Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κέρκυρα – Στο Δημοτικό Θέατρο τη Μ. Δευτέρα η συναυλία της “Μάντζαρος”: “Εν Ειρήνη”

Την Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου 2022 και ώρα 21:00, το Μουσικό Σώμα της «Φιλαρμονικής Εταιρίας Μάντζαρος» πραγματοποιεί την ετήσια Συναυλία των Αγίων ημερών του Πάσχα, στο Δημοτικό Θέατρο Κερκυρας. 

Η Συναυλία μας φέτος τιτλοφορείται «Εν Ειρήνη» και επιθυμούμε να εκφράσει το μήνυμα των ημερών μας για την ανάγκη Ειρήνης στην Ευρώπη και τον κόσμο. 

Σε αυτήν θα εκτελεστούν μουσικά έργα των T. Albinoni: «Κοντσέρτο για τρομπέτα» με σολίστ το Δημήτρη Γκόγκα [πρώτη τρομπέτα της Κ.Ο.Θ.], Bert Appermont: «Η κιβωτός του Νώε», W. R. Wagner: «Πένθιμο εμβατήριο του Siegfried», G. Verdi: «Dies Irae», J.de Haan: «Banja Luca», ένα εμβληματικό έργο στο οποίο ο συνθέτης εκφράζει τα συναισθήματά του για τον εμφύλιο πόλεμο που έπληξε την πρώην Γιουγκοσλαβία κ.α. 

Σχετικά με το έργο «Banja Luca» που εκτελείται για πρώτη φορά στην Κέρκυρα, αξίζει να πούμε τα εξής: Το όνομα της πόλης Banja Luca αναφέρεται στα λουτρά του Ευαγγελιστή Λουκά. Είναι πόλη της Βοσνίας Ερζεγοβίνης σε στρατηγική θέση η οποία καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό κατά τον εμφύλιο πόλεμο της πρώην Γιουγκοσλαβίας και ξαναδημιουργήθηκε τα τελευταία 30 χρόνια. 

Επίσης στην Συναυλία, ως είναι καθιερωμένο, θα ακουστούν, στο κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας, οι γνωστές μάρτσιες «Calde Lacrime» του Cesare de Michelis, «Μάρτσια Funebre» του G. Verdi και «L΄Ultimo Viago» του Ν. Φαρούγγια.

Την συναυλία θα διευθύνει ο Αρχιμουσικός κ. Σωκρατης Ανθης.

Τα εισιτήρια, ύψους €8 για τους ενήλικες και €5 για τα παιδιά, θα διατίθενται από την Τρίτη 12/04/2022 έως και το Σάββατο του Λαζαρου, στο κτήριο της ΦΕΜ, οδός Φιλαρμονικής αρ. 23, κάθε πρωί 10:00πμ με 12:00μμ και απόγευμα 18:00μμ με 20:00μμ (το Σάββατο μόνο πρωί), ενώ θα διατίθενται και στο Δημοτικό Θέατρο την Μεγάλη Δευτέρα και 1 ώρα πριν την έναρξη της Συναυλίας. 

Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο: 697 6835014. 

“Θελουμε να ευχηθούμε σε όλους χρόνια πολλά και καλό Πάσχα, το πρώτο που θα έχουμε ξανά την τύχη να το ζήσουμε κανονικά, μετά από δυο ολόκληρα χρόνια”

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Ιωαννης Τριβιζάς

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!