Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Συνάντηση της Ένωσης γονέων Β. Κέρκυρας με τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη συνάντηση του Δ.Σ. της Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Βόρειας Κέρκυρας με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Αγγελόπουλο και την Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας κα Σαββίδου στα γραφεία της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων. Εκ μέρους της Ένωσης παρευρέθηκαν η Πρόεδρος κα Πρωτοψάλτη, η Γενική Γραμματέας κα Γουδέλη και η Αναπλ. Γραμματέας κα Μουμούρη.

Η ανακοίνωση της Ένωσης

Ζητήθηκε ενημέρωση για τα κενά στις θέσεις των Εκπαιδευτικών στα σχολεία της Κέρκυρας. Όπως διαβεβαίωσε η κ. Σαββίδου “τα κενά στην Γενική Εκπαίδευση είναι λίγα και προκύπτουν από άδειες ή παραιτήσεις εκπαιδευτικών, τα οποία δεν επηρεάζουν τη λειτουργία των σχολείων”. Αναφέρθηκε συγκεκριμένος αριθμός κενών σε Εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας, όπως επίσης και σε ολοήμερα τμήματα Νηπιαγωγείων και σε Σχολικούς Νοσηλευτές. Για αυτήν την σχολική χρονιά η δεύτερη φάση προσλήψεων πρόκειται να ολοκληρωθεί τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου. Σημαντικές ελλείψεις όμως υπάρχουν στην Ειδική Αγωγή και συγκεκριμένα σε Εκπαιδευτικούς Παράλληλης Στήριξης, όπου οι εκπαιδευτικοί που έχουν τοποθετηθεί είναι ελάχιστοι και οι ανάγκες στα σχολεία μας τεράστιες. Σύμφωνα με τον κ. Αγγελόπουλο “η Ειδική Αγωγή αποτελεί προτεραιότητα”.

 

Διαβάστε ακόμη: ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ- Ένωση Γονέων κεντρικής Κέρκυρας: Αλληλεγγύη στους κατοίκους της Θεσσαλίας

Συνοψίζοντας, ευελπιστούμε στην άμεση πρόσληψη και κάλυψη των κενών θέσεων στην Γενική Εκπαίδευση και ζητάμε την άμεση τοποθέτηση των Εκπαιδευτικών Παράλληλης Στήριξης αφού αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την παρουσία των συγκεκριμένων μαθητών στα σχολεία. Ζητάμε άμεσες ενέργειες ώστε να μην ταλαιπωρηθούν περαιτέρω από τις συγκεκριμένες ελλείψεις μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί. Ευχαριστούμε τους Εκπαιδευτικούς για το έργο και τη υποστήριξη που προσφέρουν και ευχόμαστε καλή και δημιουργική χρονιά.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!