Quantcast
SLIDERΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Ρεκόρ συμμετοχής στον 8ο μαθητικό διαγωνισμό συγγραφής δοκιμίου στη μνήμη της Αλίκης Παδοβά

Απονομή βραβείων και επαίνων 8ου Μαθητικού Διαγωνισμού, Αναγνωστικής Εταιρίας Κέρκυρας και Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων.

Ο διαγωνισμός συγγραφής δοκιμίου είναι αφιερωμένος στη μνήμη της Μεγάλης Ευεργέτιδας της Αναγνωστικής Εταιρίας, Αλίκης Παδοβά.
Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά το φωνητικό σύνολο του Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά εκατόν σαράντα (140) μαθητές και μαθήτριες της Α΄ τάξης των Λυκείων της Κέρκυρας και βραβεύτηκαν οι εξής:
1ο βραβείο: Σχοινά Ανδριάνα-Μαρίνα του Αναστασίου και της Κωνσταντίνας, 3ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας
2ο βραβείο: Ζερμπιώνη Αγγελική-Μελίνα του Χρήστου και της Πραξιθέας-Μαρίας, 1ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας
3ο βραβείο: Σώμα Ελένη-Μαρία του Ευαγγέλου-Χριστοφόρου και της Ανθούλας 5ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας
Τιμητικό δίπλωμα ευφήμου μνείας με τη μεγαλύτερη συμμετοχή μαθητών θα απονεμηθεί στο 1ο (πρώτο) Γενικό Λύκειο Κέρκυρας

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευση Π. Αγγελόπουλο, «Φέτος η Επιτροπή, αξιοποιώντας την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή και την επετειακή ψηφιακή έκθεση «Από την Ιωνία στο Ιόνιο: Πρόσφυγες στην Κέρκυρα μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή» προέκρινε το ακόλουθο θέμα: «Το 2022 συμπληρώθηκαν εκατό χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή. Αφού εξετάσετε σχετικές πηγές και εντοπίσετε μαρτυρίες προσφύγων που βρήκαν καταφύγιο στην Κέρκυρα, ή και απογόνων τους, συνθέστε ένα κείμενο με τις σκέψεις και τις παρατηρήσεις σας για την παραμονή τους στο νησί μας και για την ενσωμάτωσή τους στην κερκυραϊκή κοινωνία.».

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες, εύχομαι να ανθίσουν πνευματικά, να αναβαθμίσουν το περιεχόμενο της εκπαίδευσης και να διασφαλίσουν το ιστορικό γίγνεσθαι τοπικά, πανελλαδικά ακόμη και παγκόσμια.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!