Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑΧωρίς κατηγορία

Κέρκυρα: Το βάρβαρο έθιμο της σφαγής των αρνιών στο Μαντούκι – Το “Πράσινο και Μωβ” επιστολή στον Εισαγγελέα

Επιστολή προς τον Εισαγγελέα, την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας και τον Κεντρικό Δήμο, απέστειλε το κόμμα Πράσινο και Μωβ για το βάρβαρο έθιμο στο Μαντούκι, βάσει του οποίου το Μ. Σάββατο σφάζουν αρνάκια σε κεντρικό δρόμο της περιοχής. Στην επιστολή και ανακοίνωση προς τα ΜΜΕ, το κόμμα αναφέρει τα εξής

Είναι γνωστό ότι για δεκαετίες στο χωριό  ΜΑΝΤΟΥΚΙ στο νησί της Κέρκυρας, στο νησί της προόδου και του πολιτισμού, λάμβανε χώρα μια βάρβαρη ιεροτελεστία. Σε κεντρικό δρόμο  του χωριού έμπροσθεν κάθε κατοικίας  κρατούντο  δεμένα για ένα τριήμερο χωρίς τροφή και νερό αρνάκια με το κεφάλι δεμένο στο τοίχο  μέχρι  να περάσει την ημέρα του Μεγάλου Σαββάτου, ημέρα Αγάπης και γιορτής της Ζωής, ο δήμιος για τα σφάξει σε δημόσια θέα. Το αίμα νεκρών πλασμάτων έτρεχε στο  δρόμο που δίκαια ονομάστηκε από επισκέπτες  «Ο δρόμος του Αίματος των Αθώων». Μάλιστα, και η αυλή του σχολείου χρησιμοποιείτο για τη βάρβαρη αυτή τελετή στέλνοντας έτσι και το ανάλογο μήνυμα στους μαθητές.

Ευτυχώς από το 2019 με παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών απαγορεύτηκε  η τέλεση αυτών της παράνομης μαζικής σφαγής. Όμως, πληροφορίες και τη περσινή χρονιά, αλλά και τη φετινή φτάνουν στα γραφεία μας για τη επιμονή της συνέχισης του παράνομου βάρβαρου αυτού εθίμου  της  σφαγής, σε αυλές όπισθεν τον οικιών, αν και αντίκειται στη κείμενη νομοθεσία η οποία ορίζει ότι τα ζώα προς βρώση πρέπει να σφάζονται σε νόμιμα  σφαγεία.

ΚΑΛΟΥΜΕ τον αρμόδιο Εισαγγελέα, την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, το Δήμο Κερκύρας αλλά και όλους τους κατοίκους που διαφωνούν με το ατιμωτικό για το τόπο τους έθιμο, να επιβάλλουν  τη νομιμότητα  προειδοποιώντας με ανακοινώσεις αλλά  και εποπτεύοντας κάθε χώρο, εξασφαλίζοντας ότι δεν θα λάβει χώρα καμία κακοποίηση και καμία σφαγή  εκτός των νόμιμων σφαγείων.

Το Κόμμα για τα Ζώα, τη Φύση και τον Άνθρωπο έχει σαν στόχο την κατάργηση της σφαγής των ζώων και τη μεταβίβαση στη φυτοφαγική διατροφή. Μέχρι την επίτευξη αυτού του στόχου αγωνιζόμαστε ούτως ώστε κανένα  ζώο να μην υποφέρει.

Συμμαχία ΠΡΑΣΙΝΟ & ΜΩΒ

Κόμμα για τα Ζώα – Περιφέρεια Ιονίου

 

WEBSITE https://prasinomov.gr/

FACEBOOK https://www.facebook.com/PrasinoMov

TWITTER https://twitter.com/PrasinoMov

INSTAGRAM https://www.instagram.com/prasinomov.gr

YOUTUBE https://www.youtube.com/@PrasinoMov

 

 

*Η φωτογραφία είχε δημοσιευθεί το 2019

 

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!