Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κερκυρα – Υπό διερεύνηση τα στοιχεία μόλυνσης Τεμπλονιου – Αναμένεται ο Δημόκριτος στην Κερκυρα

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει το θέμα που αφορά την μόλυνση στο Τεμπλόνι, με αφορμή και τα δείγματα που ελήφθησαν και που δείχνουν πως στον ελαιόκαρπο και στο ελαιόλαδο της ευρύτερης περιοχής εμπεριέχονται βαρέα μέταλλα.

Η έρευνα είχε γίνει από πολίτες ενώ το θέμα δημοσιοποίησε ο Σύλλογος Τεμπλονίου.

Για τον λόγο αυτό σήμερα έγινε σύσκεψη με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Σπύρο Ιωάννου παρουσία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της ΠΙΝ.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα μέλη της Διεύθυνσης εξέφρασαν κατ’ αρχήν τον προβληματισμό τους για την εγκυρότητα των εκθέσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Μάλιστα επεσήμανε τα σημεία που στάθηκε η ομάδα τα οποία είναι: 

Ότι δεν αναγράφεται η ακριβής περιοχή δειγματοληψίας
Δεν αναγραφέται το ελαιοτριβείο που έγινε
Δεν αναφέρεται το μέσο φύλαξης ελαιόκαρπου

Πρόσθεσε ότι δεν προκύπτουν κάποια στοιχεία σε όλες τις εκθέσεις που έχουν δοθεί. Επίσης ο κ. Ιωάννου τόνισε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Προϊστάμενο της  ασφάλειας τροφίμων του ΕΦΕΤ όπου επιβεβαίωσε τις διαπιστώσεις αυτές. Τέλος όπως είπε το κλιμάκιο του Δημόκριτου θα έρθει το επόμενο διάστημα στην Κέρκυρα για διερεύνηση του θέματος.

Να υπενθυμίσουμε πως σήμερα ο βουλευτής Στεφανος Γκίκας συναντήθηκε με τον Γ.Γ. Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Κ. Αραβώση από τον όποιον ζήτησε διερεύνηση ποιανής μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα της ευρύτερης περιοχής Τεμπλονιου από τους επιθεωρητές περιβάλλοντος του υπουργείου.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!