Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Σταματήστε τις σεισμικές έρευνες για τις εξορύξεις πετρελαίου – Διαμαρτυρία στην Ανουντσιάτα

Την αντίθεση του για μια ακόμη φορά στις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και στις εξορύξεις πετρελαίου, εξέφρασε το απόγευμα της Παρασκευής στη πλατεία Ανουντσιάτα το κινημα.

Μετά και τον εκβρασμό των ζιφιών, τα οποία έχασαν τις προηγούμενες ημέρες τον προσανατολισμό τους και επέστρεψαν στον φυσικό τους χώρο με τη βοήθεια πολιτών και ειδικών, το θέμα αναδείχθηκε και πάλι.

Μάλιστα υπήρξε παρέμβαση περιβαλλοντικών συλλόγων που ζητούσαν την άμεση διακοπή των σεισμικών ερευνών, όπως κι έγινε, με εντολή υπ. Περιβάλλοντος. 

Τη θέση της και τις συνέπειες των σεισμικών ερευνών εξήγησε με σχετική της ανακοίνωση η Greenpeace

 

Μεταξυ άλλων ανέφεραν·

Από την Κυριακή 20/2[1,[2] έχουν καταγραφεί 3 εκβρασμοί ζιφιών στις δυτικές ακτές της Κέρκυρας. Παρότι τα ζώα οδηγήθηκαν πίσω στη θάλασσα με επιτυχία, οι ακτές της Κέρκυρας ερευνώνται για περισσότερες εκβρασμούς. Εν τω μεταξύ, τα Ελληνικά Πετρέλαια συνεχίζουν τις καταστροφικές σεισμικές εκρήξεις στο μπλοκ του Ιονίου για την ανεύρεση πιθανών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Παραβλέποντας τη θλιβερή πραγματικότητα της κλιματικής κρίσης που βιώνουμε, αλλά και τις εκκλήσεις της κοινωνίας των πολιτών και της επιστημονικής κοινότητας[3] για την επείγουσα αναστολή των σεισμικών ερευνών, τα ΕΛΠΕ συνεχίζουν εμμονικά τις έρευνες πετρελαίου και ορυκτού αερίου, αγνοώντας τη σοβαρή απειλή που αποτελούν για τη βιοποικιλότητα της περιοχής, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως σημαντική περιοχή για τα θαλάσσια θηλαστικά στη Μεσόγειο και σε παγκόσμιο επίπεδο[4].

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!