Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Σε δίωρη αποχή το Λύκειο Λευκίμμης – Τα αιτήματα του 15μελούς

Σε δίωρη αποχή αποφάσισε να προχωρήσει το Λύκειο Λευκίμμης με αφορμή την ημέρα πανελλαδικών κινητοποιήσεων, Δευτέρα 11 Οκτωβρίου. Έπειτα από την ομόφωνη απόφαση του 15μελούς του Λυκείου, οι μαθητές αποφασίζουν να βρίσκονται στο πλευρό των μαθητών της Αθήνας, οι οποίοι προχωρούν σε κινητοποίηση και  μοιράζονται τα αιτήματα και τις σκέψεις τους με τους υπόλοιπους μαθητές της Κέρκυρας καλώντας τους να πάρουν και αυτοί αποφάσεις με γνώμονα της ενότητα του νησιού σε αυτήν την δύσκολη περίδο που περνούν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.

Αναλυτικότερα η απόφασή τους:

‘Το δεκαπενταμελές συμβούλιο του γενικού λυκείου Λευκίμμης μετά από συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα συμπόρευση με τα δίκαια αιτήματα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας και διωρη αποχή (3η και 4η διδακτική ώρα) την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, ημέρα πανελλαδικών κινητοποιήσεων. 

Η κυβέρνηση, αντί να μεριμνήσει για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων προτίμησε να περάσει τέσσερις αντιεκπαιδευτικούς νόμος που κάνουν το σχολείο μας ένα ακόμα πιο δύσκολο και κουραστικό εξεταστικό κέντρο δείχνοντας για ακόμα μία φορά ότι η μόρφωση μας αποτελεί γιαυτούς κόστος! 

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα δωρεάν δημόσιο σχολείο, το οποίο δε θα μας κοιτάει στην τσέπη αλλά θα μας μορφώνει πολύπλευρα και θα βασίζεται στις δικές μας ανάγκες. Απαιτούμε:

  1. κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και της ΕΒΕ
  2. Κανένα κενό σε καθηγητές
  3. Καμία εμπλοκή ιδιωτικών φορέων και επιχειρήσεων στην εκπαιδευτική διαδικασία και στην λειτουργία του σχολείου. Αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση για όλες τις ανάγκες του σχολείου
  4. Ενισχυτική διδασκαλία και προσαρμογή της ύλης για να καλυφθούν τα μεγάλα μαθησιακά κενά που δημιούργησε η τηλεκπαίδευση
  5. Υπεύθυνη ενημέρωση από το κράτος και τον ΕΟΔΥ στους μαθητές και στους γονείς για τον εμβολιασμό
  6. Στεκόμαστε δίπλα στους καθηγητές μας στον αγώνα που δίνουν για να μην εφαρμοστεί ο νόμος 4823 / 21 (Κεραμέως).

Καλούμε και τα άλλα σχολεία της Κέρκυρας να πάρουν αποφάσεις και να κινητοποιηθούν. 

Το δεκαπενταμελές, 8 Οκτωβρίου 2021”

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!