Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Οι Ξενοδοχοϋπαλληλοι με την υφυπ.  Τουρισμού

Κατά την άφιξη της υφυπουργού τουρισμού Σ. Ζαχαράκη σήμερα  στο Εμπορικό Επιμελητήριο Κέρκυρας  εργαζόμενοι εκπροσωπώντας το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, την περίμενε φωνάζοντας υπερασπιζόμενο  τα εργατικά του δικαιώματα.

Ο πρόεδρος κ. Στ. Πελάης καθώς και τρία ακόμη μέλη του Συνδικάτου συναντήθηκαν με την κα Ζαχαράκη ώστε να της εκθέσουν τα προβλήματα των εργαζομένων στον τομέα του τουρισμού.

Ο κ. Πελάης επικεντρώθηκε στο εργασιακό νομοσχέδιο αλλά και στο ζήτημα των επαναπροσλήψεων, θέματα που ταλανίζουν έντονα τους εργαζομένους .«Το εργασιακό συνδέεται άρρηκτα με το πώς κινείται η τουριστική οικονομία» είπε ξεκάθαρα.

Εθεσε επίσης τα εξής:

  • Παράταση των αναστολών εργασίας και διασφάλιση εισοδήματος με βάση τις κλαδικές ΣΣΕ και όχι τα 534, για όλους τους εργαζόμενους στον τουρισμό.
  • Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας στους χώρους δουλειάς.

Λήψη μέτρων απρόσκοπτης λειτουργίας της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων και ανέγερση εκπαιδευτηρίου στον ‘’ΣΚΕΡΟ’’ 

Ακόμη δεν παρέλειψε να τονίσει πως η Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων διατηρεί ένα ακίνητο στα Γουβιά και παρ’ όλα αυτά πληρώνει ενοίκιο σε ξενοδοχεία διότι έχει πρόβλημα στέγασης. Παρέμεινε στο γεγονός πως το Συνδικάτο έχει προτείνει να ανεγερθεί κτίριο προς στέγαση της σχολής καθώς και ότι αν και γίνεται αναφορά για το ζήτημα κάθε φορά που έρχεται υπουργός τουρισμού δεν έχει παρθεί κάποια πρωτοβουλία.

Στο σημείο αυτό η υφυπουργός στάθηκε στο γεγονός πως δεν έχει την δικαιοδοσία να λάβει τέτοιες αποφάσεις. Ανέφερε, πως είναι κάτι που για να πραγματοποιηθεί πρέπει να γίνουν μελέτες ώστε να δοθεί προς χρήση της σχολής, είναι απαραίτητο να γίνει συζήτηση με στοιχεία και όχι στον αέρα όπως είπε και η ίδια. Τέλος σημείωσε ότι για μια τέτοια μελέτη χρειάζονται περίπου επτά μήνες.

Αναλυτικά, στα αιτήματα του Συνδικάτου η κ. Ζαχαράκη απάντησε:

«Δεν ζούμε σε κανονικές συνθήκες. Βλέπετε ότι πάμε βήμα-βήμα, κράτηση-κράτηση. Όλο αυτό είναι αλυσίδα. Αλυσίδα, το  ότι μπόρεσε με τα μέτρα να έχουμε 40,7 εκατ. στην οικονομία που σημαίνει ενίσχυση της επιχείρησης, του εργαζόμενου πολίτη και συγκράτησης της ανεργίας. Τα νούμερα μιλάνε. Μόνο 4 % στο κομμάτι της ανεργίας, θεωρώ ότι αυτά τα νούμερα είναι σημαντικά. Κυρίως ως προς το τεράστιο αυτό ποσό που είναι πρωτοφανές πρόγραμμα στήριξης για την οικονομία και την εργασία. Τα εργατικά ζητήματα τα συγκρατούμε και τα στέλνουμε στο Υπουργείο Εργασίας. Αυτά που θέσατε είναι θέματα του Υπουργείου Εργασίας. Σε ότι αφορά το Υπουργείο Τουρισμού, στα προγράμματα μετεκπαίδευσης επεκταθήκαν τα προγράμματα της Κεντρικής Κέρκυρας στον Νότο και στο Βορρά κάτι που δεν γίνεται πουθενά άλλου στην Ελλάδα, να έχουμε τρία προσφερόμενα προγράμματα εντός της ίδιας περιφερειακής ενότητας. Θα μπορούσε να μη γίνει δεκτό ένα τέτοιο αίτημα όπως έγινε και στο παρελθόν. Διευρύναμε ακόμη τον αριθμό. Τα 850 μπορούν να διευρυνθούν ακόμη περισσότερο στο δια ζώσης πρόγραμμα. Επίσης φέρνουμε τα επιμορφωτικά σεμινάρια νωρίτερα και όχι όταν ξεκινά η σεζόν όπως πολύ σωστά διαμαρτυρόσασταν. Ξεκινά ακόμη, το μεγάλο πρόγραμμα μέσω του ταμείου ανάκαμψης για  20.00 ανέργους και τους εργαζομένους στον τουρισμό με 600 ευρώ τον μήνα, για 3 μήνες πάνω  σε επτά καινοτόμες θεματικές ενότητες ώστε να διανθίσουμε τις δεξιότητες μας. Αυτό μπορώ να κάνω στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου».

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!