Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Mνημόσυνο για τα 50 χρόνια της θυσίας του Κώστα Γεωργάκη

Η Επιτροπή Μνήμης Κώστα Γεωργάκη με αφορμή τα 50 χρόνια από τη θυσία του ανακοίνωσε ότι λόγω των φετινών υγειονομικών ζητήματων δε θα γίνουν οι επετειακές εκδηλώσεις αλλά μόνο η τέλεση μνημόσυνου.
Αναλυτικά, αναφέρει:
Ο Κώστας Γεωργάκης, ο Έλληνας, ο Κερκυραίος, ο 22χρόνος φοιτητής, υπήρξε μοναδική περίπτωση αυτοθυσίας στον αντιδικτατορικό αγώνα και συνέβαλε στην Νίκη της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας στη χώρα μας, αυτοπυρπολούμενος και ζητωκραυγάζοντας “ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ” στις 19 Σεπτεμβρίου 1970 στην Γένοβα της Ιταλίας στην ιστορική πλατεία Τζιάκομο Ματεότι.
Η συμβολή του έχει αναγνωριστεί παγκόσμια, το όνομά του έχει χαραχτεί στο “Πάνθεον όλων των Αήττητων Εξορίστων της Ανθρωπότητας ̈ στο Μνημειακό νεκροταφείο Σταλιένο της Γένοβα δίπλα στα ονόματα 75 παγκόσμια γνωστών αγωνιστών μεταξύ των οποίων ο Αισχύλος, ο Σπάρτακος, ο Κάτονας, ο Γαλιλαίος, ο Σάνταροζα, ο Βύρωνας…
Ο Δήμος και ο λαός της Γένοβας έχουν εντοιχίσει, επίσης αναμνηστική πλάκα στον τόπο της αυτοθυσίας.
Μια πλήρης έρευνα μιας σημαντικής πτυχής της σύγχρονης ιστορίας της πατρίδας μας – η έκδοση του βιβλίου “ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΑΙ – ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΩΣΤΑ ΓΕΩΡΓΑΚΗ”- θεμελίωσε με αδιάσειστα στοιχεία τη μεγάλη προσφορά του Κώστα Γεωργάκη στον αγώνα για την Ελευθερία και την Δημοκρατία.

Φέτος τιμούμε την 50η επέτειο από την θυσία του. Η Επιτροπή Μνήμης ΚΩΣΤΑ ΓΕΩΡΓΑΚΗ,
ΑΝΑΒΑΛΛΕΙ, λόγω κορονωιού, όλες τις εκδηλώσεις, τόσο στην Ελληνική όσο και την Ιταλική επικράτεια που είχε συνδιοργανώσει με φορείς, πανεπιστήμια και πολιτιστικούς συλλόγους.
Θα τελεστεί -μόνο- Μνημόσυνο στην Μνήμη του φοιτητή Κώστα Γεωργάκη.
Στις 19 Σεπτεμβρίου 2020,
ημέρα Σάββατο,
Ώρα: 11:00 π.μ.

Στο Α’ Δημοτικό Νεκροταφείο Κέρκυρας

Το κάλεσμα είναι προς όλους τους πολίτες.

Για την Επιτροπή Mνήμης:
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 6956 029 787 – 6977 579231 _ Email: papoutsiskostas@yahoo.gr

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!