Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Κέρκυρα: Ο Κ. Κουρτέλης τρίτος στο Πανελλήνιο dragster

Με το χάλκινο μετάλλιο και την 3η θέση της τελικής βαθμολογίας στην κατηγορία ProStreet1 ολοκλήρωσε τις φετινές του υποχρεώσεις στο πανελλήνιο πρωτάθλημα μοτοσυκλετών dragster, ο Κωνσταντίνος Κουρτέλης. 

Ο Κερκυραίος μοτοσυκλετιστής είχε ξεκινήσει τη φετινή χρονιά με τους καλύτερους οιωνούς, επιτυγχάνοντας και παγκόσμιο ρεκόρ της Ktm Super Duke 990 με χρόνο 9’’03 στα 400μ dragster. 

Ωστόσο, στους δύο από τους έξι φετινούς αγώνες πρωταθλήματος στάθηκε άτυχος, αφού η μηχανή του υπέστη μηχανική βλάβη κι έτσι δεν βαθμολογήθηκε. Παρόλα αυτά πήρε μέρος στον 6ο και τελευταίο αγώνα του πανελλήνιου πρωταθλήματος, που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 11-12-13/11/22 στην πίστα του Στρατιωτικού Αεροδρομίου Αγρινίου ολοκληρώνοντας την χρονιά καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση της γενικής βαθμολογίας του πρωταθλήματος. Ο αγώνας αυτός ήταν και ο τελευταίος με αυτού του τύπου την μηχανή για τον Κωνσταντίνο Κουρτέλη. Υπενθυμίζεται ότι το 2020 ο κερκυραίος μοτοσυκλετιστής είχε αναδειχτεί πρωταθλητής Ελλάδας στην κατηγορία του, ενώ πέρσι ήταν δεύτερος.

 

Η ΠΡΩΤΗ ΤΡΙΑΔΑ ΤΗΣ PROSTREET 1

1 ΕΛΑΦΡΥΣ ΣΥΜΕΩΝ (ΛΕΝΟΕ)

2 ΧΑΤΖΗΑΥΓΟΥΣΤΟΓΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΛΕΝΟE)

3 ΚΟΥΡΤΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΛΕΝΟΕ)

 

Είμαι περήφανος

 

Μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, ο Κωνσταντίνος Κουρτέλης δημοσιοποίησε τον απολογισμό της χρονιάς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: “Τελευταίος αγώνας πανελλήνιου πρωταθλήματος dragster και Τελευταίος αγώνας για το 990…3η θέση στην ProStreet1 για το 2022…Μια χρονιά που ξεκίνησε πολύ δυναμικά και πετύχαμε παγκόσμιο ρεκόρ 9.03 δευτερόλεπτα σε μηχανάκι Ktm Super Duke 990. Δυστυχώς αφήσαμε τον χρονόμετρο εκεί με ζημιές στους τελευταίους δύο αγώνες… Είμαι πολύ περήφανος για το μηχανάκι μου που 3η συνεχόμενη σεζόν μου έδωσε Πρωταθλητής για το 2020, 2η θέση για το 2021 και 3η θέση για το 2022…2023 μείνετε συντονισμένοι!!!. Ευχαριστώ τον μάστορα μου Θωμά Παπαδημητρίου  την κοπέλα μου Έλενα Βασιλείου την παρέα μου και την οικογένεια μου”.

 

Τι είναι οι αγώνες Dragster

Είναι αγώνες κόντρας για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, από στάση σε μια ίσια διαδρομή με μήκος 402,336 μέτρα (4/1 του μιλίου). O χρόνος που χρειάζεται ένα αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα για να καλύψει την απόσταση του drag strip ονομάζεται Elapsed Time ή αλλιώς Ε.Τ. Νικητής αναδεικνύεται αυτός που θα κάνει το μικρότερο Ε.Τ. στην κάθε κόντρα, σε συνδυασμό όμως με το χρόνο αντίδρασης ή Reaction Time (R.Τ.) Ο χρόνος αντίδρασης είναι το διάστημα που μεσολαβεί από τη στιγμή που θα ανάψει το πράσινο φως της εκκίνησης μέχρι τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο οδηγός. Το άθροισμα του R.T. και του Ε.Τ. που θα πετύχει ο οδηγός θα πρέπει να είναι μικρότερο από αυτό του αντιπάλου του, προκειμένου να περάσει στην επόμενη κόντρα.

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!