Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Τα  τουριστικά προβλήματα  υπόψιν της Σ. Ζαχαράκη (vid)

Σειρά επαφών με αρχές και φορείς είχε σήμερα η υφυπ. Τουρισμού Σ. Ζαχαράκη στο πλαίσιο της  διήμερης επίσκεψή της στην Κέρκυρα. Μεταξύ των άλλων και με τους τουριστικούς φορείς του τόπου στο Επιμελητήριο όπου τέθηκε η επιτακτική ανάγκη να  προχωρήσουν τάχιστα οι εμβολιασμοί.

Μετά το τέλος της σύσκεψης η κ. Ζαχαράκη μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ υπογράμμισε και τα εξής: Ο βουλευτής, μας έδωσε την ευκαιρία να βρεθούμε από κοντά να δούμε και τις ευκαιρίες αλλά και τα ζητήματα, να τα βιώσουμε και συνάμα να  λογοδοτήσουμε για όσα έχουμε κάνει αυτό τον καιρό. Η δήμαρχος, με την οποία ασχολούμαστε και με θέματα ως προς την τουριστική εκπαίδευση αλλά και γενικότερα ζητήματα αντιμετώπισης μιας πολύ μεγάλης δυσκολίας, της πανδημικής κρίσης η οποία μας έχει κάνει όλους να γίνουμε δημιουργικοί αλλά κυρίως αποτελεσματικοί. Αποτελεσματικοί,  ως προς το ξενοδοχείο covid, για το οποίο δόθηκαν και κάποιες εξηγήσεις για ζητήματα τα οποία τέθηκαν από τους φορείς, για την αποπληρωμή και κυρίως για την λειτουργία του. Αυτό, το οποίο μου έθεσαν οι φορείς και οι τοπικές αρχές, είναι η πιθανότητα ανάγκης και για δεύτερο. Το  συζητάμε, διότι είναι και θέμα με την πολιτική προστασία και το υπουργείο οικονομικών».

 Μνημόνιο με ΠΙΝ

Αναφερόμενη στην επίσκεψή της στην ΠΙΝ ανέφερε: «Συνυπογράψαμε με την κα Ρόδη Κράτσα και τον αντιπρύτανη του Ιονίου Πανεπιστήμιου αυτό το οποίο είχαμε δεσμευτεί: να κάνουμε επιμορφώσεις πάνω στο τοπικό και περιφερειακό ενδιαφέρον. Διότι, άλλο είναι το ενδιαφέρον και οι ανάγκες που μπορεί να έχει εδώ ο εργαζόμενος και ο εργοδότης, γιατί εδώ συμπεριλαμβάνουμε και τον επιχειρηματία που έχει κι αυτός μια ανάγκη να επικαιροποιήσει γνώσεις, δεξιότητες και πιθανότατα να έρθει σε επαφή με τις ανάγκες που αναδύονται κάθε μέρα ταχύτατα. Πρόκειται, για ένα μνημόνιο το οποίο θα φέρουμε σε πράξη και θα υλοποιήσουμε πολύ σύντομα.

Και βέβαια, ένα κομμάτι ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού στο οποίο συνδράμει και το υπουργείο με το πολύ μεγάλο πρόγραμμα του ταμείου ανάκαμψης μέσω του οποίου 20.000 άνεργοι και εποχικά εργαζόμενοι θα ξεκινήσουν να επιμορφώνονται για 3 μήνες, ανά 5.000 άτομα τα επόμενα τρία χρόνια, σε επιδοτούμενα προγράμματα τα οποία θα λαμβάνουν περίπου 600 ευρώ τον μήνα.

Το πιο σημαντικό όμως είναι, ότι θα λαμβάνουν ευκαιρίες για ανάπτυξη δεξιοτήτων και κτήση νέων δεξιοτήτων σε αυτό το περιβάλλον που μεταλλάσσεται γρήγορα. Και ειδικές μορφές τουρισμού γιατί όταν μιλάμε για την επόμενη μέρα της φιλοξενίας, μιλάμε για τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος. Η Κέρκυρα, μπορεί να αποτελέσει τον πρότυπο προορισμό για να δούμε πως γίνεται η ανάπτυξη προορισμού που έχει: θαλάσσιο τουρισμό, γαστρονομία, θρησκευτικό τουρισμό και πολλά κομμάτια που έχουν να κάνουν με τον οικοτουρισμό. Όλα αυτά, θα τα αναλύσουμε μέσα από μια στρατηγική, στοχευμένη για την Κέρκυρα και βέβαια τα χρηματοδοτικά εργαλεία είναι μπροστά μας: ταμείο ανάκαμψης, ΕΣΠΑ, πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων».

Οι φορείς

Πρόεδρος Ένωσης ξενοδόχων  Μ. Βούλγαρης: «Και πέρυσι με τον κ. Κόνσολα  εδώ είχαμε πει ότι το ξενοδοχείο καραντίνας μας έχει στηρίξει παρα πολύ. Η επίλυση όμως του θέματος με τα χρήματα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Όλοι εμείς οι ξενοδόχοι στηριζόμαστε στο ότι θα μπορέσει να λειτουργήσει το ξενοδοχείο γιατί χωρίς αυτό θα δημιουργηθούν σίγουρα πολύ μεγάλα προβλήματα»

Πρόεδρος  Ομοσπ. Καταλυμάτων Π. Κατσαρός: «Μέσα από έναν δημοκρατικό διάλογο και με τις προτάσεις μας είμαι σίγουρος ότι θα σας έχουμε δίπλα μας για μια πολύ δύσκολη χρονιά την οποία ζούμε. «Τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις απασχολούν προγράμματα στα οποία έχουν ενταχτεί. Είναι άδικο μια μικρομεσαίων επιχείρηση να μην μπορεί να ενταχτεί σε προγράμματα ευρωπαϊκά και συγχρόνως και να βάζει καθημερινά κι αδιάκοπα από το υστέρημα της τα χρήματα τα οποία κερδίζει πάνω στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος το οποίο εκπροσωπεί».

Ο ΑOCTA δια του Σ. Χαλικιόπουλου τόνισε ελπίδες δημιουργεί το  άνοιγμα της Βρετανικής αγοράς από την προσεχή Δευτέρα μετά και την άρση των περιορισμών που ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον για τους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς.

Επιμελητήριο- Αγγ. Αυλωνίτη (οικονομική  επόπτης) :  «Οι εσωτερικοί χώροι θα συνεχίσουν να δουλεύουν με τον τρόπο που δούλευαν έως και χθες γιατί σήμερα ξεκινούν τα νέα μέτρα. Οι χώροι Πρέπει να διαρρεύσει και στα μέτρα κοινωνικής δικτύωσης ότι παρότι εφαρμόζονται νέα μέτρα Από δω και στο εξής παρόλο που εφαρμόζονται νέα μέτρα σε επιχειρήσεις της Ελλάδος. Τα έξω καθίσματα και τραπεζαρίες των εστιατορίων των ξενοδοχείων Θα συνεχίσουν να δέχονται κόσμο με βάση το πρωτόκολλο όπως έκαναν μέχρι και σήμερα. Αν δεν γνωστοποιηθεί αυτό ενδεχομένως να προκαλέσει μείωση των κρατήσεων και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το προλάβουμε»

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!