Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Καλλιτεχνικός Σύλλογος Άη Μαθιά ξανατραγούδησε στην Αθήνα μετά από έξι χρόνια

Το Σάββατο 18.03. 23 ο Καλλιτεχνικός σύλλογος Αη Μαθιά συμμετείχε σε συνδιοργάνωση με την Ενορία Αγίου Νικολάου Φιλοπάππου Αθηνών σε επετειακή εκδήλωση γιά την Ενωση των Επτανήσων μετην Ελλάδα. Eίχαν περάσει ακριβώς έξι χρόνια απο τότε που οι χορωδοί του συλλόγου βρέθηκαν στην Αθήνα γιά σειρά εμφανίσεων, αρχικά στον Δήμο Αλίμου, και κατόπιν στον κινηματογράφο Αλκυονίς σε αφιέρωμα στην μουσική του Σπύρου Σαμοΐλη, όπου τότε βρέθηκαν στην σκηνή και  με την  Ελένη Βιτάλη.  

Την φορά αυτή, τα τμήματα του συλλόγου ( Παραδοσιακό –Χορευτικό –Μικτή χορωδία ) βρέθηκαν στην πρωτεύουσα σε μιά κατάμεστη αίθουσα της οδού Ζωοδόχου πηγής στα Εξάρχεια παρουσιάζοντας ένα απαιτητητικό Μουσικοχορευτικό πρόγραμμα,  όπου τα Επτανησιακά μουσικά ακούσματα συνάντησαν μέσω των μουσικών και Χορωδών   της Χορωδίας του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Φιλοπάππου  τα μουσικά ακούσματα της υπόλοιπης Ελλάδας και της Μικρά Ασίας.
 Ηταν μιά ιδιαίτερα όμορφη και επιτυχημένη ΜουσικοΧορευτική βραδιά όπου το Παραδοσιακό – και η Μικτή Χορωδία του συλλόγου συνεπικουρούμενοι από ένα μικρό χορευτικό τμήμα παρουσίασαν πρόγραμμα με πυρήνα την Επτανησιακή, Κερκυραϊκή και Αγιομαθίτικη μουσική παράδοση. Το μουσικό αντάμωμα του άλλου άκρου του Ελληνισμού -της Μικράς Ασίας – αλλά και της Ηπειρωτικής και Αιγαιακής Ελλάδας παρουσιάστηκε με άριστο τρόπο από τους μουσικούς και την Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Φιλοπάππου. Το ζεστό χειροκρότημα των θεατών σε κάθε τραγούδι και χορό ήταν ένδειξη και απόδειξη τηςμεγάλης επιτυχίας της εκδήλωσης αυτής. Και τα τρία τμήματα του Καλλιτεχνικού παρουσίασαν μεαρτιότητα και ποιότητα τα προγράμματά τους.


 
 
 
 
 
 
 
 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!