Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Σήκωσαν πανό οι ξεναγοί έξω από το San Giacomo διεκδικώντας τα ένσημά τους (video-photo)

Διεκδικώντας τα ένσημά τους για την ασφάλισή τους, διαμαρτυρήθηκαν το πρωί της Τρίτης οι διπλωματούχοι ξρναγοί όλης της χώρας. Στην Αθήνα συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εργασίας ενώ στην Κέρκυρα, έξω από το Ιστορικό Δημαρχείο San Giacomo. 

Όπως αναφέρουν οι ξεναγοι στην Κέρκυρα, ζητούν τα αυτονόητα. Τα τελευταία δυο χρονια έχουν περάσει δια πυρός και σιδήρου. “Οι εκκλήσεις μας τα τελευταία χρόνια είναι συνεχείς αλλά, δυστυχώς, χωρίς ανταπόκριση αφήνοντας σε εκκρεμότητα και χωρίς καταμέτρηση ένσημα από το 2019. Ακόμα και το εξώδικο που στείλαμε στις 2 Μαρτίου, για το οποίο ενημερωθήκατε με δελτίο τύπου, δεν έτυχε καν απάντησης. Η απαράδεκτη και συνεχιζόμενη αγνόηση του ζητήματος από την Πολιτεία οδήγησε στην ομόφωνη απόφαση από όλους τους Εκπροσώπους – Σωματεία της ΠΟΞΕΝ, στο ετήσιο συνέδριο που έγινε ε στις 27 Μαρτίου, να προβούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας πανελλαδικά προκειμένου να εκδηλώσουμε πλέον ανοιχτά το αίτημά μας. Είναι σημαντικό να είμαστε όσο γίνεται περισσότεροι για να στηρίξουμε έμπρακτα το αίτημά μας και να δηλώσουμε με την αριθμητική παρουσία μας τη βαρύνουσα σημασία που έχει η άμεση επίλυση του ζητήματος αυτού για τον κλάδο μας»”.

Στο πλευρό τους το Εργατικό Κέντρο

Στη διαμαρτυρία τους στο κέντρο της πόλης, συμπαράσταση οι ξεναγοί είχαν και από το Εργατικό Κέντρο κέρκυρας, όπου σε σχετικές δηλώσεις προέβη ο πρόεδρος Στ. Πελαης, ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στην πανελλαδική απεργία της Τετάρτης.

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!