Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα προτεινόμενα βιβλία αυτής της εβδομάδας

Η «Κ.Σ.» σας παρουσιάζει και αυτήν την εβδομάδα, τρεις τίτλους βιβλίων, δια χειρός της συγγραφέως Νεκταρίας Βαρσαμή Πουλτσίδη

 

Είναι συγγραφέας, αρθρογράφος στην “Κ.Σ.”

 Κλέφτες του Απείρου – Άλισον Νοέλ

 

Η Άλισον Νοέλ επανέρχεται με μια εξαιρετική νεανική σειρά στη λογοτεχνία του φανταστικού. Οι «Κλέφτες του Απείρου» είναι το πρώτο μέρος της συγκεκριμένης σειράς και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Η μετάφραση ανήκει στην Τατιάνα Μιχαλά.

Ο κόσμος της Νατάσα άλλαξε για πάντα όταν ο πατέρας της εξαφανίστηκε, αφήνοντάς την να αγωνίζεται να παραμείνει στη ζωή, καθώς βοηθούσε τη μητέρα της να διαχειριστεί τα έξοδα και να ακολουθήσει τον επιθυμητό τρόπο ζωής της. Πεπεισμένη να ακολουθήσει την Έλόντυ σε μία ακόμη έξοδο, γνωρίζει τον αινιγματικό Μπράξτον, χωρίς να φαντάζεται τις συνέπειες της επιλογής της.

Την επόμενη μέρα, η Νατάσα, που καταδικάζεται άδικα για ένα έγκλημα για το οποίο δεν γνώριζε, νιώθει παγιδευμένη σε μια δεινή κατάσταση. Αυτή η δυσάρεστη κατάσταση εκδηλώνεται στην Ακαδημία Γκρίζου Λύκου, ενός μυστικού ιδιωτικού σχολείου όπου ο δόλος διαποτίζει τα πάντα και τους πάντες. Η Νατάσα βρίσκεται απομονωμένη και παγιδευμένη χωρίς συμμάχους.

Ο Μπράξτον, το άτομο που είναι υπεύθυνο για τη στρατολόγησή της, φαίνεται να είναι πιθανός έμπιστος, αλλά γίνεται φανερό ότι και αυτός κρύβει τρομακτικά μυστικά. Ένα περίπλοκο παζλ που συνδέει την ιστορία και τον χρόνο… Γιατί ο χρόνος να είναι δανεικός, όταν μπορεί κάποιος να τον κλέψει;

Καθώς η Νατάσα εδραιώνεται περισσότερο στη λειτουργία της Ακαδημίας, πρέπει να πάρει μια κρίσιμη απόφαση σχετικά με την πορεία δράσης της και τα ακραία μέτρα που είναι διατεθειμένη να λάβει και να υπομείνει για να διατηρήσει τη θέση της αλλά και να ανακαλύψει τι συνέβη στις κοπέλες που εξαφανίστηκαν, όπως και να βρει στοιχεία για την εξαφάνιση του πατέρα της.

Η γραφή της Νοέλ, πιο μεστή και ώριμη, μας ταξιδεύει στον χωροχρόνο. Εκπληκτικό είναι πως συμπεριέλαβε την αριθμολογία στο χτίσιμο του κόσμου της. Το βιβλίο είναι συναρπαστικό σε αρκετά σημεία αλλά αυτό που με κέρδισε απόλυτα είναι οι πληροφορίες σχετικά με τα έργα τέχνης, τον μηχανισμό των Αντικυθήρων, τις Μυστηριακές Σχολές της Αιγύπτου και του χαρτογράφου Ερρίκου Μαρτέλου.

 

 

Πανκ 57 – Penelope Douglas

 

Το βιβλίο «Πανκ 57» της συγγραφέως Penelope Douglas κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Elxis.

