Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Καλαθάκι ή μαξιλάρι για τη γατούλας σας;

Το φθινόπωρο πλησιάζει, οι θερμοκρασίες πέφτουν και η βροχή έρχεται… Η γάτα σας θα περνάει περισσότερο χρόνο μέσα στο σπίτι και, όπως γνωρίζετε, κοιμάται πολύ! Για να εξασφαλίσετε την απόλυτη άνεση σε αυτές τις στιγμές ξεκούρασης, πρέπει να ληφθεί υπόψη η επιλογή του κρεβατιού και η θέση του.

Θα βρείτε πολλά καλάθια ή μαξιλάρια σε petshop https://pet-house.gr/ αλλά, τι να πρωτοδιαλέξετε;

Το καλάθι γάτας είναι διαθέσιμο σε όλα τα σχήματα: στρογγυλό, οβάλ, ορθογώνιο, τρίγωνο αλλά και σε όλα τα στυλ: σε σχήμα αιώρας, σε σχήμα λουλουδιού, ακόμα και σπιτιού. Η γάτα σας όμως δεν ενδιαφέρεται για την εμφάνιση του καλαθιού, αλλα για την άνεση που θα της παρέχει! Σημαντικό λοιπόν κριτήριο θα είναι για αρχή το πόσο απαλό είναι.  Όσο πιο χνουδωτό και απαλό, τόσο το καλύτερο ! Ρόλο παίζει και το μέγεθος, για να αισθάνεται άνετα και παράλληλα προστατευμένη. Επιλέξτε λοιπόν ένα καλάθι στο οποίο η γάτα σας θα μπορεί να ακουμπάει το κεφάλι της, να κουλουριαστεί, να απλωθεί και να τεντωθεί.

Το μαξιλάρι είναι πιο ευέλικτο, μπορεί να τοποθετηθεί σε καλάθι καθώς και σε έπιπλα ή και στο πάτωμα. Συχνά συμπληρώνει το καλάθι γάτας για να το κάνει πιο άνετο και χουχουλιάρικο. Το μαξιλάρι γάτας καθώς πλένεται συχνά στο πλυντήριο και παρέχει απίστευτη άνεση στα αιλουροειδή, γίνεται ο καλύτερος σύμμαχός σας στην επίτευξη του στόχου σας… να παρέχετε μια ζεστή φωλίτσα στην γάτα σας.

 

Σωστή τοποθέτηση του κρεβατιού ή του καλαθιού

Οι γάτες χρειάζονται διαφορετικές περιοχές ανάλογα με τις ανάγκες τους: χώρο σίτισης, παιχνιδιού και ύπνου. Αυτές οι διαφορετικές περιοχές είναι πολύ σημαντικές για τη γάτα που τις σημαδεύει για να νιώσει άνετα σε αυτές. Η γάτα χρειάζεται μια συγκεκριμένη περιοχή ξεκούρασης και ύπνου όπου δεν θα μπορούν να την ενοχλούν άλλα ζώα και άνθρωποι.

Όταν υιοθετείτε μια μικρή γάτα, η τοποθεσία που έχετε προγραμματίσει για τη ζεστή φωλιά της μπορεί να μην είναι η κατάλληλη για εκείνη. Δώστε προσοχή στα μέρη όπου αποκοιμιέται ή ηρεμεί για να βρει τη δική της θέση. Αυτά τα μέρη ποικίλλουν ανάλογα με τη γάτα και τον χαρακτήρα της. Κάποιες θα προτιμήσουν να είναι κοντά στο αφεντικό τους, ενώ άλλες θα θέλουν να βρίσκονται στην κορυφή του ντουλαπιού για να έχουν τον νου τους σε περίπτωση κινδύνου.

Όποιο μαξιλάρι ή καλάθι επιλέξετε, σκεφτείτε πρώτα τη γάτα σας πριν σκεφτείτε τη διακόσμησή του χώρου σας! Ορισμένα κρεβάτια είναι πολύ όμορφα και προσαρμόζονται τέλεια στη διακόσμησή σας αλλά μπορεί να μην είναι τα ιδανικά για τη γάτα σας.

γλαταΦροντίζετε το αιλουροειδές σας κάθε μέρα, προσφέρετέ του μια ζεστή φωλιά αντάξια της αγάπης σας!

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!