Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Στην Αγ. Αικατερίνη οι παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ

Στο Δημοτικό χώρο  στην Αγία Αικατερίνη, δίπλα στη δροσιά της θάλασσας των Αλυκών Ποταμού, θα φιλοξενηθούν οι παραστάσεις, που έχει προγραμματίσει για φέτος το καλοκαίρι το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας.

 Το γεγονός επιβεβαιώθηκε από την πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕΚ και αντιδήμαρχο Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, Ανάπτυξης & Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Παναγιώτα Τζάννε, η οποία απαντώντας σε σχετική ερώτηση της “ΚΣ” ενημέρωσε ότι:  “Το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, μη θέλοντας να μείνει άπραγο για ακόμα μία χρονιά και να μείνει χωρίς παράσταση το νησί μας και αυτό το καλοκαίρι, πήρε την απόφαση μέσω του διοικητικού του συμβουλίου να διαμορφωθεί επαρκώς ο δημοτικός χώρος στην Αγία Αικατερίνη, ώστε να μπορούμε να δεχτούμε εκδηλώσεις και παραστάσεις”.

Παράλληλα τόνισε ότι “η Δημοτική Αρχή έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για να φτιαχτεί το θέατρο Ρένα Βλαχοπούλου στο Μον Ρεπό”. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η πρεμιέρα των φετινών παραστάσεων του ΔΗΠΕΘΕΚ, στον χώρο της Αγίας Αικατερίνης είναι προγραμματισμένη για τις 28 Ιουλίου, με την Ηλέκτρα του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία της Λίλλυ Μερεμέ και πλήθος σημαντικών ηθοποιών και την Κερκυραϊκής καταγωγής Λένα Παπαληγούρα (εγγονής του αείμνηστου πρ. Πρωθυπουργού & βουλευτή Κέρκυρας Γεωργίου Ράλλη), στον ομώνυμο ρόλο.

Το θέμα δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της ΚΣ

Το ΔΗΠΕΘΕΚ δεν μένει άπραγο

Η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕΚ, Παναγιώτα Τζάννε, μιλώντας στην “ΚΣ”, ανέφερε: “Δυστυχώς έχει γίνει σε όλους γνωστό ότι το θεατράκι στο Μον Ρεπό  έχει κριθεί ακατάλληλο και επικίνδυνο. Μάλιστα σε πρόσφατη επίσκεψη της υπουργού κυρίας Μενδώνη  τονίστηκε η επιτακτική ανάγκη να απομακρυνθεί το ξύλινο θέατρο και στη θέση του να χωροθετηθεί ένα νέο μεταλλικό. Σαν δημοτική αρχή εννοείται ότι δεν αφήσαμε τίποτα στην τύχη του και έχουνε γίνει όλες οι απαραίτητες προσπάθειες και μελέτες, οι οποίες και έχουν κατατεθεί στην εφορία αρχαιοτήτων Κέρκυρας, προκειμένου να φτιαχτεί νέο θέατρο στο Μον Ρεπό. Απόδειξη ότι έχει ήδη περάσει από ΚΑΣ η αποξήλωση του παλιού και η χωροθέτηση του νέου στον ίδιο ακριβώς χώρο. Το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, μη θέλοντας να μείνει άπραγο για ακόμα μία χρονιά και να μείνει χωρίς παράσταση το νησί μας και αυτό το καλοκαίρι, πήρε την απόφαση μέσω του διοικητικού του συμβουλίου να διαμορφωθεί επαρκώς ο δημοτικός χώρος στην Αγία Αικατερίνη, ώστε να μπορούμε να δεχτούμε εκδηλώσεις και παραστάσεις”.

 

Διαμορφώνεται ο χώρος στην Αγ. Αικατερίνη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της “ΚΣ” στον δημοτικό χώρο της Αγίας Αικατερίνης, ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες διαμόρφωσης, προκειμένου να φιλοξενηθούν οι καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του ΔΗΠΕΘΕΚ και φυσικά οποιουδήποτε άλλου φορέα θελήσει. Εκτός από τις απαραίτητες εργασίες εξομάλυνσης του χώρου, ο Δήμος πρόκειται να εγκαταστήσει την εξέδρα, που θα στηθεί το σκηνικό του θεάτρου και φυσικά θα φροντίσει για την τοποθέτηση των πλαστικών καθισμάτων, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι περίπου χίλια.

Τι γίνεται με την αποκατάσταση του θεάτρου Μον Ρεπό

Από το Νοέμβριο 2021 οι Τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου  και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Είχαν έρθει επαφή με όλες της μεγάλες Ελληνικές εταιρείες που έχουν κατασκευάσει μεταλλικές λυόμενες θεατρικές εξέδρες σε αρχαιολογικούς χώρους,  προκειμένου αφενός να εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες εγγυήσεις και τα ISO για την απόσυρση της υπάρχουσας ξύλινης και αφετέρου την προμήθεια νέας ενδεδειγμένης και πιστοποιημένης μεταλλικής γαλβανιζέ ημικυκλικής εξέδρας τουλάχιστον 600 θέσεων η οποία θα στηθεί στη θέση που υπήρχε η παλιά με την σύμφωνη γνώμη της εφορείας αρχαιοτήτων. Μετά τις ενέργειες αυτές και την εκτίμηση του κόστους, είχε ζητηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού έκτακτη χρηματοδότηση, προκειμένου να προχωρήσει το έργο. Το 2022 ανακοινώθηκε η εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 200.000 ευρώ, απο το Ταμείο Ανάκαμψης. Έκτοτε ο Δήμος “τρέχει” τις διαδικασίες. Μάλιστα μόλις πριν από ένα μήνα, η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων ενέκρινε  το αίτημα του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων για την αποξήλωση του υπαίθριου θεάτρου και τη χωροθέτηση νέου εντός του κτήματος Mon Repos στην Κέρκυρα, στην ίδια θέση, με την προϋπόθεση τήρησης των ακόλουθων όρων:

