Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κέρκυρα: Το νέο βιβλίο της Ε. Ρένεση «Ο σπασίκλας των αρχαίων»

Κυκλοφόρησε το νέο παιδικό βιβλίο της Ελένης Ρένεση με τίτλο ο σπασίκλας των αρχαίων. Η συγγραφέας ζει στην Κέρκυρα με την οικογένεια της και αρκετές φορές και έχει ασχοληθεί με δημιουργικές εκδηλώσεις σε σχολεία για τα παιδιά.

Λιγα λόγια για το βιβλίο.
Ο εντεκάχρονος Περικλής με έναν μυστηριώδη τρόπο «ερωτεύεται»  τα αρχαία ελληνικά και μαγεύεται από την ελληνική αρχαιότητα.
Έτσι, από ένα ήσυχο και λιγομίλητο παιδί που ήταν, σχεδόν απαρατήρητο, γίνεται ο «σπασίκλας» της τάξης.
Πώς θα αντιδράσουν οι συμμαθητές του απέναντι σε αυτόν τον διαφορετικό μαθητή;
Μπορούν να αποδεχτούν κάποιον τόσο αλλιώτικο;
Πώς μέσα από τη διαφορετικότητά του αυτήν ο Περικλής θα γίνει τελικά ο ήρωας της τάξης;

Η φανταστική ιστορία του «σπασίκλα των αρχαίων» προετοιμάζει τα παιδιά του δημοτικού για το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών του γυμνασίου και τους μαθαίνει με παιγνιώδη τρόπο αρχαίες φράσεις και γνωμικά που χρησιμοποιούμε στον λόγο μας μέχρι σήμερα.

Λίγα λόγια από την συγγραφέα

Γεννήθηκα το 1983 στην Αθήνα κι από τότε θέλησα να ζήσω στο δικό μου παραμύθι. Στην αρχή, ακούγοντας αυτοσχέδιες ιστορίες από τη γιαγιά και τον παππού στην Άμφισσα, όπου μεγάλωσα. Έπειτα, έπλαθα με το μυαλό μου τα δικά μου παραμύθια και ταξίδευα μαζί τους στη χώρα της φαντασίας. Μαζί με αυτά ήρθα στην Κέρ­κυρα, όπου σπούδασα Ιστορία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και δημιούρ­γησα την οικογένειά μου. Μια μέρα προσγειώθηκα στις λέξεις γράφοντας τα παραμύθια μου και κάνοντας σεμινάρια δημιουργικής γραφής. Τα πρώτα μου παραμύθια ήταν εμπνευσμένα από τα δικά μου παιδιά, που είναι όλος μου ο κόσμος. Αργότερα, ήθελα να ταξιδεύουν κι άλλα παιδιά μαζί μου και άρχισα να τα μοιράζομαι.
Κυκλοφορούν τα βιβλία μου: Η φαντασία δημιουργεί ιστορία, Η παραδοσιακή βυρσοδεψία στην Άμφισσα, 18ος-20ός αιώνας και Το μυστήριο του πραγματικού Αϊ-Βασίλη.
Αν μια νεράιδα εκπλήρωνε τις επιθυμίες μου, θα ήθελα να ταξιδέψω σε έναν κόσμο μαγικό, παραμυθένιο. Αν θέλετε να μοιραστείτε κι εσείς αυτόν τον κόσμο, στείλτε μου το μήνυμά σας στο: renesiel@yahoo.gr.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!