Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Ξανά στους δρόμους οι λογιστές-Κινητοποίηση και συνέντευξη τύπου

Διαμαρτυρία του Συλλόγου Λογιστών Κέρκυρας  πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, έξω από την παλιά νομαρχία , στο πλαίσιο της μαζικής κινητοποίησης που απυηύθυνε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ) στους αυτοαπασχολούμενους και μισθωτούς λογιστές.

Το Δ.Σ. του ΣΕΛΚΕ παραχώρησε και συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Ο  πρόεδρος του Δ.Σ. Μάμαλος Νικόλαος χαρακτηριστικά αναφέρθηκε “στην αδυναμία να εφαρμοστούν οι  αποφάσεις που μετακυλίονται στις πλάτες των λογιστών από την πλευρά της διοίκησης”.

Δεν αρνηθήκαμε την δύσκολη περίοδο της καραντίνας να εφαρμόσουμε τις δύσκολες αποφάσεις που εξήγγειλε η κυβέρνηση, με αυτές να περιλαμβάνουν 12 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, 610 κοινές υπουργικές αποφάσεις και χιλιάδες διευκρινιστικές αναγγελίες που πρέπει να αναγνωστούν, να μελετηθούν και να αφομοιωθούν.” Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην εποχικότητα των επιχειρήσεων, οι οποίες δεν λαμβάνονται υπόψη, με αποτέλεσμα να χάνουν ωφελήματα, όπως επιχορηγήσεις από το κράτος. Τέλος, έγινε αναφορά στα αιτήματα των λογιστών/φοροτεχνικών της Κέρκυρας, με αυτά να συνοψίζονται ως εξής:

  • Παράταση φορολογίας εισοδήματος για το τέλος Σεπτεμβρίου
  • Κατάργηση προστίμων όσο διαρκεί η κρίση και στην συνέχεια εξορθολογισμό τους
  • Φορολογικές ελαφρύνσεις και χρηματοδοτήσεις για τον κλάδο μας
  • Προτεραιότητα να γίνει η νομοθετική ρύθμιση για ασθένειες των λογιστών και για την εγκυμοσύνη των λογιστριών.

Στην συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ., Παπαγεωργίου Βασίλειος, ζητώντας κατά βάση από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα στήριξης για τον κλάδο των λογιστών και μάλιστα σε πανελλαδικό επίπεδο. Ανάμεσα στα αιτήματα των λογιστών, αναφέρθηκε στην ανάγκη θεσμοθέτησης μέτρων  φορολογικής ελάφρυνσης των επιχειρήσεων, στην αναστολή των  ασφαλιστικών εισφορών που επιβλήθηκαν στην περίοδο της καραντίνας και στην ανάγκη να δοθεί το επίδομα των 800 ευρώ για τον μήνα Μάιο στους επιστήμονες.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!