Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

Κέρκυρα: Προσωπικότητες της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας στον ΝΑΟΚ

Τρεις προσωπικότητες, που είναι συνδεδεμένες με την ιστορία της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας επισκέφτηκαν προχθές τις εγκαταστάσεις του ιστορικού ΝΑΟΚ. Για το γεγονός ενημερώνει η έφορος του τμήματος ιστιοπλοΐας Άντα Μιχαλοπούλου. 

Αναλυτικά αναφέρει:

 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΣΤΟΝ ΝΑΟΚ

Ο Neil Kenefick από το Royal Cork Yacht Club είναι συχνός επισκέπτης της Κέρκυρας και καλός φίλος του ιστιοπλοϊκού τμήματος του ΝΑΟΚ. Εκτιμώντας την προσπάθεια που βλέπει να γίνεται για τη διάδοση του αθλήματος στα παιδιά , φροντίζει, κάθε φορά που έρχεται, να μας φέρνει υλικό εκ μέρους διαφόρων ομίλων του εξωτερικού με τους οποίους σχετίζεται. Σημειωτέον, ο Neil Kenefick δεν είναι τυχαίος στο χώρο της ιστιοπλοΐας, με αρκετά εθνικά πρωταθλήματα Ιρλανδίας στο ενεργητικό του και συμμετοχή σε πολλούς από τους μυθικούς αγώνες , όπως το Amiral’s Cup, αποτελεί άξιο εκπρόσωπο του αθλήματος!

Η φετινή του όμως επίσκεψη, εκτός από τη δωρεά τεσσάρων πανιών North Sails για σκάφη optimist, έφερε και μια έκπληξη : ανθρώπους οι οποίοι αποτελούν μυθικά πρόσωπα για το άθλημα της ιστιοπλοΐας , τον σχεδιαστή σκαφών Ron Holland και τον σχεδιαστή αγωνιστικών πανιών Johnny McWilliam! Ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ομίλου, μίλησαν με τους αθλητές, φωτογραφήθηκαν και έδειξαν εντυπωσιακές φωτογραφίες αγώνων στην εγκάρδια συζήτηση που ακολούθησε. Παρ’ όλη την αίγλη που περιβάλλει το όνομά τους, παραμένουν άνθρωποι απλοί, ευφυείς και με χιούμορ. Όλοι ξεκίνησαν την ιστιοπλοΐα περίπου στην ηλικία των επτά ετών και δεν την εγκατέλειψαν ποτέ. Όλοι τελικά ασχολήθηκαν με τη θάλασσα και πολύ επιτυχημένα μάλιστα!

Ο Νεοζηλανδός Ron Holland κορυφαίος yacht designer, από αυτούς που εξέλιξαν τον σχεδιασμό ιστιοπλοϊκών σκαφών. Η πρώτη του μεγάλη επιτυχία ήρθε το 1973, όταν κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Quarter ton με το μόλις 24ft σκαφάκι Eygthene, το οποίο σχεδίασε και έτρεξε ο ίδιος. Ο σχεδιασμός του Half ton Silver shamrock III για το Half ton Cup του 1977 στο Σίδνεϋ, άλλαξε πραγματικά την ιστιοπλοΐα. Το σκάφος Ligo Ligo του ΙΟΚ , σε σχεδιασμό Ron Holland αποτελεί παράδειγμα της πολύ επιτυχημένης αυτή σειράς. Ιστιοπλόος και πρωταθλητής και ο ίδιος , πρωτοστάτησε με τα σκάφη που σχεδίασε κατά τις δεκαετίες ’70, ’80 και ’90. Το 1988 , την ίδια χρονιά με τον Bruce Farr, λανσάρει τα πρώτα πλαστικά σκάφη για το America’s Cup. Σήμερα, διευθύνει μια παγκόσμιας φήμης εταιρεία σχεδιασμού σκαφών με έδρα το Βανκούβερ του Καναδά, και παρ’ όλο που οι υπολογιστές έχουν καταλάβει το χώρο του design, ο γνώστης πάντα θα αντιληφθεί την ιδιοφυία του Holland στα σκάφη που φέρουν την υπογραφή του.

Ο Johnny McWilliam με σπουδές μηχανολογίας και πρώην πιλότος μαχητικών αεροσκαφών, ιστιοπλόος από τα μικρά του χρόνια και ο ίδιος, ιδρύει στις αρχές του ’70 στην Ιρλανδία μια μικρή ,αλλά πολύ επιτυχημένη εταιρεία , εξειδικευμένη στο σχεδιασμό πανιών για αγωνιστικά σκάφη. Συνδέεται με τον Ron Holland φιλικά, επαγγελματικά, τρέχουν μαζί αγώνες και , όπως μας είπε χαριτολογώντας στη συζήτηση που είχαμε, τα περισσότερα σκάφη του Holland κέρδιζαν χάρη στα πανιά που του σχεδίαζε!

Η παρέα αυτή που τίμησε με την παρουσία της τον Όμιλό μας, αποτελείται από ανθρώπους που συνδέθηκαν μέσω της ιστιοπλοΐας, αγωνίστηκαν μαζί, διακρίθηκαν σε θρυλικούς αγώνες, συνεργάστηκαν επιτυχημένα τόσο στον αθλητικό όσο και στον επαγγελματικό στίβο, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά αυτό που όλοι όσοι ασχολούμαστε γνωρίζουμε βαθιά μέσα μας, ότι η ιστιοπλοΐα δεν είναι απλά ένα άθλημα, είναι τρόπος ζωής”!.

 

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!