Quantcast
SLIDERΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Ο «Μπάλλος» κλείνει τις τρύπες  της παραλιακής

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προχωράει σε “fast track” διαδικασίας, προκειμένου να αποκατασταθεί η “ανοιχτή πληγή” στο πεζοδρόμιο και το τοιχίο της παραλιακής απο το ύψος του εργοστασίου Δεσύλλα μέχρι και τον Ανεμόμυλο.

Συγκεκριμένα εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι η κατάσταση στα συγκεκριμένα σημεία επιδεινώθηκε απο τα καιρικά φαινόμενα του “Μπάλλου”, που έπληξαν την Κέρκυρα τον περασμένο Οκτώβριο, ενέταξε  το έργο στις περιπτώσεις “εκτάκτου ανάγκης” και πήρε την έγκριση για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης  την διαδικασία της διαπραγμάτευσης.

Η πρόσκληση, που απευθύνεται σε έξι εξειδικευμένες με το αντικείμενο εργοληπτικές εταιρείες δημοσιεύτηκε την Πέμπτη (17/3/22) με καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης προσφορών την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 995.000 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Τα χρήματα αυτά προέρχονται απο τα 25, 5 εκατ €, που είχαν ενταχθεί στο ΠΔΕ το 2021 για το το έργο της αποκατάστασης βατότητας οδοστρωμάτων οδικού δικτύου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Σε ποιες εταιρείες απευθύνεται η πρόσκληση

Η ΠΙΝ απευθύνει την πρόσκληση σε διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του υποέργου: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΤΟΙΧΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΓΑΡΙΤΣΑΣ ΑΠΟ ΥΨΟΣ ΔΕΣΥΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Α Ν Ε Μ Ο Μ Υ Λ Ο στις εταιρείες:

Α)ΓΚΡΑΟΥΤΕΚ Α.Ε.

Β)Β. ΚΟΝΔΥΛΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. ΦΑΙΑΞ

Γ)ΕΛΚΥΣΤΗΣ ΑΤΕ

Δ)ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΣΚΟΥΝΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με δ.τ. ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΤΡΩΝ

Ε) ΙΩΝΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ

ΣΤ) SUPERIOR PC IKE

Η διαδικασία της Διαπραγμάτευσης  θα διενεργηθεί στο Κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας (παλαιά Νομαρχία)  στις 10 το πρωί της Τετάρτης 30 Μαρτίου 2022. Oι υποβολές προσφορών γίνονται την ημέρα αυτή με αυτοπρόσωπη παρουσία. Οι προσφορές μπορούν να υποβληθούν και με courier ή ταχυδρομείο, αλλά πρέπει να έχουν φτάσει στο πρωτόκολλο της υπηρεσίας έως την ανωτέρω ημέρα και ώρα και πρέπει να παρευρεθούν οι εκπρόσωποι των Οικονομικών Φορέων στον προαναφερόμενο χώρο την ανωτέρω ημέρα και ώρα και να παραμείνουν σε όλη την διάρκεια της διαδικασίας Διαπραγμάτευσης.

Τι έργο θα γίνει

Το αντικείμενο του έργου αφορά μέτρα αποκατάστασης του παραλιακού τοιχίου και του πεζοδρομίου της Παραλιακής Λεωφόρου Γαρίτσας από το ύψος Δεσύλλα μέχρι τον Ανεμόμυλο. Τα μέτρα για την αποκατάσταση περιλαμβάνουν την επείγουσα εφαρμογή των εργασιών της μελέτης Λέισου του 2017 , σε συνδυασμό όπου απαιτείται με εγκεκριμένες κατασκευαστικές λεπτομέρειες του εκτελεσθέντος έργου και επικαιροποιουμένης ως προς την έκταση των βλαβών σήμερα, συγκεκριμένα περιλαμβάνουν κατασκευή τοιχίου από οπλισμένο σκυρόδεμα εσωτερικά του λίθινου κρηπιδότοιχου , πλήρωση κενών και αντικατάσταση επιχωμάτων υπόβασης Πεζοδρομίου Παραλιακής Λεωφόρου Γαρίτσας με κατάλληλη λιθορριπή , συμπλήρωση και συναρμογή προκατασκευασμένων στοιχείων προστασίας ποδός με την τεχνική συναρμογής που χρησιμοποιήθηκε στην προηγούμενη φάση εργασιών, αποκατάσταση πλακοστρώσεων μετά από αποτύπωση, αφαίρεση παρουσία αρχαιολόγου ,επανατοποθέτηση στις ίδιες ακριβώς θέσεις και συμπλήρωση των κατεστραμμένων με πλάκες ίδιας ποιότητας και προέλευσης με εκείνες που χρησιμοποιήθηκαν στην προηγούμενη φάση εργασιών κλπ, σε συνδυασμό με τις κατασκευαστικές λεπτομέρειες που αναπτύχθηκαν με επιτυχία για την επισκευή θέσεων με μεγάλες βλάβες στην ολοκληρωμένη εργολαβία, ανάλογες κυρίως με το μέγεθος των δόμων της θέσεως, περί την βασική μέθοδο όπως περιγράφεται πλήρως στην Τεχνική Περιγραφή.

Έγκριση λόγω “Μπάλλου”

Η ΠΙΝ ζήτησε και πήρε την έγκριση επιλογής της Εξαιρετικής Διαδικασίας για την Σύναψη Δημόσιας Σύμβασης με «ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ » του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΤΟΙΧΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΓΑΡΙΤΣΑΣ ΑΠΟ ΥΨΟΣ ΔΕΣΥΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟ», προϋπολογισμού 995.000,00€. επικαλούμενη την απόφαση της Γ.Γ.Π.Π. του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας περί κήρυξης της Μέσης και Νότιας Κέρκυρας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Κέρκυρα στις 14-10-2021 (ΜΠΑΛΛΟΣ).

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για την περίπτωση:   “ Εάν λόγω κατεπείγουσας ανάγκης οφειλόμενης σε γεγονότα απρόβλεπτα για την αναθέτουσα αρχή, δεν είναι δυνατή η τήρηση των προθεσμιών που προβλέπονται για τις ανοικτές, κλειστές ή ανταγωνιστικές διαδικασίες με διαπραγμάτευση , μπορούν οι αναθέτουσες αρχές να αναθέτουν δημόσιες συμβάσεις προσφεύγοντας στη διαδικασία με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση.    “Η διαδικασία της διαπραγμάτευσης γίνεται από γνωμοδοτικό όργανο, το οποίο συγκροτείται από την αναθέτουσα αρχή. Με αυτό τον τρόπο αποφεύχθηκαν οι χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες και αδειοδοτήσεις απο τα διάφορα υπουργεία και το έργο αναμένεται να προχωρήσει. 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!