  1. Όλες οι εργασίες αποξήλωσης να πραγματοποιηθούν παρουσία αρμόδιου υπαλλήλου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας, η οποία να ειδοποιηθεί εγκαίρως. 2. Για την έγκριση της τοποθέτησης του νέου υπαίθριου θεάτρου να υποβληθεί από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων στις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ πλήρης αρχιτεκτονική και στατική μελέτη για την προώθηση από αυτές της σχετικής διαδικασίας αδειοδότησης.

 

Διαβάστε ακόμη:Ακυβερνησία σκάφους με δυο επιβαίνοντες στην Κέρκυρα

 

Πρεμιέρα με ΗΛΕΚΤΡΑ & πρωταγωνίστρια την Λένα Παπαληγούρα

Την Παρασκευή 28 Ιουλίου, στις 21.30, στην Κέρκυρα στον ΧΩΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ “ΣΤΟ ΓΥΑΛΟ” θα παρουσιαστεί η παράσταση που αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα κορυφαία καλλιτεχνικά γεγονότα του καλοκαιριού. Στην παράσταση που συγκεντρώνει ένα πλήθος σημαντικών ηθοποιών, την σκηνοθεσία υπογράφει η Λίλλυ Μελεμέ, ενώ τον ομώνυμο ρόλο ερμηνεύει η Λένα Παπαληγούρα.

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

 Σκηνοθεσία ΛΙΛΛΥ ΜΕΛΕΜΕ

Μετάφραση ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΛΑΝΑΣ

Μουσική ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΑΣΠΑΡΑΤΟΣ

Σκηνικό ΜΙΚΑΕΛΑ ΛΙΑΚΑΤΑ

Κοστούμια ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΥΡΜΑ

Κίνηση ΚΙΚΗ ΜΠΑΚΑ

Φωτισμοί  ΜΕΛΙΝΑ ΜΑΣΧΑ

 Βοηθός σκηνοθέτη a’ ΠΑΡΗΣ ΛΕΟΝΤΙΟΣ

 Βοηθός σκηνοθέτη β’ ΛΙΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Βοηθός Μουσικού/Μουσική διδασκαλία ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΤΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ Βοηθός ενδυματολόγου α’ ΕΙΡΗΝΗ ΓΕΩΡΓΑΚΙΛΑ

 Βοηθός ενδυματολόγου β’ ΛΥΔΙΑ ΤΡΑΝΤΑ

 Φωτογραφίες ΕΛΙΝΑ ΓΙΟΥΝΑΝΛΗ

Επικοινωνία ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΓΟΥΡΟΥ Social Media ΚΑΛΛΗ ΜΑΥΓΟΓΕΝΗ Video-Art Work ΘΩΜΑΣ ΠΑΛΥΒΟΣ Make-up Artist OLGA FALEI Hair stylist ΞΕΝΙΑ ΜΟΥΤΕΝ Δ/νση – Οργάνωση Παραγωγής ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ Οργάνωση περιοδείας ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΠΑΛΛΑ Βοηθός οργάνωσης περιοδείας ΣΤΕΛΛΑ ΜΠΑΚΑΛΗ Παραγωγή Ars Aeterna | Θέατρο του Νέου Κόσμου | 5η Εποχή .

ΔΙΑΝΟΜΗ Ηλέκτρα ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ

 Ορέστης ΣΤΡΑΤΗΣ ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

 Κλυταιμνήστρα ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΜΟΥΤΑΦΗ

Παιδαγωγός ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ

Χρυσόθεμις ΕΡΙΕΤΤΑ ΜΑΝΟΥΡΗ

 Αίγισθος ΔΑΥΙΔ ΜΑΛΤΕΖΕ

 Πυλάδης ΠΑΡΗΣ ΛΕΟΝΤΙΟΣ

Χορός ΦΙΟΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, ΗΒΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΝΤΑΝΤΑΜΗ, ΔΑΝΑΗ ΠΟΛΙΤΗ, ΜΕΛΙΣΣΑΝΘΗ ΡΕΓΚΟΥΚΟΥ, ΑΡΕΤΗ ΤΙΛΗ

 Προπώληση: viva.gr Ticketbox ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΕΩΣ κ’ ΜΟΝΤΣΕΝΙΓΟΥ |2661027400 Τιμές εισιτηρίων: 20 € | 17 € [ανέργων, φοιτητικό, μαθητικό, άνω των 65, ΑΜΕΑ] ΠΡΟΣΦΟΡΑ εισιτήρια από 12 ευρώ, σε όλη την Ελλάδα, για περιορισμένο αριθμό, αποκλειστικά από την viva.gr.

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!