Quantcast
ΚΑΙΡΟΣΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Τα «δόντια» του δείχνει ο ήλιος σήμερα και αύριο – Η πρόγνωση

Σημαντική πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία το Σάββατο 18/12 σε ολόκληρη την χώρα, καθώς ψυχρές αέριες μάζες από την βορειοανατολική Ευρώπη θα βρεθούν πάνω από τον Ελλαδικό χώρο. Δεν αναμένονται φαινόμενα γενικά στην δυτική Ελλάδα, αντίθετα στην ανατολική ηπειρωτική χώρα θα χιονίσει μέχρι σχεδόν και τα πεδινά κατά τόπους.

Σύμφωνα με τη διαδικτυακή σελίδα «Ο καιρός στην Κέρκυρα», το Σάββατο 18/12 στην Κέρκυρα αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας της τάξεως των 3-5 βαθμών κελσίου σε σχέση με την Παρασκευή.

Πολύ ψυχρός βόρειος-βορειοανατολικός άνεμος θα πνέει μέσα στην ημέρα με εντάσεις στα 3-5 μποφόρ (τοπικά και πρόσκαιρα ίσως και 6).
Έτσι αναμένεται η αισθητή θερμοκρασία (δηλαδή η θερμοκρασία που αισθάνεται το σώμα μας) να είναι σημαντικά χαμηλότερη.

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει ολόκληρη την ημέρα.

Παρόμοιες οι καιρικές συνθήκες την Κυριακή 19/12.
Το κρύο τις πρωινές ώρες ειδικά στην ορεινή Κέρκυρα καθώς και σε κοιλάδες και παραποτάμιες περιοχές του νομού θα είναι τσουχτερό.
Τοπικά η θερμοκρασία θα πέσει υπό του μηδενός.

Βόρειοι-βορειοδυτικοί οι άνεμοι, εξασθενημένοι σε σχέση με το Σάββατο.

Λίγα λόγια για την νέα εβδομάδα:
Για την Δευτέρα φαίνεται πρόσκαιρη άνοδος της θερμοκρασίας, ενώ είναι πιθανό να βρέξει ασθενώς το βράδυ.
Το διήμερο Τρίτη-Τετάρτη η θερμοκρασία θα σημειώσει ξανά πτώση η οποία με τα τωρινά στοιχεία ΔΕΝ δείχνει να είναι τόσο αξιόλογη όσο αυτή του Σαββατοκύριακου.

Τάση για το τριήμερο των Χριστουγέννων:
Με βάση τα νεότερα δεδομένα η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα έχουμε νοτιάδες με βροχοπτώσεις. Επειδή είναι πολύ νωρίς όμως θα σας ενημερώνουμε τακτικά για οποιαδήποτε εξέλιξη.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!