Quantcast
SLIDERΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Στο αυτόφωρο αμαξάς που κυκλοφορούσε στην πλατεία μετά τις 13:00 με υψηλη θερμοκρασία

Την Αστυνομία κάλεσε το μέλος της Φιλοζωικής Ένωσης Κέρκυρας «Υιοθετώ» και πρόεδρος φιλοζωικών σωματείων Στάμη Τζώρα, όταν διαπίστωσε πως άλογο τουριστικής άμαξας κινούνταν στην περιοχή της πάνω πλατείας, μετά τις 13:00 και με υψηλή θερμοκρασία (πάνω των 35οC), παραβαίνοντας έτσι την εγκύκλιο του Υπουργείου και της Διεύθυνσης Προστασίας των Ζώων, Φαρμάκων και Κτηνιατρικών εφαρμογών, σχετική με τις συνθήκες εργασίας οικόσιτων ιπποειδών (ίππων, όνων και ημιόνων εν μέσω ακραία υψηλών θερμοκρασιών τη θερινή περίοδο). Σύμφωνα με την εγκύκλιο, για τις μέρες του έτους στις οποίες η ανώτερη θερμοκρασία αναμένεται να είναι από 35οC έως 39οC τα ζώα εργασίας δε θα εργάζονται σε ώρες υψηλού θερμικού φορτίου και ιδιαίτερα τις ώρες 12:00 – 17:00.

Σύμφωνα με τις διατάξεις και τις οδηγίες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων το ωράριο προφύλαξης για τους εργαζόμενους είναι 12:00 – 16:00. Τις μέρες ακραίου καύσωνα με θερμοκρασία άνω των 39οC απαγορεύεται η εργασία των ζώων καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Σύμφωνα με την κα. Τζώρα, ο αμαξάς συνελήφθη. 

Να υπενθυμίσουμε πως το θέμα είχε πάρει πανελλαδικές – και όχι μόνο – διαστάσεις, όταν άλογο έπεσε νεκρό καθώς εργαζόταν σε συνθήκες καύσωνα στο κέντρο της πόλης.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!