Quantcast
SLIDERΕΚΚΛΗΣΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Τα Μπασματα του Αγίου Σπυρίδωνος

Με την καθιερωμένη Παράκληση, την μικρή λιτάνευση του ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος εντός του Ναού του και με την επανατοποθέτησή του εντός της λάρνακας (Μπάσματα) ολοκληρώθηκαν στην Κέρκυρα το απόγευμα της Κυριακής 13 Αυγούστου 2023 οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την ανάμνηση του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος, διά του οποίου έσωσε το νησί στις 11 Αυγούστου 1716 από την πολιορκία των Τούρκων. Στην ακολουθία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο οποίος ευχήθηκε να κρατήσουμε το μήνυμα που μας δίνει ο Άγιος Σπυρίδων, να μένουμε δυνατοί και όρθιοι έναντι των πνευματικών απειλών που αντιμετωπίζουμε, να μην υποστείλουμε την σημαία μας, ούτε να απελπιζόμαστε και να φοβόμαστε, αλλά να ακολουθούμε το “στώμεν καλώς” και να εμψυχωνόμαστε από τον Άγιο.  

Κατά τα μπάσματα παιάνισαν η Παλαιά Φιλαρμονική και η Μάντζαρος, ενώ συμμετείχαν η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ. Μερόπη Υδραίου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Μεταλληνός, όπως επίσης και η πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Άντζελα Γκερέκου

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!