Quantcast
SLIDERΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Πρωθυπουργική πρόσκληση στον Γιάννη Τρεπεκλή

Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου θα διαβεί μετά την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, ο νεοκλεγείς Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων. \

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποδεχτεί τον Γιάννη Τρεπεκλή, επιβεβαιώνοντας την πρόθεση της κυβέρνησης για αγαστή συνεργασία με τη νέα Περιφερειακή Αρχή και  αποκαθιστώντας τυχόν παρανοήσεις και αρρυθµίες που καταγράφηκαν κατά την προεκλογική περίοδο. Σύμφωνα με πληροφορίες της “ΚΣ”, ο Γιάννης Τρεπεκλής πριν από τη συνάντηση αυτή θα έχει ολοκληρώσει την επικοινωνία του με το σύνολο των νεοεκλεγέντων δημάρχων στα νησιά του Ιονίου καθώς και με την ΠΕΔΙΝ, προκειμένου να παρουσιάσει στον Πρωθυπουργό τις προτεραιότητες της ΠΙΝ.

Η προετοιμασία

Το τηλεφώνημα του πρωθυπουργικού γραφείου προς τον Γιάννη Τρεπεκλή  για την πρόσκληση έχει γίνει από την πρηγούμενη εβδομάδα. Να σημειωθεί ότι ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης, μετά τις εκλογές έχει επισκεφθεί ήδη Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη, όπου είχε την ευκαιρία να κάνει περιοδεία σε πολλές περιοχές των νησιών αυτών και να  συζητήσει με αυτοδιοικητικούς παράγοντες, αλλά και με κατοίκους. Επίσης έχει έρθει και σε μία πρώτη επαφή με τους νεοεκλεγέντες δήμαρχους Κέρκυρας. Ενώ, προχθές πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση του με την απερχόμενη ΠΙΝ Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου, από την οποία ενημερώθηκε για τη λειτουργία της Περιφέρειας, τις κτηριακές εγκαταστάσεις της, τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, τα έργα σε εξέλιξη, τα προγραμματισμένα προς υλοποίηση, τα χρηματοδοτικά εργαλεία κλπ.

Οι προτεραιότητες της νέας Περιφερειακής Αρχής

Το Οδικό Δίκτυο, η Υγεία και η Πολιτική Προστασία θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες οι βασικές προτεραιότητες της Νέας Περιφερειακής Αρχής, για όλα τα Ιόνια Νησιά. Ο κ. Τρεπεκλής θα ζητήσει από τον Πρωθυπουργό την βοήθεια της κυβέρνησης, προκειμένου τα νησιά μας να έχουν ισοδύναμη στήριξη με τις άλλες Περιφέρειες και κυρίως εκείνες της ηπειρωτικής χώρας. Σε ό, τι αφορά την Κέρκυρα είναι βέβαιο, ότι θα γίνει συζήτηση για την αναγκαιότητα άμεσης δρομολόγησης των έργων, που αφορούν τις παρακάμψεις των οδικών αξόνων, μηδέ των Μπενιτσών εξαιρουμένης.

Συνάντηση Πρωθυπουργού με όλους τους Περιφερειάρχες

Θέλοντας λοιπόν να καταδείξει ότι για την κυβέρνηση δεν θα αλλάξει τίποτα όσον αφορά στις σχέσεις της και στους διαύλους επικοινωνίας που πρέπει να υπάρχουν με την τοπική αυτοδιοίκηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με το σύνολο των νεοεκλεγμένων Περιφερειαρχών. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κύκλος των συναντήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη µε τους νέους αιρετούς στις περιφέρειες ξεκίνησε µε ιδιαίτερο συµβολισµό και συγκεκριµένα από τον ,νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη Θεσσαλίας, ∆ηµήτρη Κουρέτα
 ο οποίος, προ δύο εβδομάδων πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίµου και συνοµίλησε µε τον πρωθυπουργό για τα έργα στην περιφέρεια και το σχέδιο για την ανασυγκρότηση των πληγεισών περιοχών. Πρόθεση του πρωθυπουργού είναι να «πάρει επάνω του» το θέµα συνεργασίας µε τις νέες περιφερειακές και δηµοτικές Αρχές, που θα κληθούν τα επόµενα χρόνια να διαχειριστούν τους πόρους από τα εθνικά και κοινοτικά προγράµµατα και να υλοποιήσουν τον κυβερνητικό σχεδιασµό, µε στόχο να αναµορφώσουν τις 13 περιφέρειες της χώρας και την ένταξή τους σε αναπτυξιακή τροχιά, στέλνοντας µ’ αυτόν τον τρόπο µήνυµα αφενός στην κοινωνία, ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει απρόσκοπτα το µεταρρυθµιστικό έργο για το οποίο πήρε τη λαϊκή εντολή, και αφετέρου αποκαθιστώντας τα προεκλογικά “φάλτσα”.

Οι δήµοι

Ενδεικτικό του κλίµατος συνέργειας που καλλιεργεί το Μαξίµου µε τους νεοεκλεγέντες τοπικούς άρχοντες, µε τον ίδιο τον πρωθυπουργό να βλέπει τους αιρετούς που προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους, είναι η κατ’ ιδίαν συνάντηση µε τον επόµενο δήµαρχο Θεσσαλονίκης, Στ. Αγγελούδη, ο οποίος πέρασε επίσης το κατώφλι της πρωθυπουργικής έδρας, µε τα µείζονα ζητήµατα της συµπρωτεύουσας και τα µεγάλα έργα υποδοµών να βρίσκονται στο επίκεντρο. Στο ίδιο πλαίσιο, αναµένεται το προσεχές διάστηµα ο πρωθυπουργός να συναντήσει τον επόµενο δήµαρχο Αθηναίων, Χάρη ∆ούκα, ο οποίος ήταν υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, µε τα θέµατα της πρωτεύουσας να αναµένεται να τεθούν σε πρώτο πλάνο, συµβολίζοντας τη γενικότερη βούληση της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού να υπάρξει απόλυτη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα µε τους εκπροσώπους της Πρωτοβάθµιας και ∆ευτεροβάθµιας Αυτοδιοίκησης, ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων τους.

Τέλος ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει, εάν οι συναντήσεις με νεοεκλεγμένους δημάρχους, θα επεκταθεί και σε άλλους, πλην των τριών τεσσάρων μεγάλων Δήμων της χώρας. Σε αυτή την περίπτωση η πόρτα του Μαξίμου θα ανοίξει και για τον Στέφανο Πουλημένο.

 

*δημοσιεύθηκε στο φύλλο 4ης-11-2023 της ΚΣ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!