Quantcast
ΚΑΙΡΟΣΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ

Κέρκυρα: Ο καιρός στο Β. Ιόνιο έως την Πέμπτη 27/01 – Που καταγράφηκαν -5οC

Παγετός σημειώθηκε σήμερα Τρίτη 25/1 στα ορεινά τμήματα του Παντοκράτορα και στους -5,4 βαθμούς Κελσίου η ελάχιστη θερμοκρασία στη ορεινή Πετάλεια σήμερα τα ξημερώματα στις 01:47 σύμφωνα με τις καταγραφές του ιδ. μετ. σταθμού Πετάλειας στο ορεινό όγκο του Παντοκράτορα. Κατά τα αλλά, στα social media, ένας ποδηλάτης αναφέρει ότι είχε ρίξει μια ελαφριά χιονόπτωση για μια ολιγόλεπτη χθες το απόγευμα στο Αγ. Μάρκο, στο Σωκράκι και στη Τρουμπέτα ! Κι ακόμη έριξε χιονοκουρτίνες γύρω στις 17:50 στην θαλάσσια περιοχή στα δυτικά του Ιόνιου Πέλαγιος  και λίγο αργότερα στις 19:00, χιονίζει για λίγα λεπτά στην παραλία Κοντογαυλού που βρίσκεται κάτω από το χωριό του Πέλεκα !

ΤΡΙΤΗ 25/1: Το τσουχτερό κρύο και ο παγετός θα είναι τα κυρία χαρακτηριστικά του καιρού της Τρίτης σε όλη την Κέρκυρα. Η μέρα θα ξημερώσει με λιακάδα με εξαιρετική διαύγεια στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν παγεροί βόρειοι γενικά διευθύνσεις θα πνέουν με ένταση 4-5 bft, στην Κέρκυρα και Παξούς, ενώ θα φυσούν έως 6 bft στα Διαπόντια Νησιά και η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα δε θα ξεπεράσει το μεσημέρι γύρω τους 9oC στα πεδινά και τα παραθαλάσσια, γύρω τους 5oC στα ορεινά. Προς τα ξημερώματα της Τετάρτης θα πέσει στην πόλη στους +2oC και στα ορεινότερα τμήματα του νομού στους -3oC.

ΤΕΤΑΡΤΗ 26/1: Με παγωνιά θα ξημερώσει και η Τέταρτη στην Κέρκυρα. Στη διάρκεια της προβλέπεται μόνο ήλιο με κρύο και εξαιρετική διαύγεια στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από Βόρειοι ασθενείς στην Κέρκυρα και στα Διαπόντια Νησιά θα φυσούν ως 4 bft ενώ το απόγευμα οι άνεμοι θα στραφούν σε Βορειοδυτικοί 4-5 bft στην Κέρκυρα, στα Διαπόντια Νησιά και τους Παξούς και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στη διάρκεια της ημέρας σε σχέση με την Τρίτη, φτάνοντας το μεσημέρι τους 11oC στα παράλια και στα πεδινά, και τους 8oC στα ορεινά. Τα ξημερώματα της Πέμπτης ο υδράργυρος δε θα ξεπιάσει τους 2oC στην πόλη και τους -1oC στα ορεινότερα τμήματα.

ΠΕΜΠΤΗ 27/1: Η μέρα θα κυλήσει με ηλιοφάνεια διαυγή ατμόσφαιρα και λίγες αραιές νεφώσεις κατά περιόδους ενώ θα τείνουν να αυξάνονται όσο θα οδεύουμε προς τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι δε θα ξεπερνούν τα 5 bft από Β-Βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις. Ο υδράργυρος θα σημειώσει μικρή άνοδο και το μεσημέρι θα φτάσει τους 13oC στα πεδινά και τα παραθαλάσσια και γύρω τους 8oC στα ορεινά. Ο υδράργυρος τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής θα πέσει στην πόλη γύρω τους 11oC και κατά τόπους στους 3oC στα ορεινότερα τμήματα.

Νικόλαος Σ. Βλάχος – Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος.

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!