Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: 1,5 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια στον κεντρικό Δήμο για καταστροφές από καιρικά φαινόμενα (video)

Τη χρηματοδότηση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ που αφορά σε αποκατάσταση υποδομών που επλήγησαν από πλημμυρικά φαινόμενα, εξασφάλισε η Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων για τον κεντρικό Δήμο Κέρκυρας. Με αφορμή αυτό, το πρωί της Τετάρτης, η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα, ο αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων Μανώλης Ορφανουδάκης και η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να εξηγήσουν τη διαδικασία της απορρόφησης αυτών των κονδυλίων και τις περιοχές στις οποίες θα “πέσουν” τα χρήματα.

Σύμφωνα με την Ρ. Κράτσα, Η Περιφέρεια συμβάλει στα απαραίτητα εργα για την αποκατάσταση και οχύρωση περιοχών που έχουν πληγεί. Η Περιφέρεια έδωσε μεγάλη έμφαση στην αποκατάσταση  της παράκαμψης της γέφυρας Κουρκουμέλη, λόγω της επιτακτικής ανάγκης της στερέωσης της Γεφυρας Βασιλικά – Δανίλια.

Σύμφωνα με την Μ. Υδραίου, πρόκειται για χρηματοδότηση που αφορά σε αποκατάσταση ζημιών οδών, τοιχίων, πρανών, τοιχίων αντιστήριξης, περιαστικές περιοχές και σχεδόν όλες τις Δημοτικές Ενότητες. Κάποιες εξ αυτών είναι οι περιοχές Ευρωπούλοι, Κομπίτσι, Κάτω Γαρούνας, Κοντογυαλός, δρόμους που οδηγούν σε τουριστικές περιοχές αλλά και το σημαντικότερο τη γέφυρα Κουρκουμέλη. ο Δήμος έχει ολοκληρώσει και υποβάλλει τις σχετικές μελέτες ώστε να ξεκινήσει το Σεπτέμβριο η δημοπράτηση αυτού του ποσού ώστε και το τελευταίο ποσό να πάει σε ωφέλεια των οδών, πρανών και στοιχείων αντιστήριξης σε όφελος των κοινοτήτων των περιαστικών περιοχών και των τουριστικών περιοχών του Κεντρικού Δήμου.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!