Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Έως τέλος Αυγούστου η ολοκλήρωση της Γέφυρας Κουρκουμέλη (video)

Την ολοκλήρωση της γέφυρας Κουρκουμέλης περί τα τέλη Αυγούστου, ανέφερε, ερωτηθείς σχετικά από το @kerkyrasimera, ο αντιπεριφερειάρχης Τ.Ε. Μανώλης Ορφανουδάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε με αφορμή την εξασφάλιση ποσού 1,5 εκατομμυρίου από την πλευρά της Περιφέρειας προς τον κεντρικό Δήμο, για έργα που προήλθαν από φυσικές καταστροφές. 

Σύμφωνα με τον κ. Ορφανουδάκη, πρόκειται για το έργο που θα αποτελεί βασική οδό, με την παράδοση του έργου ενώ ΔΕΝ θα εξυπηρετεί οχήματα πλέον των 3,5 τόνων. Συγκεκριμένα δήλωσε “Ο Κεντρικός Δήμος έχει καταθέσει ήδη τις απαραίτητες μελέτες για να προχωρήσει το έργο που αφορά στη γέφυρα Κουρκουμέλη. Από την αποκατάσταση της και μετά, δε θα είναι η δυνατή η διέλευση οχημάτων άνω των 3,5 τόνων. θα είναι ο δρόμος που θα μπορεί να εξυπηρετήσει από και πορσελάνες την Κεντρική Κέρκυρα . Οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη, ολοκληρώθηκαν ήδη εκείνες που αφορούν στην ενίσχυση του φορέα από τη κάτω πλευρά του γεφυριού, αναμένονται τα σίδερα, τα υλικά που θα συγκρατήσουν ουσιαστικά το γεφύρι και η τοποθέτηση τους. Ήδη βέβαια υπήρξε καθυστέρηση από το εργοστάσιο ως προς την αποστολή και παραδοση υλικών για περίπου δέκα ημέρες, ωστόσο, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε, η ολοκλήρωση της γέφυρας αναμένεται έως το τέλος Αυγούστου.

 

Υδραίου: Πρόκειται για κεντρική οδική αρτηρία

Η Δήμαρχος επισήμανε, στην ίδια συνέντευξη τύπου, πως ο δρόμος αυτός που δημιουργούν Δήμος και Περιφέρεια, θα αποτελέσματα΄βασική οδική αρτηρία που θα εξυπηρετεί από και προς την πόλη.”Δε θα είναι προσωρινός δρόμος αλλά θα πραγματοποιηθεί κανονική οδοστρωσία,  με τις προβλεπόμενες υποδομές, για να έχει τον χαρακτήρα της κεντρικής  οδικής αρτηριας”. Άλωστε, εξυπηρετεί παράλληλα και τουριστικές περιοχές, συμπλήρωσε η περιφερειάρχης Ρ. Κράτσα..

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!