Quantcast
ΚΑΙΡΟΣΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Ο καιρός στο βόρειο Ιόνιο έως τη Δευτέρα 21/0

Για τον άστατο καιρό, ο Φλεβάρης λέγεται επίσης και «Μεθυσμένος», γιατί δεν ξέρει τι κάνει ! 
Και νεφώσεις και κάποιες βροχές και ήλιο και κρύο το πρωί και ας πούμε ζεστούλα τις μεσημεριανές ώρες, όλα τα καλά δηλαδή θα έχει, από έναν καιρό που δείχνει να ψάχνεται ανάμεσα σε δύο εποχές. Αυτό δεν σημαίνει ότι τελειώνει ο χειμώνας, αλλά είναι μια παροδική πιθανόν ένδειξη ! 
ΣΑΒΒΑΤΟ 19/02: Με ηλιοφάνεια θα κυλήσει το Σαββάτο στην Κέρκυρα και μόνο λίγο πριν το μεσημέρι αραιές νεφώσεις θα σχηματιστούν σε αρκετές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές κυρίως διευθύνσεις έως 3 bft. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα για την εποχή, αγγίζοντας το μεσημέρι τους 17oC, τοπικά 18oC, στα πεδινά και τα παραθαλάσσια και γύρω τους 13oC στα ορεινά.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΝΗΣΙΩΝ: Διαπόντια Νησιά: 16oC – 12oC | Παξούς: 16oC – 12οC

ΚΥΡΙΑΚΗ 20/02: Με μουντό καιρό θα ξημερώσει η Κυριακή στην Κέρκυρα. Από τη νύχτα προς τα ξημερώματα κι έπειτα οι νεφώσεις θα αυξηθούν σταδιακά και όσο θα οδεύουμε προς στην μέρα αναμένεται να σημειωθούν κατά τόπους θα ψιλοβρέχει. Οι άνεμοι θα γίνουν και πάλι νοτιοανατολικοί έως 3-4 bft. Η θερμοκρασία θα πέσει, έτσι το μεσημέρι θα ανέλθει τους 16oC στα πεδινά και τα παράλια και γύρω τους 11oC στα ορεινά.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΝΗΣΙΩΝ: Διαπόντια Νησιά: 16oC – 12οC | Παξούς: 16oC – 12οC

 ΔΕΥΤΕΡΑ 21/02: Γενικά άστατος καιρός θα επικρατήσει την Δευτέρα, οι νεφώσεις θα είναι αυξημένες κατά διαστήματα χωρίς να λείπουν οι περίοδοι με ηλιοφάνεια. Τοπικές ασθενείς βροχές θα εκδηλωθούν αρχικά στο ορεινό-ημορεινο τμήματα του συγκροτήματος και προς το απόγευμα σε περισσότερες περιοχές αλλά θα έχουν μικρή διάρκεια. Από τη νύχτα προς την τρίτη αναμένεται να ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικοί και μεταβλητοί έως 4 bft, ενώ η θερμοκρασία θα αγγίζει τις προμεσημβρινές ώρες τους 16oC σε πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές και γύρω τους 12oC σε ορεινές. Αυξημένη θα είναι η υγρασία.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΝΗΣΙΩΝ: Διαπόντια Νησιά: 15oC – 10οC | Παξούς: 16oC – 11οC

Καλό Σαββατοκύριακο με χαρά σε όλους !

Νικόλαος Σ. Βλάχος, ερασιτέχνης μετεωρολόγος – Διαχειριστής του ιδιωτικού μετεωρολογικού σταθμού Πετάλειας (http://pantokratoras-kerkyra.meteoclub.gr) 
 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!