Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Σύσκεψη – συζήτηση για τη χειραφέτηση της γυναίκας από το ΚΚΕ στη Λευκίμμη

Η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Σε συμπόρευση με το ΚΚΕ δυναμώνουμε τον αγώνα για ισοτιμία, πραγματική χειραφέτηση της γυναίκας και ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας

Σε σύσκεψη – συζήτηση καλεί η ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ στο γυμνάσιο Λευκίμμης την Τετάρτη 20/7/2022, στις 8μμ, τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις νεαρές κοπέλες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις νέες μητέρες, τις συνταξιούχες, τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων.

 

Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ στον αγώνα για πραγματική χειραφέτηση της γυναίκας, ώστε η καθεμιά να μπορεί να στέκεται στα πόδια της, πραγματικά ισότιμη με τον άνδρα, χωρίς να εξαρτάται η μόρφωση,η εργασία, η δημιουργία οικογένειας,  από οικονομικές δυσκολίες και κοινωνικά εμπόδια.

Η χειραφέτηση βρίσκεται στον συλλογικό – οργανωμένο αγώνα, πρωταρχικά για την προστασία της ειρήνης μέσα από την πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που γεννά ανυπολόγιστους κινδύνους για εμάς και τα παιδιά μας. Η εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ μας κάνει θύτη άλλων λαών και την πατρίδα μας στόχο αντιποίνων.

Η χειραφέτηση βρίσκεται στον συλλογικό – οργανωμένο αγώνα, για υψηλού επιπέδου Παιδεία δημόσια και δωρεάν –από τον βρεφονηπιακό σταθμό ως τα ΑΕΙ την επαγγελματική εκπαίδευση και την έρευνα για σχολεία φυτώρια επιστημονικής έρευνας και γνώσης κι όχι για εκπαιδευτικά ιδρύματα που θα τα ορίζουν οι πολυεθνικές  και οι δυνάμεις καταστολής.  

Η χειραφέτηση βρίσκεται στον συλλογικό – οργανωμένο αγώνα, στη δράση μέσα από τα ταξικά σωματεία για δουλειά με δικαιώματα, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με μισθούς που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, αλλά και όλα τα ασφαλιστικά, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα που απορρέουν από την ανάπτυξη της τεχνολογίας στον 21ο αιώνα.

Η χειραφέτηση βρίσκεται στον συλλογικό – οργανωμένο αγώνα, μαζί με όλο τον εργαζόμενο λαό, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, σύμφωνα με τις προτάσεις που έχει καταθέσει το ΚΚΕ, για απαλλαγή από τον ΦΠΑ και τους άλλους φόρους στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, τα καύσιμα και την ενέργεια. Για απαγόρευση των κατασχέσεων κτλ.

Η χειραφέτηση βρίσκεται στον συλλογικό – οργανωμένο αγώνα, μαζί με τους υγειονομικούς για σύγχρονη, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία, με έμφαση στην πρόληψη και την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας, με Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας πλήρως εξοπλισμένα με όλα τα ιατρικά μηχανήματα και επανδρωμένα με όλες τις ειδικότητες σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ιδιαίτερη φροντίδα για την προστασία της αναπαραγωγικής υγείας των γυναικών, στην εγκυμοσύνη, τον τοκετό, την λοχεία, σε όλη την διάρκεια της ζωής της, ώστε έγκαιρα να αντιμετωπίζονται προβλήματα και επιβαρυντικοί παράγοντες στον γυναικείο οργανισμό.

Η χειραφέτηση βρίσκεται στον συλλογικό – οργανωμένο αγώνα, με το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα για εξάλειψη  των αντιδραστικών – αναχρονιστικών αλλά και δήθεν νέων, ανορθολογικών – κοινωνικών αντιλήψεων και στερεοτύπων στις ανθρώπινες σχέσεις.

Η χειραφέτηση βρίσκεται στον συλλογικό – οργανωμένο αγώνα, για κατάργηση της εκμετάλλευσης, ανατροπή του καπιταλισμού, που γεννά φτώχεια, πόλεμο, προσφυγιά, καταπίεση κι ανισοτιμία.

Καλούμε την γυναίκα να γίνει πρωταγωνίστρια στον ταξικό – πολιτικό αγώνα! Συντροφικά με τον άντρα εργαζόμενο, να συμπορευτεί στους αγώνες και να συστρατευτεί στις εκλογές με το ΚΚΕ που είναι «ασπίδα» για το σήμερα κι ελπίδα για το αύριο!

Κέρκυρα, 19/7/2022

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!