Quantcast
SLIDERΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Παραίτηση Χειρδάρη από Α’ αντιπρόεδρος του Επιμελητήριο – Ευθεία επίθεση στον πρόεδρο

Με ένα μακροσκελές κείμενο που δίνει στη δημοσιότητα, ανακοινώνει την παραίτησή του τόσο από Α’ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου όσο και από το Διοικητικό Συμβούλιο, ο Νίκος Χειρδάρης, κατηγορώντας τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Γ. Χονδρογιάννη για μια σειρά αρνητικές πρακτικές ενώ τον καλεί να κάνει το ίδιο. Επίσης, αφού ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους του, καλεί σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο σε παραίτηση προκειμένου να πάνε σε εκ νέου εκλογές.

 

Το κείμενο παράιτησης

 

Κύριε πρόεδρε,

Μετά από δέκα χρόνια συνεχούς, αδιάλειπτης  και ανιδιοτελούς προσφοράς μου στο Επιμελητήριο, για λόγους ηθικής τάξεως και ευθύνης προς τους συναδέλφους που με τίμησαν με την ψήφο τους, αλλά και επειδή αυτό επιτάσσει η συνείδηση μου, αναγκάζομαι να υποβάλλω την παραίτησή μου τόσο από τη θέση του Α αντιπροέδρου όσο και από μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου.

Ουδέποτε θα φανταζόμουν ότι εν έτει 2021 που το επιμελητήριο Κέρκυρας συμπληρώνει 170 χρόνια ζωής, θα βρισκόταν σε τέτοιο αδιέξοδο. Από την ίδρυση του έως σήμερα το Επιμελητήριο Κέρκυρας, το αρχαιότερο της χώρας, έχει διανύσει μακρά πορεία στο δημόσιο βίο , εκπροσωπώντας πλήθος επιχειρηματιών. Ωστόσο είναι κοινός τόπος στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, ότι το Επιμελητήριο μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα που απαιτούν άμεση λύση, την οποία εσείς ο ίδιος, αποδεικνύεται από την πορεία των πραγμάτων, δε μπορείτε να δώσετε γι αυτό και θα φέρετε ακέραιη την ευθύνη για όσα επακολουθήσουν.

Όλο αυτό το διάστημα, τηρώντας τη δέσμευση που είχα δώσει από την πρώτη στιγμή της εκλογής μου, προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να υποστηρίζω με ιδέες, με προτάσεις, με ενέργειες, με πρωτοβουλίες και με πράξεις την ομαλή λειτουργία του επιμελητηρίου και τα συμφέροντα των συναδέλφων μου, ως είχα υποχρέωση.

Στήριξα όσο κανένας άλλος, εσάς προσωπικά, με σθένος και αποφασιστικότητα στα συλλογικά όργανα, στο δημόσιο διάλογο και την κοινωνία γενικότερα, όταν κάποιοι άλλοι σας λοιδορούσαν και σας απαξίωναν.

Εργάστηκα όπως επέβαλε η συνείδησή μου με ήθος και αξιοπρέπεια. Ουδέποτε αρνήθηκα να δώσω δύσκολες μάχες, όμως η υπομονή έχει ένα όσιο και η ανοχή και η αντοχή κάποτε εξαντλούνται.

Δε μπορώ να συνεχίσω να συνεργάζομαι μαζί σας, επειδή κατάλαβα, έστω και αργά, ότι χρησιμοποιείτε εντέχνως τους συνεργάτες σας, τους απαξιώνετε και στην πρώτη ευκαιρία, κοινώς, τους «αδειάζετε», όπως έγινε με μένα προσωπικά, με όλους τους προηγούμενους αντιπροέδρους που είχαν θητεύσει κατά την μακρά σας θητεία αλλά και με μέλη της διοίκησης τα οποία παραιτήθηκαν ακριβώς για τους ίδιους λόγους.

Όπως αντιλαμβάνεστε, σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση. Λειτουργείτε εν κρυπτώ και δεν ενημερώνετε τα συλλογικά όργανα για θέματα μείζονος σημασίας. Ως εκ τούτου

Επειδή το επιμελητήριο μας μπορεί και πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο αν όχι καθοριστικό στις οικοινομοπολιτικές εξελίξεις του νησιού

Επειδή από τη στάση σας καταλαβαίνω ότι επειδή δεν θέλετε, είτε επειδή δεν μπορείτε, είτε επειδή έχετε κουραστεί μετά από μια μακρά θητεία, εσείς ο ίδιος δε μπορείτε πλέον να ηγηθείτε αυτής της προσπάθειας για την μετάβαση του Επιμελητηρίου στην μετά covid-19 εποχή γεμάτη προκλήσεις και

Επειδή η τρέχουσα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου μετά από συνεχείς παραιτήσεις, διαγραφές και ανεξαρτητοποιήσεις συναδέλφων  έχει αλλοιωθεί και δεν αποτυπώνεται πλέον σε αυτό το αποτέλεσμα των εκλογών του Νοεμβρίου 2017.

Επειδή καμία καρέκλα δεν είναι ικανή να φιμώσει την έκφραση των απόψεων μου και προσωπικά μου είναι αδύνατον να αισθάνομαι ανακόλουθος με τα πιστεύω μου και με όσα διεκήρυττα ως τώρα.

Σας καλώ για το καλό του επιμελητηρίου, συναισθανόμενος έστω και τώρα τις ευθύνες ποτ σας αναλογούν, να παραιτηθείτε από ο αξίωμά σας. Επίσης καλώ και πάλι για το καλό του επιμελητηρίου, όλους τους συναδέλφους να πράξεων το ίδιο, ώστε σύμφωνα με την επιμελητηριακή νομοθεσία, να προκηρυχθούν εκλογές για να αναδειχθεί νέο Διοικητικό Συμβούλιο με νωπή εντολή με σχέδιο με όρεξη να οδηγήσει το Επιμελητήριο στη νέα εποχή.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Επειδή μετά από τόσα χρόνια έχω πραγματικά αγαπήσει αυτόν τον θεσμό, επειδή έχω ξοδέψει ατελείωτες ώρες δουλειάς τις οποίες έχω στερήσει από την οικογένεια και τη δουλειά μου, χωρίς οικονομικό και προσωπικό ή πολιτικό όφελος, δηλώνω κατηγορηματικά ότι θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις όποια μελλοντική προσπάθεια είναι προς την σωστή κατεύθυνση.

Ευχαριστώ θερμά όλους τους συναδέλφους που για δυο συνεχείς θητείες με εξέλεξαν και με είχαν στις πρώτες προτιμήσεις τους.

Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους με τους οποίους συνεργάστηκα δέκα χρόνια στο Διοικητικό Συμβούλιο και στη Διοικητική Επιτροπή.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο προσωπικό του επιμελητήριο και της ΑΝΕΤΕΚ για την άψογη, ειλικρινή και αμφίδρομη συνεργασία που είχαμε  όλα αυτά τα χρόνια.

Ήταν πραγματικά τιμή μου!

Νίκος Χειρδάρης,

Α αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!