Quantcast
SLIDERΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Συνέντευξη Υδραίου εφ’ όλης της ύλης; Πότε θα λειτουργήσει εργοστάσιο, ποιος Δε πληρώνει τη λειτουργία του ΦΟΔΣΑ (video)

ΚΕΡΚΥΡΑ – Για τα σημαντικότερα θέματα που έχει αναλάβει, διεκπεραιώσει, παλέψει, λύσει, μίλησε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου. Ξεκίνησε με τα όσα αντιμετώπισε με την πανδημία του covid-19 και την άμεση ανταπόκριση του Δήμου Κεντρικές Κέρκυρας στις ειδικές συνθήκες, μίλησε εκτενώς, ενώ δεσμέυτηκε πως θα ακολουθήσει ειδική συνέντευξη και με τον αντιδήμαρχο Π. Βαρούχα, για τον τουρισμό, τις συνέπειες του covid αλλά και τα θετικά χαρακτηριστικά της χώρας μας και δη της Κέρκυρας αλλά και για την καμπάνια του δήμου με το σύνθημα Corfu, Clean and Safe.Φυσικά έκανε λόγο για τη διαχείριση των απορριμμάτων, το εργοστάσιο διαχείρισης και το Τεμπλόνι. Ενώ “έδειξε” και τον πόλεμο που δέχθηκε εκ των έσω σε σχέση με την λύση που πρόκρινε και “έτρεξε” ως ΦΟΣΔΑ σε σχέση με την μεταφορά των απορριμμάτων λέγοντας πως ο μόνος λόγος που λογικά οδήγησε τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Φορέα να βάλουν τρικλοποδιές (φωτογραφίζονται Λέσσης, Μαχειμάρης και Τρεπεκλής) είναι ο φόβος. Μάλιστα, όφειλε να ενημερώσει και το έκανε, τους δημότες της, πως οι δυο δήμοι Βορρά και Νότου δεν πληρώνουν το προβλεπόμενο τέλος για τη συμμετοχή τους στον ΦΟΣΔΑ παρά μόνο ο δήμος Κ. Κέρκυρας και ο Δήμος Παξών ενώ ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη για τη συνεργασία του και την αμέριστη συμπαράσταση που επέδειξε στην όλη διαδικασία του εργοστασίου και της μεταφοράς, επέδειξε ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής παράταξης Χρύσανθος Σαρλής, καθώς και ο αντιδήμαρχος Παξών κ. Βλαχόπουλος όπως φυσικά και ο δήμαρχος Παξών.

 

Η συνέντευξη διαρκεί περίπου 40′ και αξίζει να την παρακολουθήσετε

 

Βασικά σημεία συνέντευξης τύπου

“Κατά την πάροδο των τεσσάρων προηγούμενων μηνών η δημοτική αρχή κλήθηκε να δώσει λύσεις και να διαχειριστεί σειρά πρωτόγνωρων ζητημάτων, τα οποία εν πολλοίς ακόμη αντιμετωπίζουμε. Συγχρόνως, έχοντας στη διάθεσή μας ελάχιστες δυνάμεις σε προσωπικό προχωρήσαμε τον σχεδιασμό μας σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας του Δήμου. Θεωρώ χρέος μου να αναφερθώ σε βασικά ζητήματα, για τα οποία δεν έχει γίνει αναφορά από εμένα προσωπικά, ώστε να έχουν επίσημη ενημέρωση και οι δημότες μας.

-Πανδημία Covid 19

Στην αρχή ουσιαστικά της θητείας μας ήρθαμε αντιμέτωποι με μια πανδημία που τουλάχιστον εγώ δεν θυμάμαι ποτέ να κλήθηκε κανείς να αντιμετωπίσει, πολλώ δε μάλλον κάποια δημοτική αρχή.

 Λειτουργήσαμε εξ αρχής σε όλα τα επίπεδα με βάση κοινωνικά κριτήρια. Είχαμε πολυσχιδή δράση, με ενημέρωση κοινού, συνεχείς ανακοινώσεις, ουσιαστικές αποφάσεις και παρεμβάσεις σε επίπεδο πολιτικής προστασίας και προστασίας των υπαλλήλων, πολυποίκιλης στήριξης ευπαθών ομάδων,  παρεμβάσεων για συμβολή ιδιωτικής πρωτοβουλίας, συντονισμού φορέων, συνεργασίας με υγειονομικούς φορείς και σωματεία, απολυμάνσεων, λήψη μέτρων στήριξης επαγγελματιών, διεκδίκηση στήριξης και ελάφρυνσης των επιχειρήσεων από το κεντρικό κράτος.

Τα παραπάνω αποτελούν μόνο μια σύντομη αναφορά στις χιλιάδες ενέργειες τις οποίες κάναμε για την αντιμετώπιση του πρώτου κύματος της πανδημίας του covid 19. Και να αναφέρω ενδεικτικά ότι η προμήθεια του Νοσοκομείου με το μηχάνημα διενέργειας τεστ για τον κορονοϊό,  που χθες έγινε πράξη, αποτελεί μια πρωτοβουλία η οποία ελήφθη μετά από σύσκεψη την οποία εμείς συγκαλέσαμε μεταξύ των φορέων και μετά από τη συνεργασία του Δήμου με τον Ιατρικό Σύλλογο της Κέρκυρας.

