Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑΧωρίς κατηγορία

Κέρκυρα: Τι ζήτησε ο Ανδρέας Παγκράτης για να ηγηθεί ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια – Γιατί δεν θα είναι υποψήφιος

Απομακρύνθηκε εντελώς η περίπτωση να ηγείτο ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Ιόνιων Νήσων o Ανδρέας Παγκράτης, ιστορικό στέλεχος του κόμματος και πρώην Νομάρχης Κέρκυρας μεταξύ άλλων. Αν και ο ίδιος είχε εκφράσει την επιθυμία να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης του κόμματος, μετά από τηλεφωνικές κλήσεις πού δέχθηκε προς αυτήν την κατεύθυνση, από Σκανδαλίδη και Σαλαγιάννη, απέστειλε σχετική επιστολή με μια σειρά απαράβατων, όπως τις χαρακτήρισε, προϋποθέσεων, δεδομένης και της κωματώδους, όπως αναφέρει, κατάστασης στην οποία βρίσκεται η τοπική οργάνωση του κόμματος. Σύμφωνα με δήλωση του κ. Παγκράτη στο @kerkyrasimera, η επιστολή αυτή δεν απαντήθηκε άμεσα (σ.σ. την απέστειλε 7/8) με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χρονικό περιθώριο μια τέτοιας υποψηφιότητας, αφού στο τέλος του μήνα πρέπει να κατατεθούν τα ψηφοδέλτια για δήμους και περιφέρειας ανά την επικράτεια. 

 

Ποιες οι προϋποθέσεις Παγκράτη, τι αναφέρει η επιστολή

Προς την Επιτροπή Αυτοδιοικητικών εκλογών ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ.ΑΛ.

Σύντροφοι,

Την Παρασκευή, στις 4 Αυγούστου, δέχθηκα δύο τηλεφωνικές κλήσεις από τους σ. Σκανδαλίδη Κώστα και Σαλαγιάνη Νίκο με σκοπό να διερευνήσουν την πρόθεση μου και τους όρους μιας πιθανής υποψηφιότητας μου ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. στις επικείμενες εκλογές για την Περιφέρεια των Ιονίων Νήσων.

Προφανώς οι κλήσεις αυτές ήταν επακόλουθό της … προμηνός (από 5 Ιουλίου!) επιστολής μου με την οποία ζητούσα να περιληφθώ στις πιθανές περιπτώσεις απόδοσης χρίσματος για την Π.Ι.Ν. στα πλαίσια αντικειμενικών πολιτικών διαδικασιών, αλλά – κυρίως – και τις δυστοκίας  να εξευρεθεί άλλος υποψήφιος ενόψει της πολύ δύσκολης συγκυρίας.

Μια πτυχή της συγκυρίας αυτής – ασφαλώς από τις πιο καθοριστικές αλλά όχι η μόνη… – είναι η κωματώδης κατάσταση της τοπικής οργάνωσης με πλήρη αδυναμία πολιτικής και κοινωνικής παρέμβασης και με αδιανόητες προσωπικές συμπεριφορές.

Διαβάστε ακόμη: Κέρκυρα – 11 Αυγούστου: Με μεγαλοπρέπεια η λιτάνευση του ιερού σκηνώματος του Αγ. Σπυρίδωνα

Σύντροφοι,

Θα ήθελα να επαναλάβω τα κυριότερα σημεία των δύο αυτών τηλεφωνικών κλήσεων , ως απαράβατες προϋποθέσεις προκειμένου να ξεπερασθούν τα πολιτικά αδιέξοδα και ενισχυθούν οι προσδοκίες μιας αξιοπρεπούς εκλογικής μάχης με θετικό πολιτικό αποτύπωμα.

  1. Να συμπεριληφθούν ως υποψήφιοι σύμβουλοι στα ψηφοδέλτια της Π.Ι.Ν. και οι 4 Γραμματείς των Ν.Ε. των τεσσάρων νησιών.
  2. Να συμπεριληφθούν ως υποψήφιοι σύμβουλοι, επίσης , όλοι οι υποψήφιοι των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. των προσφάτων εθνικών εκλογών.
  3. Να συμπεριληφθούν, επίσης , ως υποψήφιοι σύμβουλοι τα μέλη της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. μόνιμοι κάτοικοι και με καταγωγή από τα Ιόνια Νησιά.
  4. Να υπάρξει πρακτικά άμεσα και καθολικά η πλήρης υποστήριξη του τελικού συνδυασμού από την επιτροπή σας με την συνολική οικονομική κάλυψη του κόστους της προεκλογικής δράσης και της καμπάνιας προβολής και στους 4 νομούς και τη συγκρότηση τοπικών επιτροπών προεκλογικού αγώνα (έως πέντε μέλη) και τέλος,
  5. Να ορισθεί ένα μέλος της επιτροπής σας ως αποκλειστικά υπεύθυνο για το συντονισμό του προεκλογικού αγώνα για το ψηφοδέλτιο της Π.Ι.Ν.

Σύντροφοι,

 

Επιθυμώ να δηλώσω με πλήρη σαφήνεια και συναίσθηση της κρισιμότητας της πολιτικής συγκυρίας ότι χωρίς την εκπλήρωση αυτών των ελάχιστων, αυτονόητων και απολύτως αναγκαίων προϋποθέσεων στο σύνολο τους, αποσύρω την υποψηφιότητα μου από τη συζήτηση για τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. για την Π.Ι.Ν. καθώς και ότι θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις, όπως πάντοτε κάνω την τελική επιλογή στην οποία θα καταλήξετε, έστω και μέσα σ ’αυτές τις δυσμενής συνθήκες.

                                                                                                       Συντροφικά

 

                                                                                                Ανδρέας Παγκράτης    

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!