Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Σε διαδικασία πρόσληψης 98 σχολικές καθαρίστριες  

Με εξαιρετικά επείγον έγγραφο, το Υπουργείο Εσωτερικών καλεί τους Δήμους της χώρας να προχωρήσουν στην προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας των σχολικών μονάδων.

Ο Υπουργός επισημαίνει στους Δήμους ότι αμελλητί από τη γνωστοποίηση των θέσεων που τους εγκρίθηκαν, πρέπει να προβούν στην έκδοση Ανακοίνωσης. Ο αριθμός των υπαλλήλων που θα εργαστούν φέτος είναι ίδιος με τον περυσινό (5.000 εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης και 4.474 μερικής απασχόλησης), αλλά οι ώρες που καλύπτονται είναι ενισχυμένες. Τα χρήματα που διατίθεται από τον κρατικό προϋπολογισμό έχουν αυξηθεί άνω του 50% και συγκεκριμένα κατά 28 εκατ. ευρώ.  

Ο αριθμός προσλήψεων στους τέσσερις Δήμους της ΠΕ Κέρκυρας ανέρχεται σε 98. Ο  Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας ήδη από χθες δημοσιοποίησε την προκήρυξη των 69 θέσεων, που του αναλογούν,  η οποία έχει ως καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των αιτήσεων μέχρι την ερχόμενη Τρίτη 25 Αυγούστου 2020. Να τονιστεί ότι για την πρόσληψη του προσωπικού αυτού, δεν απαιτείται το τυπικό προσόν της κατοχής απολυτηρίου τίτλου υποχρεωτικής εκπαίδευσης. 

Η κατανομή των θέσεων στους Δήμους ΠΕ Κέρκυρας 

Ο αριθμός προσλήψεων στους τέσσερις Δήμους της ΠΕ Κέρκυρας ανέρχεται σε 98, κατανεμημένος ως εξής:

 Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας (σύνολο 69): Πλήρους Απασχόλησης: 35  Μερικής Απασχόλησης: 34.

 Δήμος Βόρειας Κέρκυρας (σύνολο 17): Πλήρους Απασχόλησης: 9 Μερικής Απασχόλησης: 8.

Δήμος Νότιας Κέρκυρας (σύνολο 11): Πλήρους Απασχόλησης: 5 Μερικής Απασχόλησης: 6.

Δήμος Παξών (σύνολο 1): Πλήρους Απασχόλησης: 1.

Οι θέσεις αυτές αφορούν τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων και των μειονοτικών σχολείων, και είναι αρμοδιότητα κάθε φορέα, ανάλογα με τις ανάγκες του και τον αριθμό των σχολικών αιθουσών να τοποθετήσει το προσωπικό στα σχολεία αυτά μετά την έκδοση των τελικών πινάκων. Η  πρόσληψη θα γίνει με πλήρη απασχόληση ή με μερική απασχόληση διάρκειας τριών ωρών ημερησίως, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ύστερα από απόφαση του αρμόδιου προς διορισμό οργάνου. Τα δε δικαιολογητικά για την απόδειξη των απαιτούμενων προσόντων, οι επιτυχόντες οφείλουν να τα προσκομίσουν ηλεκτρονικά εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα  ημερών μετά την πρόσληψή τους. 

 

Επιλύονται εργασιακά θέματα 

Όπως τονίζεται από το υπουργείο Εσωτερικών, αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά το θέμα της καθαριότητας των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διότι ο αριθμός των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης είναι τουλάχιστον 30% υψηλότερος από το περυσινό του ισοδύναμο. 

Δεύτερον, επιλύεται το χρόνιο πρόβλημα των εργαζομένων στα σχολεία, οι οποίοι δεν είχαν τα πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα που έχουν όλοι οι εργαζόμενοι. 

Τρίτον, με την ΠΥΣ που υπέγραψαν οι Υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών, λαμβάνονται υπόψη μια σειρά κοινωνικών κριτηρίων (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι κ.ά.), πριμοδοτούνται τα έτη εμπειρίας ώστε να διευκολύνονται οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες πολλών ετών στον τομέα της καθαριότητας. Ενώ, σύμφωνα με την προκήρυξη  «για την πρόσληψη του προσωπικού αυτού, δεν απαιτείται το τυπικό προσόν της κατοχής απολυτηρίου τίτλου υποχρεωτικής εκπαίδευσης». 

 

 Η διαδικασία της πρόσληψης 

Το προσωπικό προσλαμβάνεται με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης, διάρκειας ίσης με το διδακτικό έτος και ωραρίου ανάλογου με τις ανάγκες του κάθε φορέα.  Οι υποψήφιοι, προκειμένου να συμμετάσχουν στην εν λόγω διαδικασία υποβάλλουν, εντός τριών εργάσιμων ημερών από την επομένη της ανάρτησης της προκήρυξης, στον οικείο Δήμο Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση, στην οποία αναγράφονται τα προσόντα, οι λοιπές ιδιότητές τους και η εμπειρία τους. 

Μάλιστα υπάρχει ειδική μοριοδότηση για την εμπειρία, καθώς για κάθε μήνα εμπειρίας οι υποψήφιοι λαμβάνουν 17 μόρια. Επίσης, οι υποψήφιοι που είτε είναι οι ίδιοι πολύτεκνοι είτε είναι τέκνα πολύτεκνης οικογένειας, μοριοδοτούνται με 20 μονάδες. 

Για κάθε τέκνο πέραν του τρίτου, οι υποψήφιοι λαμβάνουν 10 μονάδες. Μοριοδότηση προβλέπεται για τους τρίτεκνους (15 μονάδες), τα ανήλικα τέκνα (5 μονάδες για κάθε ένα από τα δύο πρώτα και 10 μονάδες για κάθε ένα πέραν των δύο πρώτων), τις μονογονεϊκές οικογένειες (10 μονάδες για κάθε ένα τέκνο), τους συγγενείς αναπήρων (κλιμακωτή μοριοδότηση ανάλογα τον βαθμό αναπηρίας από 10 ως 17 μονάδες) και βάσει ηλικίας (10 μονάδες έως και 50 ετών και 20 μονάδες για τους άνω των 50 ετών). 

Στη συνέχεια, ο Δήμος  αναρτά πίνακα προσωρινών επιτυχόντων και ύστερα από τυχόν ενστάσεις ανακοινώνεται ο τελικός πίνακας επιτυχόντων – προσληπτέων στον πίνακα ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος και στην ιστοσελίδα του Δήμου. 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!