Η Δημοτική αρχή, με προσωπικό που μετριόταν στα δάκτυλα λόγω των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό,  λειτούργησε υποδειγματικά και αποτελεσματικά. Κρατήσαμε το Δήμο ψηλά, ενεργό και ουσιαστικό ως προς τις παρεμβάσεις του σε όλα τα επίπεδα. Ήμασταν μπροστάρηδες, σεβαστήκαμε στο έπακρο τις δύσκολες στιγμές που περνούσαν οι συνδημότες μας και τους εκπροσωπήσαμε πιστεύω επαξίως.

Νομίζω ότι ακόμη περισσεύει η υποκρισία όλων όσοι εκφράστηκαν ποικιλοτρόπως αρνητικά ως προς το Δήμο. Και είμαι επιεικής στη χρήση της λέξης που χρησιμοποιώ.

Αποδείξαμε στην πράξη ότι ακόμη και σε πρωτόγνωρες συνθήκες έχουμε την ικανότητα να σχεδιάσουμε και να αντιδράσουμε άμεσα, εργαζόμενοι σκληρά και νυχθημερόν προς όφελος των πολιτών μας. Το έργο μας στον τομέα αυτό έχει απτές αποδείξεις, ρεαλισμό και αποτελέσματα και δεν αποτελεί ανακοινώσεις ανέξοδης κριτικής ή ευχολογίων.

Επειδή, ωστόσο, μπορεί ο Δήμος μας να κληθεί να αντιμετωπίσει εκ νέου την καθ’ όλα απευκταία αλλά ορατή πιθανότητα  ύπαρξης νέου κύματος  πανδημίας του κορονοϊού μετά το φθινόπωρο, θα ήθελα να ενημερώσω ότι οι ενέργειες που έχουμε κάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα αλλά και αυτές που πρόκειται να επακολουθήσουν, εστιάζουν στην κάλυψη των αναγκών στήριξης ευπαθών ομάδων, στήριξης και κάλυψης των αναγκών του Δήμου καθώς επίσης και στήριξης φορέων και δομών που μπορεί να προκύψει ανάγκη.

 

Τουρισμός

 

Σήμερα βρισκόμαστε σε ένα κομβικό στάδιο. Ο καθένας νομίζω κατανοεί ότι και ο Δήμος δεν έχει μείνει αλώβητος οικονομικά από την πανδημία. Η οικονομική ζημία για όλους είναι μέχρι στιγμής ανυπολόγιστη. Βρισκόμαστε στο στάδιο της  αναμονής και εφαρμογής μέτρων στήριξης του τόπου μας κατά την όποια τουριστική περίοδο υπάρξει φέτος.

Ως Δήμος, σχεδιάζουμε για το άμεσο μέλλον την προβολή του τόπου. Παράλληλα, σε συνεργασία με το σύνολο των τουριστικών φορέων κοιτάμε να εκμεταλευτούμε προς όφελος του τόπου την καλή εικόνα που υπάρχει για τη χώρα στο εξωτερικό και των συνακόλουθων αποτελεσμάτων που αυτή μπορεί να φέρει σε επίπεδο τουριστικής κίνησης.

 Ο τόπος μας παραμένει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός και εργαζόμαστε παράλληλα για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας πολιτών και τουριστών, αλλά και την στήριξη των υποδομών μας που επί χρόνια παραμένουν ως προς την συντήρηση είτε αδρανείς είτε εγκαταλελειμμένες. 

Ο ρεαλιστικός στόχος αυτή τη στιγμή είναι να επανεκκινήσουμε τον τουρισμό για να διεκδικήσουμε ό,τι μπορούμε για το 2020, αφού μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν αμφίβολο αν θα μπορούσε να “ανοίξει” ο τουρισμός για αυτή τη χρονιά. Σε αυτή την προσπάθεια, ο Δήμος θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις.

¨Ηδη, το μήνυμα της διαφημιστικής προβολής του νησιού θα είναι: Corfu, Clean and Safe.

Σχεδιάζουμε μία νέου τύπου, σύγχρονη διαδραστική καμπάνια που θα τρέξει μέσα από το διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας στοχευμένες διαφημίσεις μέσω social media καθώς και οπτικοακουστικό υλικό με ευρεία απήχηση στο κοινό. Στη νέα πραγματικότητα που ζούμε, η αίσθηση της ασφάλειας και της καθαριότητας αποτελούν κριτήριο επιλογής ενός τουριστικού προορισμού και εκεί θα επικεντρωθεί το μήνυμά μας.

Η καμπάνια που θα “τρέξει” στοχεύει στο να ενισχύσει τον τουρισμό μας, να στηρίξει επιχειρήσεις, επαγγελματίες και εργαζόμενους.

Παράλληλα, ο Δήμος έχει προχωρήσει σε αποφάσεις για τη στήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών εξαντλώντας τα όρια της δημοσιονομικής μας αντοχής τα οποία δεν είναι απεριόριστα. Με συμβουλευτική υποστήριξη και ενημέρωση των επιχειρήσεων και σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο όπου προχωράμε στη δημιουργία παρατηρηρίου καταγραφής ανέργων στον τουρισμό.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!