Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ

Ρεσιτάλ Κιθάρας Florian Palier στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Αυστριακή-Ελληνική Μουσική Καλοκαίρι 2023 και υπο την αιγίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας θα πραγματοποιηθεί Ρεσιτάλ Κιθάρας του αυστριακού κιθαρίστα Florian Palier, με έργα από τον Α. Ginastera, F. Palier, F. Moreno Torroba, A. Μπάριος Μανγκορέ.
Η εκδήλωση θα γίνει  στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας τη Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2023, 8.30 μ.μ
ΦΛΩΡΙΑΝ ΠΑΛΙΕΡ
Ο Αυστριακός κιθαρίστας, Florian Palier, μεγάλωσε σε οικογένεια μουσικών, ανακαλύπτοντας το πάθος και την αγάπη του για τη μουσική σε πολύ μικρή ηλικία. Αρχικά σπούδασε με τον πατέρα του, Johann Palier, αργότερα με τον Macro Diaz Tamayo και τέλος, με τον Álvaro Pierri στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης όπου αποφοίτησε με διακρίσεις το 2015. Ως διερμηνέας, συνθέτης και αυτοσχεδιαστής είναι το ιδιαίτερο πάθος του να συνδυάζει διαφορετικούς μουσικούς κόσμους – οι μεγαλύτερες επιρροές του είναι οι Olivier Messiaen, Toru Takemitsu και Allan Holdsworth.
Καλείται τακτικά να παίξει συναυλίες ως σολίστ και σε διάφορα μουσικά συγκροτήματα δωματίου σε όλο τον κόσμο. Ενθουσιάζει το κοινό με την ερμηνεία του στο Concierto de Aranjuez (π.χ. Φιλαρμονική του Λουξεμβούργου), το σόλο πρόγραμμα Poetry and Colours (που αποτελείται από μουσική των Dowland, Berkeley, δικές του συνθέσεις και αυτοσχεδιασμούς) και το πρόγραμμά του Bach και εγώ (που αποτελείται από μουσική J.S. Bach, δικές του συνθέσεις και αυτοσχεδιασμούς)
Οι συνθέσεις του Florian Palier δημοσιεύονται από την έκδοση Bergmann και έχουν δεχθεί κορυφαίους κριτικούς. Ο Ντούσαν Μπογκντάνοβιτς έγραψε για τη Σονάτινα του: „η Σονάτινα σου (… ) είναι πολύ ωραίο – είναι νέο και ακολουθεί νέα μονοπάτια. Είναι αρμονικά και επίσημα σοφιστικέ. Συγχαρητήρια! “
Σήμερα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών στη Βιέννη ως βοηθός του Álvaro Pierri και της δικής του τάξης στο Ωδείο Μουσικής στο Γκρατς. Καλείται τακτικά να διδάξει μαθήματα μάστερ σε γνωστά ιδρύματα όπως το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Ταϊπέι και το Ωδείο του Τόκιο, και σε φεστιβάλ όπως το Φεστιβάλ Κιθάρας (Βελιγράδι).
Ο Palier έχει κερδίσει περισσότερα από 20 πρώτα βραβεία σε διαγωνισμούς στην Αυστρία και το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένου του Διαγωνισμού „Anna Amalia” στη Βαϊμάρη (Γερμανία), του διεθνούς διαγωνισμού Kutna Hora (Τσεχία) και του Φεστιβάλ Κιθάρας „Twents” στην Ολλανδία.
Συναυλίες, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές ηχογραφήσεις τον έχουν μεταφέρει σε όλη την Ευρώπη, τη Ρωσία, τη Μέση Ανατολή, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και την Ταϊβάν.
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!