Quantcast
SLIDERΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Πότε ξεκινάει το καΐκι για Βίδο – Πότε η προκήρυξη θέσεων για το προσωπικό των κατασκηνώσεων

Συζητήθηκε τελικώς  βράδυ της Τρίτης, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, το θέμα που αφορά στο Βίδο, στις κατασκηνώσεις και στη λειτουργία αυτών. Η συζήτηση ξεκίνησε αργά το βράδυ και ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα.

Παρόντα ήταν τα μέλη του Συλλόγου “Φίλοι του Βίδο”, μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος και πρώην δήμαρχος Κερκυραίων Γιάννης Κούρκουλος.

Στη συζήτηση τέθηκαν μια σειρά ερωτημάτων που αφορούσαν, μεταξύ των άλλων, στην πυρασφάλεια του νησιού, τη λειτουργία των κατασκηνώσεων, στην εκτέλεση των δρομολογίων με το καΐκι κλπ.

Ο υπεύθυνος για τη νησίδα Βασίλης Μελίδης, προσπάθησε να απαντήσει εκτενώς στο σύνολο των ερωτήσεων, αναφέροντας πως στις 5 Ιουνίου, δηλαδή την επόμενη εβδομάδα, θα ξεκινήσει τα δρομολόγια το καΐκι. Δεν ξεκίνησε νωρίτερα, όπως είπε, καθώς λόγω της κακοκαιρίας, δεν ήταν δυνατόν να γίνουν οι προβλεπόμενες εργασίες συντήρησής του.

Ασαφώς απάντησε ο κ. Μελίδης για κατασκηνώσεις και δημιουργική απασχόληση, αφού ναι μεν τόνισε πως πρόθεση τυ Δήμου είναι να γίνουν φέτος οι κατασκηνώσεις αλλά και το πρόγραμμα της δημιουργικής Απασχόλησης των παιδιών, όπως συνέβη και τα προηγούμενα χ΄ρόνια, ωστόσο δεν ανέφερε σαφές χρονοδιάγραμμα με αρχή, μέση και τέλος. βίο βασικό ζήτημα ωστόσο, είναι η λειτουργία των κατασκηνώσεων με το απαραίτητο προσωπικό, που σήμερα δεν υπάρχει. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Βίδο, η προκήρυξη για την κάλυψη των θέσεων του προσωπικού θα γίνει στο 15 Ιουνίου, όμως, σύμφωνα με τον πρώην “Βιδάρχη” και επικεφαλής της παράταξης “Η Κέρκυρα Ψηλά” Σπύρο Νεράντζη, δεν υπάρχει πρόβλεψη στον προϋπολογισμό για την κάλυψη του προσωπικού, που σημαίνει ότι πρέπει να προηγηθεί αναμόρφωση του προϋπολογισμού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται χρονικά.

 

Πυρασφάλεια 

Ο χώρος των κατασκηνώσεων διαθέτει πυρασφάλεια και ήδη όχημα της Πυροσβεστικής βρίσκεται στο νησί, απάντησε ερωτώμενος σχετικά, ο κ. Μελίδης, προσθέτοντας πως οι περιπολίες θα γίνονται κανονικά με δυο βάρδιες.

Απορρίμματα 

Τέλος, όσον φορά στα απορρίμματα και τη μεταφορά τους, ο κ. Μελίδης είπε ότι αυτά θα μεταφέρονται σε ειδικές σακούλες με σκάφος, απάντηση που προκάλεσε την αντίδραση του κ. Νεράντζη, αφού όπως είπε, δεν επιτρέπεται η μεταφορά απορριμμάτων με αυτό τον τρόπο. Άλλωστε, γι αυτόν ακριβώς τον λόγο είχαν τοποθετηθεί και τα κοντέινερ.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!