Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Ολοκληρώθηκε η μέτρηση κυκλοφοριακού φόρτου του Κεντρικού Δήμου

Ολοκληρώθηκε η μέτρηση των κυκλοφοριακών φόρτων στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων στο πλαίσιο της μελέτης που έχει αναθέσει για το σχέδιο ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας).

            Η διαδικασία μετρήσεων των κυκλοφοριακών φόρτων έγινε με αυτογραφικά μηχανήματα τα οποία κατέγραψαν για μία εβδομάδα σε εικοσιτετράωρη βάση την κίνηση στους δρόμους καλύπτοντας τις εισόδους και εξόδους της περιοχής μελέτης η οποία εστιάζεται στα όρια της πρώην Δημοτικής Ενότητας Κερκυραίων. Από τις μετρήσεις αυτές, εκτός του φόρτου κυκλοφορίας θα προκύψει και η σύνθεσή της, θα δοθούν δηλαδή και ποιοτικά χαρακτηριστικά ως προς αυτήν. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα ακολουθήσουν μετρήσεις στρεφουσών κινήσεων με παρατηρητές σε 31 κόμβους, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε έξι ημέρες.

            Τα συγκεκριμένα δεδομένα τα οποία συλλέγονται αποτελούν ουσιαστικά το σημαντικότερο τμήμα των στοιχείων που είναι απαραίτητα για την καταγραφή και αξιολόγηση της υπάρχουσας κατάστασης αλλά και την Ανάπτυξη εν τέλει ενός βιώσιμου κυκλοφοριακού μοντέλου για την Κέρκυρα.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!