Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Σύσκεψη εργαζομένων στα τουριστικά γραφεία

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργαζομένων στα τουριστικά γραφεία με εντονότερη την συμμετοχή των εργαζομένων στην TUI HELLAS.

Oπως ανακοίνωσε σχετικά το συνδικάτο ξενοδοχοϋπαλλήλων και εργαζόμενων τουρισμού-επισιτισμού Κέρκυρας:

“Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αγωνία τους γιατί βρίσκονται ήδη χωρίς εργασία , ενώ οι περισσότεροι εξ αυτών δεν θα λάβουν ούτε το πενιχρό τρίμηνο επίδομα ανεργίας.

Σαν  να μην έφταναν  όλα αυτά οι τουριστικές εταιρείες στις οποίες εργάζονται αρνούνται να τους θέσουν σε αναστολή εργασίας για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πάρουν ούτε αυτή την ελάχιστη στήριξη.

Το συνδικάτο έχει έρθει επανειλημμένως σε επαφή με τους εργοδότες πολλών τουριστικών γραφείων όπως και του επισιτισμού , προσπαθώντας να τους πείσει να κινήσουν την σχετική διαδικασία η οποία δεν έχει γι αυτούς κανένα κόστος.

Δυστυχώς , πλην ελαχίστων εξαιρέσεων , η συντριπτική πλειοψηφία των εργοδοτών αρνείται να βοηθήσει τους εργαζόμενους δείχνοντας πως αντιλαμβάνεται την σχέση της με τους εργαζόμενους .

Σε μία ύστατη προσπάθεια έχουμε καλέσει το Σάββατο 25 Ιουλίου στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο τους θεσμικούς εκπροσώπους της εργοδοσίας στον τουρισμό και την εστίαση , προκειμένου να βρεθεί λύση.

Προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 27  Ιουλίου στις 11 το πρωί  στα γραφεία της  TUI και σε όποιες εταιρείες συνεχίζουν να αρνούνται την στήριξη στους εργαζόμενους.

Στην περίπτωση που η εργοδοσία συνεχίσει την ίδια αδιάλλακτη στάση θα κλιμακώσουμε τις  κινητοποιήσεις μας.

Είναι αυτονόητο ότι οι παραπάνω διεκδικήσεις μας  αφορούν την διασφάλιση των μέχρι τώρα κατακτήσεων μας και όχι  τον κεντρικό μας στόχο για εξασφάλιση εισοδήματος επιβίωσης για όλους τους εργαζόμενους στον επισιτισμό – τουρισμό .

Ούτε με 0 ευρώ,  ούτε με 534 ευρώ, ούτε με 1068 ευρώ, ούτε με 1200 ευρώ , ούτε με 3300 ευρώ μπορούμε να ζήσουμε για ένα ολόκληρο χρόνο .

Γι αυτό οργανώνουμε τον αγώνα μας συσπειρώνουμε τον κλάδο , διευρύνουμε τις δυνάμεις  και ετοιμαζόμαστε για ακόμη μεγαλύτερες και αποφασιστικότερες κινητοποιήσεις απ αυτές του τελευταίου τρίμηνου.

Τέλος κάνουμε γνωστό ότι μετά από αίτημα του Βουλευτή του ΚΙΝΑΛ κ. Δημήτρη Μπιάνκη πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση κατά την οποία τον ενημερώσαμε αναλυτικά για τις εξελίξεις στον κλάδο και τα άμεσα αιτήματα που διεκδικούμε με τους αγώνες μας”.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!