Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Πρόεδρος στο Τμ. Ιστορίας η Φ. Βάκη, στο ΤΞΜΓΔ ο Γ. Καρράς

Εκλογές για την ανάδειξη προέδρων πραγματοποιήθηκαν σε δύο τμήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου: Η Φωτεινή Βάκη είναι πλέον η νέα πρόεδρος του τμήματος Ιστορίας, ενώ ο Γιάννης Καρράς αναδείχθηκε πρόεδρος στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας. Στο Ιστορικό, αντιπρόεδρος του τμήματος αναδείχθηκε από την ψηφοφορία ο Κώστας Αγγελάκος ενώ στο Μεταφραστικό ο νέος αντιπρόεδρος είναι ο Γιώργος Κεντρωτής.

Σε μήνυμά της μέσω των κοινωνικών δικτύων, η νέα πρόεδρος του τμ. Ιστορίας (και πρώην βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ) αναφέρει: “Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους/ες τους/ις συναδέλφους μου που με τίμησαν με την ψήφο τους προκειμένου να εκλεγώ πρόεδρος του Τμήματός μας. Θα καταβάλω κάθε προσπάθεια να φανώ αντάξια της εμπιστοσύνης με την οποία με περιέβαλαν. Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ τον αγαπητό συνάδελφο και φίλο Κώστα Αγγελάκο που εξελέγη αναπληρωτής πρόεδρος του Τμήματος και με τον οποίο είμαι σίγουρη ότι θα έχουμε μια άριστη συνεργασία. Καλή μας δύναμη και καλούς αγώνες για την υπεράσπιση του δημόσιου Πανεπιστημίου”.

Κεντρωτής: “Καλούς αγώνες να έχουμε”

Μήνυμα για την εκλογή Καρρά αλλά και την ανάδειξη του ιδίου στη θέση του αντιπροέδρου, δημοσίευσε και ο Γιάννης Κεντρωτής, καθηγητής στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας: “Εν πρώτοις απευθύνω τα συγχαρητήριά μου στον άξιο,… στον πανάξιο συνάδελφο Γιάννη Καρρά: στον νέο εκλεγμένο μας πρόεδρο. Και λέω ότι το ΤΞΓΜΔ είναι πολύ τυχερό, γιατί θα έχει την επόμενη διετία ως διοικητικό του προϊστάμενο ένα στέλεχός του αφοσιωμένο ψυχή τε και σώματι στην ακαδημαϊκή διαδικασία. Εννοείται ότι όλοι οφείλουμε να συντρέξουμε τον αγαπητό μας Γιάννη, γιατί αναλαμβάνει την υπεύθυνη θέση του σε εποχή εξαιρετικά δύσκολη για το δημόσιο Πανεπιστήμιο.
Κατόπιν έρχομαι να ευχαριστήσω όσους με τίμησαν με την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους, προκειμένου να εκλεγώ στη θέση του αναπληρωτή προέδρου του ΤΞΓΜΔ. Δηλώνω ότι θα είμαι συμπαραστάτης στο έργο του Προέδρου και ότι είναι μεγάλη τιμή μου που θα συνεργασθώ με τον συνάδελφο Καρρά.
Τέλος, οφείλω να απευθύνω και στον απερχόμενο Πρόεδρο,… στον φίλτατο Σωτήρη Λίβα, ένα τεράστιο ευχαριστώ, γιατί κράτησε γερά το τιμόνι του ΤΞΓΜΔ επί μια τετραετία, όταν όλοι οι άνεμοι φύσαγαν κόντρα και οι θάλασσες των ΑΕΙ ήσαν (και εξακολουθούν να είναι, φευ) φουρτουνιασμένες. Αποτελεί μεγάλη τιμή μου που συνυπηρετήσαμε στη Σύγκλητο του ΙΠ εκφράζοντας πάντα τις απόψεις μας ευθαρσώς, χωρίς μισόλογα και με τη διακριτή μας ψήφο, στηριγμένοι στις αποφάσεις της Συνέλευσης του Τμήματός μας, και που υπερασπιστήκαμε τόσο το ΙΠ όσο και τη συνταγματική τάξη με απαραμείωτο σθένος. Για τους διαρκείς μόχθους του και για όσα εν γένει έπραξε, προσωπικώς του είμαι ευγνώμων. Αλλά του είμαι ευγνώμων και για άλλον ένα λογο: γιατί έδωσε και δίνει το παράδειγμα, το pattern του διοικείν.
Στους αγαπητούς και στις αγαπητές μου συναδέλφους θα πω ότι είμαστε πολύ τυχεροί στο ΤΞΓΜΔ. Μετά την εποχή του Γιώργου Μιχαλακόπουλου και την εποχή του Σωτήρη Λίβα, ανοίγεται λαμπρή η εποχή του Γιάννη Καρρά. Να είμαστε όλοι καλά, και καλούς αγώνες να έχουμε!”.

Ο Α. Ευσταθίου

Τα συγχαρητήριά του στους δύο συναδέλφους του δημοσίευσε ο κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών Αθανάσιος Ευσταθίου: “Συγχαίρω τους δύο πανάξιους συναδέλφους Φωτεινή Βάκη και Γιάννη Καρρά, που εξελέγησαν πρόεδροι των τμημάτων Ιστορίας και Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας. Η θεσμική ικανοποίηση ενισχύεται από τα αισθήματα φιλίας που νιώθω και για τους δύο. Επίσης, στις θέσεις των αναπληρωτών προέδρων εξελέγησαν ο συνάδελφος Κώστας Αγγελάκος και ο φίλος μου Γιώργος Κεντρωτής, τους οποίους συγχαίρω επίσης εγκαρδίως. Καλή θητεία, λοιπόν, σε όλους, βέβαιος για την όμορφη συνεργασία που επίκειται.
Οι εφορευτικές επιτροπές που ορίστηκαν στα δύο τμήματα απολαμβάνουν της εκτιμήσεως και των ευχαριστιών μας”.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!