Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Ναυτεργατική απεργία στις 6 Μαϊου

Η διοίκηση του σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας ανακοίνωσε ότι αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης απεργίας σε όλους τους τύπους πλοίων την  Πέμπτη 6 Μαΐου 2021 από ώρα 00:01 έως 24:00.

«Με τη νέα μας απεργιακή κινητοποίηση τιμούμε τον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς και για άλλη μία φορά σας γνωστοποιούμε τα χρόνια αιτήματα μας τα οποία παραμένουν δυσεπίλυτα. Συνεχίζετε να υποτιμάτε την νοημοσύνη των εργαζομένων βαπτίζοντας ως ευελιξία την κατάργηση του οκταώρου με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθείτε. Η επέκταση του οκταώρου σε υποχρεωτικό δεκάωρο και ο συμψηφισμός των δύο επιπλέον ωρών με μείωση ωραρίου, χορήγηση ρεπό ή επιπλέον άδειας και η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, μας φέρνουν μνήμες εργασιακού μεσαίωνα και προσβάλλουν βάναυσα την μνήμη των νεκρών εργατών της ματωμένης πρωτομαγιάς της πλατείας  Κοτζιά του 1924 και της Θεσσαλονίκης του 1936» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!