτιο, που άνοιξε η φετινή τουριστική περίοδος μέχρι και τον Ιούνιο, η Κέρκυρα έχει υποδεχτεί στο αεροδρόμιό της, με πτήσεις εξωτερικού 49.441 επιβάτες περισσότερους από το 2022, το οποίο υπενθυμίζουμε ότι ήταν χρονιά ρεκόρ. Ειδικότερα ο συνολικός φετινός αριθμός αφίξεων εξωτερικού ήδη έφτασε τις 586.059, έναντι 536.618 την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Την  πρωτοκαθεδρία εξακολουθούν να έχουν οι επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, που κατέχουν το 39,5% της αγοράς και ακολουθούν οι Γερμανοί με 20,20% & τρίτοι οι Πολωνοί με 7,8%. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές οι χώρες παρουσιάζουν αύξηση επισκεψιμότητας σε σχέση με πέρυσι, σε αντίθεση με την Γαλλία, η οποία κυρίως τον Ιούνιο παρουσίασε σημαντική μείωση (16,44%).

Αναλυτικά η κίνηση ανά μήνα

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αεροδρομίου “Ι. Καποδίστριας” Κέρκυρας από την αρχή της φετινής τουριστικής περιόδου (τέλη Μαρτίου) μέχρι και τον Ιούνιο  είχαν αφιχθεί 586.059 τουρίστες με πτήσεις εξωτερικού. Αριθμός κατά 49.441 (+9.2%) μεγαλύτερος από τον περσινό (536.618).

 Ειδικότερα οι αφίξεις έχουν ως εξής:

Διαβάστε ακόμη:Κέρκυρα: Το Σάββατο κηδεύεται ο Κωνσταντίνος Τσικρικώνης 

2023:

 ΜΑΡΤΙΟΣ:7.617.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ:67.253.

ΜΑΙΟΣ:183.081

ΙΟΥΝΙΟΣ:328.108 

ΣΥΝΟΛΟ: 586.059

 

2022

ΜΑΡΤΙΟΣ:3.925. ΑΠΡΙΛΙΟΣ:65.081.

ΜΑΙΟΣ:168.975. 

ΙΟΥΝΙΟΣ:298.637 

ΣΥΝΟΛΟ: 536.618

 

Η ανθρωπογεωγραφία των επισκεπτών

Η ανθρωπογεωγραφία των επισκεπτών ανά χώρα (αναφέρουμε τις οκτώ πρώτες) την περίοδο Μαρτίου- Ιουνίου 2023 έχει ως εξής: 

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ: 231.672 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: 118.278.

ΠΟΛΩΝΙΑ: 45.504. Ι

ΤΑΛΙΑ: 35.825 

ΓΑΛΛΙΑ: 27.198. 

ΤΣΕΧΙΑ: 15.253.

ΑΥΣΤΡΙΑ: 13.057.

 

ΣΕΤΕ: «Η φετινή σεζόν ξεκίνησε εκρηκτικά»

 Η τουριστική περίοδος ξεκίνησε εκρηκτικά,σύμφωνα με τη νέα διοίκηση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), η οποία, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής ενημέρωσης, εστίασε στους 5 κύριους πυλώνες στρατηγικής ανάπτυξης του τουριστικού τομέα τα επόμενα χρόνια, που συνδέονται άμεσα με την ορθή σύνθεση του τουριστικού προϊόντος. Στις τρέχουσες συνθήκες ακρίβειας προάγουμε τον υγιή ανταγωνισμό και θέλουμε έναν τουρισμό που σε επίπεδο ζήτησης δεν αφήνει κανέναν πίσω. Αυτό υπογράμμισε ο νέος πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Παράσχης. Ο ίδιος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, σχολίασε ότι οτιδήποτε μπορεί να κάνει το τουριστικό προϊόν της χώρας μας πιο προσιτό στους ταξιδιώτες, είναι κεντρικός άξονας στις θέσεις του ΣΕΤΕ. Χαρακτήρισε τον τουρισμό μια εξαιρετικά δημοκρατική βιομηχανία, ενώ πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει μεγάλη γεωγραφική προσφορά προϊόντος, και ότι κανείς δε μπορεί να επικεντρωθεί σε ένα κεντρικό αφήγημα για τον τουρισμό το οποίο θα αναφέρει ότι θέλουμε μόνο πλούσιους τουρίστες.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ απηύθυνε επίσης το μήνυμα ότι τουριστική σεζόν είναι ολόκληρη η χρονιά και αποτελείται από 12 μήνες ενώ τόνισε ότι η εφετινή ξεκίνησε με ένα εκρηκτικό πρώτο τετράμηνο. Φέτος, πρόσθεσε, δεν ταξιδέψουν μόνο οι εύποροι ταξιδιώτες, οπως στην περίοδο της πανδημίας, και σημαντικό ρόλο στην επιλογή υπηρεσιών θα παίξει το value for money. Ενώ ανά προορισμό η εικόνα μπορεί να ποικίλει, συνολικά, είπε, μιλάμε για μια καλή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό.

Ο Εντεταλμένος Συμβούλος του ΣΕΤΕ, Αλέξανδρος Θάνος, επισήμανε ότι όλοι οι δείκτες δείχνουν ότι το 2023 θα επανέλθουμε στα νούμερα του 2019 και η εφετινή θα είναι η νέα χρονιά αναφοράς στο κομμάτι των τουριστικών μεγεθών μετά την πανδημία.

Ο Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ),  Άρης Ίκκος, αναφέρθηκε στην αύξηση των αφίξεων κατά το α’ πεντάμηνο και στην αύξηση του προγραμματισμού αεροπορικών θέσεων (+5,6% έναντι του 2022) ως ενδείξεις ότι οι αφίξεις θα διαμορφωθούν τουλάχιστον σε επίπεδα 2022, όταν δηλαδή καταγράφηκε ο μεγαλύτερος ιστορικά αριθμός αφίξεων σε καλοκαιρινή περίοδο.

Επιπλέον, αναφορικά με τη διαχείριση επισκεπτών στην Ακρόπολη, έπειτα από τις πρόσφατες εικόνες με τις μεγάλες ουρές αναμονής έξω από τον αρχαιολογικό χώρο, ο κ. Παράσχης ανέφερε ότι οι συζητήσεις είναι ώριμες για να υπάρξουν συγκεκριμένες δράσεις στην κατεύθυνση επίλυσης προβλημάτων από το υπουργείο Πολιτισμού.

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε η CEO της Marketing Greece,  Ιωάννα Δρέττα, δεν καταγράφηκε αρνητική επίπτωση από τα δημοσιεύματα για τις ουρές στην Ακρόπολη, ενώ οι συζητήσεις με το υπουργείο περιστρέφονται γύρω από τη διαχείριση των σλοτ επισκεψιμότητας και τρόπους με τους οποίους μπορεί να βελτιωθεί η εμπειρία ξενάγησης στο μνημείο με ξεναγό.

Ο κ. Θάνος, αναφέρθηκε επίσης στους 5 στρατηγικούς πυλώνες του ΣΕΤΕ για το επόμενο διάστημα, οι οποίοι είναι οι επενδύσεις και η ανταγωνιστικότητα, οι υποδομές, η διαχείριση προορισμών, η αγορά εργασίας και η βιωσιμότητα. Τόνισε δε ότι το στρατηγικό σχέδιο του ΣΕΤΕ για το 2030 περιλαμβάνει συγκεκριμένες προτάσεις του φορέα για τον ελληνικό τουρισμό.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!