Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΣΤΙΒΟΣ / ΔΡΟΜΟΣ

Κέρκυρα: Ο Κάσσιος Δίας “στο ύψος του” παρά την κακοκαιρία

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία έστω και χωρίς τον μεγάλο αγώνα των 80 χιλιομέτρων, που ακυρώθηκε, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών το αγωνιστικό διήμερο του 11ου “Κάσσιου Δία”, που πραγματοποιήθηκε Σαββατοκύριακο στην Κασσιώπη.

Οι διοργανωτές κλήθηκαν  να πάρουν αποφάσεις και με κύριο γνώμονα την ασφάλεια των αθλητών και εθελοντών και  δεν έδωσαν  εκκίνηση στον μεγάλο αγώνα των 80 χλμ. και έγινε για όλους ένας κοινός αγώνας 35 χλμ.  Η συνεχής βροχή η έντονη χαλαζόπτωση και η πυκνή νέφωση ακόμα και πάνω από τα 400μ. το πρωί του Σαββάτου καθώς και η επιδείνωση που διαφαίνονταν από τις μετεωρολογικές προβλέψεις για τις βραδινές ώρες δεν άφησαν πολλά περιθώρια και έτσι ήρθε η ακύρωση του αγώνα.

Παρόλα αυτά σε ένα δύσκολο και βαρύ τερέν 152 αθλητές από όλη την Ελλάδα βρέθηκαν στην γραμμή της εκκίνησης σε έναν συναρπαστικό αγώνα που κρίθηκε στο τέλος. Η ομάδα του Κάσσιος Δίας έδωσε “συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές για την προσπάθεια τους και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ηρωικούς εθελοντές που ανταπεξήλθαν στις δυσκολίες του αγώνα”.

 

Οι νικητές

 

Στα 35 χλμ

Νικητής  αναδείχθηκε ο Φιλάρετος Μπούκης με χρόνο 3:50:47 με δεύτερo τον Θεόδωρο Ζιάκα με 3:51:11 και τρίτο τον Δημήτρη Αποστολόπουλο με 4:06:00.

Στις γυναίκες πρώτη νικήτρια ήταν η Ελβετίδα Stefanie Mauer με χρόνο 4:52:59 με δεύτερη την Ολλανδέζα Marcella Van Hermet με 5:08:16 και τρίτη την Αναστασία Τζάρου με 5:24:19.

Στα 11 χλμ

Στον αγώνα των 11χλμ της Κυριακής που ξεκίνησε και αυτός με καθυστέρηση λόγω βροχής πρώτος νικητής ήταν ο Κοσμάς Ντάφα με 58:50 με δεύτερό τον Σταμάτη Τσιριγγάκη με 1:00:04 και τρίτο τον Δημήτρη Μπούτικο με 1:01:17

Στις γυναίκες στην πρώτη θέση βρέθηκε η Olivia Sandu με χρόνο 1:08:18 , δεύτερη η Χριστίνα Ανδριώτη με 1:14:59 και τρίτη η Σμαράγδα Πετρoχείλου με 1:15:23.

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!