Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Ούτε ένα μαθητικό δρομολόγιο από Βορρά – Με άδεια χέρια αποχώρησαν οι Γονείς – Προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις

Με άδεια χέρια αποχώρησαν ουσιαστικά νωρίς το μεσημέρι οι εκπρόσωποι της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων βόρειας Κέρκυρας, οι οποίοι είχαν συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Κώστα Ζορμπά και η οποία διήρκησε σχεδόν δυο ώρες.

Το ευαίσθητο του ζητήματος “σήκωσε” εντάσεις εντός του γραφείου του αντιπεριφερειάρχη, αφού σύμφωνα με συμμετέχοντες ανέβηκαν οι τόνοι της συζήτησης λόγω και της απόγνωσης των γονέων για το γεγονός ότι μόνο τα 29 αποδείχθηκαν γόνιμα δρομολόγια εκ των 165 συνολικά της Π.Ε. Κέρκυρας, με τα 105 να είναι άκυρα λόγω ελλείψεων στους φακέλους των μεταφορέων και τα υπόλοιπα 31 να αποδεικνύονται άγονα.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει επαναπροκήρυξη των άγονων δρομολογίων, γεγονός που σημαίνει χρόνος, άρα και καθυστέρηση.

Οι γονείς, όπως δήλωσαν μετά το τέλος της συνάντησης τους, προσανατολίζονται σε δυναμικότερες  κινητοποιήσεις ενώ πολλοί εξ αυτών έχουν προτείνει ακόμη και προσωρινό κλείσιμο σχολείων ως μέτρο άσκησης πίεσης.

Οι γονείς έκαναν λόγο για έλλειψη ετοιμότητας από πλευράς Περιφερειακής Αρχής με την απάντηση από πλευρά να εστιάζει στην έλλειψη στοιχείων από τους φακέλους που κατέθεσαν οι μεταφορείς. “Ενώ γνωρίζουν όλοι ότι η έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι στις 11 Σεπτεμβρίου, για ποιο λόγο καθυστέρησε  να γίνει η έναρξη του διαγωνισμού; Δεν υπήρξε καμία ουσιαστική απάντηση σε αυτό. Υπήρξε πάλι μια μετάθεση ευθυνών που εμείς δεν θα ασχοληθούμε με αυτό, ούτε θα μπούμε στο πολιτικό παιχνίδι αυτό που προσπαθεί να παιχθεί εις βάρος των γονέων ενώ υπήρξε και μετάθεση ευθυνών στους μεταφορείς, που επίσης δεν είναι αφορά στους γονείς», δήλωσε χαρακτηριστικά η Γραμματέας της Ένωσης Συλλόγων γονέων και Κηδεμόνων της Βόρειας Κέρκυρας.

Τέλος, να σημειωθεί ότι αναμένεται η προσκόμιση των υπολειπόμενων στοιχείων που λείπουν από τους φακέλους των μεταφορέων έως τη Δευτέρα, με σκοπό οι φάκελοι να είναι άρτιοι και να γίνει η επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού. Έως τότε, δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τον τρόπο μεταφοράς περισσότερων των 2.500 μαθητών της Κέρκυρας. Ο αριθμός προκύπτει, σύμφωνα με την κ. Γουδέλη καθώς τα 29 δρομολόγια καλύπτουν περίπου 300  μαθητές ενώ σήμερα 3000 μαθητές μετακινούνται με αυτά.

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!