Quantcast
SLIDERΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Υπεγράφη η σύμβαση για ένταξη 650 ανέργων από την Περιφέρεια στην αγορά εργασίας – Οι 325 στην Κέρκυρα

Υπεγράφη το πρωί της πέμπτης από την Περιφερειάρχη Ρ.Κράτσα, την αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής  Πολιτικής Μ. Ανδριώτη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας “ΑΠΟΨΗ”, κ. Ζαφειρόπουλο, η σύμβαση με τίτλο «Δράσεις για την Επαγγελματική και Κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικά ομάδων στην Π.Ι.Ν.» με Κωδικό ΟΠΣ 5067162 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020» Πρόκειται για έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ το 2020 και σήμερα έπεσαν οι υπογραφές για την έναρξη των εργασιών του υποέργου 1 του προγράμματος.

Σύμφωνα με την Περιφερειάρχη: Το  θέμα έχει να κάνει με την αγορά εργασίας, με την ανταγωνιστικότατα των εργαζομένων και των ανέργων που θέλουν να μπουν στην αγορά εργασίας που συνδέεται με την προσωπική ευημερία, την με την κοινωνική συνοχή και με τις μεγάλες ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό ειδικευμένων ,που παρουσιάζει η αγορά εργασίας όχι μόνο στην περιφέρειά μας, αλλά σε όλη τη χώρα και την Ε.Ε. Έχουμε ήδη ξεκινήσει μια δυναμική πορεία για την τουριστική ανάπτυξη η οποία παρασύρει το εμπόριο, τον Πρωτογενή Τομέα, όλες τις υπηρεσίες, δε μπορούμε να παραλείψουμε την επιτάχυνση των διαδικασιών και την επερχόμενη καινοτομία, για να δυναμώσουμε τους ανέργους να μπορούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας. Με στόχο τη διπλή απόδοση την προσωπική τους ευημερία, τη δυνατότητα βιώσιμης απασχόλησης αλλά και την ενδυνάμωση της αγοράς εργασίας.  Τώρα στην αρχή της τουριστικής  περιόδου που είναι έντονη και διάχυτη η αναζήτησή ανθρώπινου δυναμικού, καταλαβαίνουμε τη σημασία της σημερινής υπογραφής σύμβασης. Και ουσιαστικά αλλά και συμβολικά .  Έτσι θα υπογράψουμε τη σύμβαση για ένα έργο υποστήριξης και ένταξης ανέργων και πολιτών ευπαθών ομάδων στην αγορά εργασίας, που εντάξαμε στο ΕΣΠΑ το 2020 και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη στιγμή να υπογράψουμε τη σύμβαση με τον ανάδοχο τον κ. Ζαφειρόπουλο, εκπροσωπώντας την εταιρεία “ΑΠΟΨΗ” που αναλαμβάνει την εκτέλεση του προγράμματος, ξεκινώντας από το υποέργο 1. Είναι το σημαντικό κομμάτι του προγράμματος, η κατάρτιση των ανέργων.

Πρόκειται για 650 άνεργους από όλες τις Π.Ε. των Ιόνιων Νησιών οι οποίοι θα τύχουν συμβουλευτικής υποστήριξης για να δουν που έχουν προσωπικό ενδιαφέρον αλλά και εκτιμούν ότι είναι συμβατικός ο τομέας που επιλέγουν για  τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και μετά η κατάρτιση.

Η οποία κατάρτιση, έχει να κάνει με τους κρίσιμους τομείς όπως είναι ο ξενοδοχειακός, της εστίασης, της διοικητικής υποστήριξης. Ξέρουμε ότι σε οποιοδήποτε τομέα της αγοράς εργασίας έχει ανάγκη από ειδικευμένη γραμματειακή υποστήριξη. Τομείς – κλειδιά για την αγορά μας και ευκαιρία μεγάλη για του ανέργους που γριά πρώτη φορά αντιμετωπίζουμε την ανεργία ή για μακροχρόνιους ανέργους. Θέλουμε να δώσουμε μια ουσιαστική και συμβολική απάντηση στις ανάγκες της αγοράς εργασίας μας με κατευθύνσεις για εκπαίδευση με μικτή παρουσία. Όλοι θα συμβάλουμε στο να δυναμώσουμε την κοινωνία μας και την αγορά μας.

