Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Σημείωμα στους αστυνομικούς άφησε ο δράστης του διπλού φονικού

Νέες λεπτομέρειες για το «άγριο» έγκλημα στην Κέρκυρα, δείχνουν ότι ο 67χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε την Κυριακή την σπιτονοικοκυρά του και έναν 63χρονο γείτονα, είχε σχεδιάσει το έγκλημα, όπως άλλωστε δήλωσε ο ιατροδικαστής Γ. Αϊβατίδης, ορμώμενος από τα ιατροδικαστικά ευρήματα.

Σε φωτογραφία φαίνεται πως ο δράστης του διπλού φονικού έχει κολλήσει στην εξώπορτα του σπιτιού του, μήνυμα προς της Αστυνομία, με ένα ονοματεπώνυμο και ένα κινητό τηλέφωνο.


Να θυμίσουμε πως το συνέβη λίγο μετά τις 11 και μισή το πρωί της Κυριακής όταν η 61χρονη ιδιοκτήτρια του σπιτιού που μίσθωνε ο 67χρονος, βγήκε από το σπίτι της ενώ άλλες πληροφορίες λένε πως είχαν ραντεβού η ιδιοκτήτρια και ο νοικάρης στις 11 το πρωί. Φυσικά τίποτα δεν προμήνυε τι θα επακολουθούσε. Ο δράστης είχε στήσει ενέδρα στην 61χρονη καθηγήτρια, με μία καραμπίνα την πυροβόλησε εν ψυχρώ στο κεφάλι, αφού πριν είχε σκοτώσει τον 63χρονο γείτονα. Ακούγοντας τους πυροβολισμούς και τα ουρλιαχτά, περαστικοί κάλεσαν την αστυνομία, η οποία έσπευσε στον τόπο του εγκλήματος. Ο δράστης που διέφυγε μετά το άγριο φονικό, κατευθύνθηκε προς το σπίτι του, όπου έβαλε τέλος στη ζωή του με την ίδια καραμπίνα. Οι αστυνομικοί από το σημείο της δολοφονίας περισυνέλεξαν έξι φυσίγγια.

Το προφίλ του δράστη

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 67χρονος δράστης, που είχε έναν γιο, που υπηρετεί ως Αξιωματικός στην Ασφάλεια Κέρκυρας ήταν ένας μοναχικός άνθρωπος, ο οποίος καβγάδιζε συχνά με την ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος που νοίκιαζε.

Βρέθηκαν απολογητικά σημειώματα στο σπίτι του
Μία νέα πληροφορία είναι πως στο σπίτι του δράστη βρέθηκαν απολογητικά σημειώματα προς την οικογένειά του, αλλά και ένας πλήρης φάκελος προς τον Εισαγγελέα.

Τι είπε ο ιατροδικαστής για το θάνατο των δύο θυμάτων
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Γ. Αΐβατίδη, ο δράστης φαίνεται πως πρώτα πυροβόλησε τον 63χρονο γείτονά του και στη συνέχεια την 61χρονη γυναίκα, ενώ εκτιμάται ότι πυροβόλησε τουλάχιστον μία φορά το κάθε θύμα στο κεφάλι.

Ολόκληρη η δήλωση του ιατροδικαστή ΕΔΩ

 

Τα σενάρια για το διπλό φονικό
Αιτία του διπλού φονικού που όπλισε το χέρι του αυτόχειρα Κερκυραίου, φέρεται πως ήταν η επικείμενη έξωση του από το θύμα, την 61χρονη σπιτονοικοκυρά του, καθηγήτρια και για πολλά χρόνια φίλη του, καθώς και η επιμονή του 63χρονου, ιδιοκτήτη ενός των διαμερισμάτων της κατοικίας, να εξωθεί ο 67χρονος δράστης και να νοικιαστεί ή να πουληθεί το μικρό διαμέρισμα που διέμενε και του είχε, όπως φέρεται, παραχωρηθεί από την 61χρονη, με αντάλλαγμα τις εργασίες και τη συντήρηση που έκανε στο κτήριο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Σύμφωνα με τους γείτονες ο 67χρονος δράστης φέρεται να είχε διαπληκτισθεί αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα και με τα δύο θύματα. Σύμφωνα με άλλο σενάριο ο 63χρονος ήταν παράπλευρη απώλεια, ίσως επειδή μπήκε στη μέση. «Ο 63χρονος είχε έρθει πριν μια εβδομάδα στην Κέρκυρα» προκειμένου να ετοιμάσει το σπίτι και στη συνέχεια θα ερχόταν η οικογένειά του.

 

Με πληροφορίες kerkyrasimera.gr, ANT1

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!