Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Υπο κατάληψη σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης – Λένε όχι στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετέχουν σήμερα  στην κινητοποίηση κατά των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων που έχει διοργανωθεί και στην Κέρκυρα, για τις 12 το μεσημέρι.

Στο πλαίσιο αυτής της κινητοποίησης, πανεπιστημιακές σχολές αλλά και σχολεία σε όλη τη χώρα τελούν υπο καταληψη. Έτσι και στην Κέρκυρα, υπό κατάληψη τελούν σήμερα Πέμπτη το 1ο και το 2ο Λύκεια.  

Τη συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης 18 Ιανουαρίου κατά των Μη Κρατικών Πανεπιστημίων  και την κήρυξη  στάσεων εργασίας για τους εκπαιδευτικούς, αποφάσισαν τα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ στην οποία συμμετέχουν οι τοπικοί σύλλογοι ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ.

Η απόφαση της ΟΛΜΕ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ εκφράζει εκ νέου την αντίθεσή του τόσο στα ιδιωτικά πανεπιστήμια όσο και στο νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και καλεί όλες και όλους να συμμετέχουν μαζικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 18/1 (ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για την ΕΕΚ) στις 12.00 στο Προπύλαια. Για τη διευκόλυνση συμμετοχής των συναδέλφων/ισσών κηρύσσουμε τρίωρη στάση εργασίας 11-2μμ.

Η απόφαση της ΔΟΕ

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ομόφωνα στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στην φοιτητική/πανεκπαιδευτική κινητοποίηση την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου στις 12 στα Προπύλαια (και στις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα). Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων, προκηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00 και επιπλέον στάση εργασίας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών του Ολοήμερου και του διευρυμένου ωραρίου (14.00 – 17.30).

Μαθητές

Μεγάλη μερίδα των σχολείων θα κλείσουν σήμερα. Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας η οποία καλεί τους μαθητές να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο μαζί με τους φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, στα Προπύλαια, με σύνθημα: «Κλειστά σχολεία ξανά και όλοι οι μαθητές στους δρόμους».

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!