Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Πλήρως αποκαταστάθηκε η στέγη του Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου μετά τη φωτιά

Ολοκληρώθηκε το έργο της αποκατάστασης της στέγης του ΙΝ του Αγίου Γεωργίου στο παλαιό φρούριο, άμεσα και εντός οκτώ ημερών, σύμφωνα με την προϊσταμένη της εφορίας Αρχαιοτήτων Τένια Ρηγάκου.

Πιο συγκεκριμένα μετά από συντονισμένες ενέργειες του Υπουργείου Πολιτισμού και της τοπικής Εφορείας Αρχαιοτήτων, εγκαταστάθηκε σε χρόνο ρεκόρ ο εργολάβος και ξεκίνησε άμεσα η αποκατάσταση της στέγης του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου.

Η φωτιά είχε εκδηλωθεί στην κεραμοσκεπή μετα από ομοβροντία κεραυνών και είχε προκαλέσει σημαντική καταστροφή στην οροφή του ιερού ναού.

 

Κέρκυρα: Τραυματίστηκε 30χρονος τουρίστας σε θαλάσσιο σπορ

Παρότι στην περιοχή δεν έπνεαν ισχυροί άνεμοι, ωστόσο η κατάσβεση αποδείχτηκε ιδιαίτερα δύσκολη.

Στο σημείο επιχείρησαν 8 οχήματα της πυροσβεστικής ενώ οι υπάλληλοι της εφορίας αρχαιοτήτων απομάκρυναν άμεσα το τέμπλο, τις εικόνες και τα ανυπολόγιστης αξίας αντικείμενα που βρισκόντουσαν μέσα στο χώρο.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!