 

Μ. Ανδριώτη: Προκειται για σπουδαίο πρόγραμμα 2 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με την αρμόδια αντιπεριφερειάρχη Υγείας και κοινωνικής Πολιτικής Μ. Ανδριώτη, πρόκειται για ένα  σπουδαίο έργο που το σύνολό του φτάνει τα 2 εκατομμύρια ευρώ.  Όπως εξήγησε, μέρος των χρημάτων αφορά στη γραμματειακή υποστήριξη και τα υπόλοιπα στους ωφελούμενους της περιφέρεια. Απευθύνεται σε 650 ανέργου οι οποίοι είναι νέοι άνεργοι από 15-29 και οι μακροχρόνια άνεργοι από 29-55 ετών. Πιάσαμε όλη αυτή τη μεγάλη κατηγορία, που ίσως η δεύτερη κατηγορία είναι με τη μεγαλύτερη ανάγκη διότι είναι πολύ δύσκολο οι μεγάλες ηλικίες να γίνουν αποδεκτές στην αγορά εργασίας. Επιμερίζονται 325 άτομα στην Κέρκυρα , 130 στη Ζάκυνθο, 10 Ιθάκη, 1100 Κεφαλονιά και 75 στη Λευκάδα.

Οι ειδικότητες

Τα προγράμματα ακουμπούν το πρόβλημα της κοινωνίας σήμερα, και έχουν να κάνουν με όλους τους κλάδους, σημειώνει η κα. Ανδριώτη, ξεκινώντας από τον Τουρισμό που δίνουν τη δυνατότητα να πάρουν πιστοποίηση ως υπάλληλοι υποδοχής εξυπηρέτησης πελατών ξενοδοχείων, αντίστοιχα σε εστιατόρια, ακολουθεί το εμπόριο όπου υπάρχει τμήμα τεχνικών και εργαλείων δηλαδή το ηλεκτρονικό εμπόριο που είναι απαραίτητο στη σύγχρονη εποχή καθώς και εφαρμογών και υπάλληλο διοικητικής υποστήριξης όπως και δεξιότητες στην ομάδα πολιτών, ώστε να μάθουν οι εργαζόμενοι να αντιμετωπίζουν τον πελάτη που εισέρχεται σε μια επιχείρηση.

 

Ζαφειρόπουλος: “Είμαστε έτοιμοι!

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας “ΑΠΟΨΗ” κ. Ζαφειρόπουλου,  ανέφερε πως ως εταιρεία, δεδομένου ότι είναι η μεγαλύτερη στον συγκεκριμένο τομέα με την απόλυτη αντίστοιχη εμπειρία εκτέλεσης του προγράμματος σε άλλες περιοχές της χώρας μας, ανέφερε τα εξής: “Ήθελα να διαβεβαιώσω ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, καθώς η εταιρεία μας είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα σε αυτό το αντικείμενο και είμαστε σίγουροι ότι θα κάνουμε τι καλύτερο. Έχουμε ήδη εξασφαλίσει και προετοιμάσει με τα τοπικά κέντρα δια βίου μάθησης, σε κάθε νησί μια τέτοια συνεργασία και σε συνεργασία με αυτές τις δομές και βάσει του δικού μας προγραμματισμού, πιστεύουμε ότι θα εξασφαλίσουμε ένα πάρα πολύ καλό πρόγραμμα δίνοντας τα εφόδια στους συμμετέχοντες.

Πρόσθετο εφόδιο είναι η πρόβλεψη της ύπαρξης της πιστοποίησης των συμμετεχόντων – ωφελούμενων. Όσοι ολοκληρώσουν θα δώσουν εξετάσεις και θα λάβουν πιστοποίηση. Τα προγράμματα θα εκτελεστούν με όποια μορφή θέλουν οι ενδιαφερόμενοι και η ΠΙΝ σε σχέση με τις ώρες δια ζώσης και εξ αποστάσεως

Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει με πλήρη διαφάνεια κατόπιν αιτήσεων, από αρμόδιο όργανο της περιφέρειας. Θα λάβουμε υπόψη επίσης την περίοδο, το καλοκαίρι θα κάνουμε την προετοιμασία ώστε να αρχίσει να υλοποιείται σε πραγματικές συνθήκες μετά το τέλος του καλοκαιριού “. 

 

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!