Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ: Πρωτοβουλία ενάντια στην ακρίβεια – Συγκέντρωση στην Ανουντσιάτα

Εκτός της αυριανής (Πέμπτη)  συγκέντρωσης που έχει προγραμματιστεί για τις 09:00 στα γραφεία της ΔΕΗ πίσω από το ΙΚΑ, όπου έχει προκηρυχθεί τρίωρη στάση εργασίας σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, “Η Πρωτοβουλία ενάντια στην Ακρίβεια” διοργανώνει μια ακόμη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Τρίτη 14 του μηνός, στις 19:30 στην πλατεία Ανουντσιάτας.

 

Η ανακοίνωση

Οι αντιδράσεις των πολιτών ενάντια στους υπερβολικά υψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος με την επιβολή της ρήτρας αναπροσαρμογής παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Ήδη έχουν εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις για μη διακοπή ρεύματος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης για την επιβολή ρήτρας σε ευάλωτα νοικοκυριά. Απέναντι στην άτυπη στάση πληρωμών λόγω αδυναμίας της πλειοψηφίας των νοικοκυριών να πληρώσουν και τη σωρεία προσφυγών, συλλογικών και μη, η ΔΕΗ προσέφυγε σε πιλοτική δίκη στον Άρειο Πάγο, αναγκάζοντας τα πρωτοβάθμια Δικαστήρια να αναβάλουν την εκδίκαση των υποθέσεων. Η δίκη  αυτή είχε ορισθεί αρχικά για τις 14 Ιουνίου, και για το λόγο αυτό η πρώτη συλλογική αγωγή που θα εκδικαζόταν την 1 Ιουνίου μετατέθηκε για  6 Ιουλίου 2022. Παρά την αναβολή, το εν λόγω δικαστήριο αποφάσισε την απαγόρευση της διακοπής ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά.

Η αναλγησία της ιδιωτικοποιημένης πλέον ΔΕΗ έχει φτάσει στο απροχώρητο. Παρά την απόφαση του δικαστηρίου προχωράει σε διακοπή ρεύματος ακόμα και σε ιδιαίτερα ευάλωτες κατηγορίες καταναλωτών, όπως υπερήλικες και άνεργους. Η ακρίβεια, η απαξίωση των αποφάσεων των δικαστηρίων, η αυθαιρεσία, η αλαζονεία έχουν μπει από καιρό στην καθημερινότητά μας πρωτοστατούσης της κυβέρνησης.

Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στο ήδη δυσβάσταχτο κόστος διαβίωσης λόγω  αυξήσεων. Καθημερινά βλέπουμε σε βενζίνη, τρόφιμα και προϊόντα πρώτης ανάγκης να αυξάνεται η τιμή, την ίδια στιγμή που οι μισθοί μας παραμένουν καθηλωμένοι. Η χώρα μας έχει φτάσει στο σημείο να αποτελεί μία από τις ακριβότερες χώρες της Ευρώπης και οι μισθοί μας παραμένουν καθηλωμένοι. 

Αν σκέφτεσαι ότι το «δεν πάει άλλο» πρέπει να γίνει πράξη,  έλα στη συγκέντρωσή μας στην Πλατεία Ανουντσιάτας, την Τρίτη, 14 Ιουνίου στις 7.30μ.μ.

 

Αύριο Πέμπτη, 9 Ιουνίου στις 9π.μ θα συμμετέχουμε στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου  για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ.

 

 

φωτό drepani.gr

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!