 

Η εντεκάχρονη Ράιεν και ο Μίσα είναι καλοί φίλοι και αλληλογραφούν από το δημοτικό. Εφτά χρόνια. Όλα βαίνουν καλώς, μέχρι να συναντηθούν, κόντρα στους δικούς τους τρεις κανόνες! Δεν θα ανταλλάξουμε social media, αριθμούς τηλεφώνου ή φωτογραφίες. Είχαμε φτιάξει κάτι μοναδικό, γιατί να το καταστρέψουμε; Η κλωστή είναι λεπτή ανάμεσα στη φιλία και τον έρωτα. Τι θα επικρατήσει τελικά;

 

Πρόκειται για ένα αισθηματικό βιβλίο, ένα ρομαντικό δράμα, που απευθύνεται κυρίως σε έφηβους -μιας που μας μεταφέρει στο σχολικό περιβάλλον- αλλά και νεανικό κοινό. Οι χαρακτήρες είναι τόσο αληθοφανείς που ταυτίζεσαι μαζί τους. Σίγουρα θα αναγνωρίσεις ένα κομμάτι σου σε κάποιον απ’ αυτούς. Τα θέματα που θίγει είναι σημαντικά, όπως το bullying, η κατάθλιψη και οι διατροφικές διαταραχές. 

 

Ανατομία: Μια ιστορία Αγάπης – Ντέινα Σουάρτς

 

Η Ντέινα Σουάρτς μας προσφέρει μια γοτθική ιστορία αγάπης και μυστηρίου με το βιβλίο «Ανατομία: Μια ιστορία Αγάπης», το οποίο κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Η μετάφραση ανήκει στην Παναγιώτα-Λητώ Ανδρέου.

Στο Εδιμβούργο του 19ου αιώνα, η δυναμική και πεισματάρα Χέιζελ, μια γυναίκα σ’ έναν ανδροκρατούμενο τέλος, θέλει να κάνει την ανατροπή και να σπουδάσει ιατρική. Ο δόκτωρ Μπίτσαμ, μην πιστεύοντας στις ικανότητές της, την προκαλεί να περάσει μόνη της τις εξετάσεις ώστε να ξεχωρίσει και να αναγνωριστεί ως γιατρός. Όμως, χωρίς πρόσβαση σε ιατρικό υλικό, πώς θα φέρει εις πέρας την ευκαιρία που της δόθηκε;

         Σαν από μηχανής θεός ο Τζακ Κιούρερ, ένας κλέφτης πτωμάτων, θα της δώσει την πολυπόθητη λύση. Η Χέιζελ, από τη μία μοχθεί να αναγνωριστεί η αξία της αλλά από την άλλη έρχεται αντιμέτωπη με τον ρωμαϊκό πυρετό, μια ασθένεια που σκότωσε χιλιάδες κόσμο πριν αρκετά χρόνια. Ενάντια στον χρόνο και σε συνεργασία με τον Τζακ, επιχειρεί να λύσει αυτό το μυστήριο.

Η Χέιζελ Σίνετ είναι μια νεαρή κοπέλα που επιθυμεί να γίνει χειρουργός περισσότερο απ’ ό, τι να παντρευτεί. Ο Τζακ Κιούρερ είναι ένα κλέφτης πτωμάτων που απλώς προσπαθεί να επιβιώσει σε μια πόλη όπου είναι τραγικά εύκολο να πεθάνεις. Πώς θα καταλήξουν;

         Πρόκειται για ένα εξαιρετικό ιστορικό μυθιστόρημα, με γρήγορη πλοκή και αγωνία, που σκιαγραφεί άρτια την κοινωνική ζωή της εποχής εκείνης, μια ιστορική περίοδο που οι γυναίκες των κατώτερων στρωμάτων ήταν μόνο ένα διακοσμητικό στοιχείο και που το κύριο μέλημά τους ήταν να γεννούν διαδόχους. Η αγάπη της Χέιζελ για την ιατρική αλλά και μέχρι πού ήταν ικανή να φτάσει τελικά ώστε να πετύχει τους στόχους της, διαφαίνονται σε όλο το βιβλίο.

 

 

*Είναι συγγραφέας, αρθρογράφος στην “Κ.Σ.”

 **Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο κυκλοφορίας της “Κ.Σ.” την Τετάρτη 2/8

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!